• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 4

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom søstre og god mandag ♡ Håper dere har hatt det fint i helgen, og at sjelen deres føler seg tilfreds. I helgen har jeg endelig vært å få tatt min etterlengtede Thai massasje! Herreguuud, snakk om at det var digg! Jeg var så fryktelig støl, og musklene trengtes virkelig å få bevegd på seg hvor jeg fikk slappet av 110 %. Denne gangen testet jeg et nytt sted, og hun damen kunne virkelig jobben sin, for å si det sånn. Det kunne ha vært det motsatte, at jeg ikke hadde blitt fornøyd, men Alhamdulillah så var ikke det tilfellet. So, im definitely going back, in shaa Allaah.

    Håper dere husker noe ifra session 3, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 2 nye brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    ♡ Å øve seg på fremvisning for kommende prestasjoner

    Denne teknikken her bruker de smarte for å gjøre seg mentalt tøff! De veit at de er gode nok fra før. Gode nok til å måtte en dag stå og ha en fremføring foran mange mennesker, fordi dem generelt sikter høyt i livet. Eller å måtte fremføre og prestere bra under et profesjonelt møte. Akkurat som når man har seriøse fremføringer på skolen! Da gjelder det bare å pugge, pugge pugge helt til det sitter som et skudd. Its all about practise! Alt generelt i livet handler egentlig om øvelse og praktisering – For å mestre noe ☆

    De smarte tenker langsiktig, akkurat som hva Sophie Elise gjorde da hun var ung. Når hun var ung var hun målrettet hvor hun pleide å se for seg scenarioer om at hun en dag skulle til Oslo, og være på live TV hos Senkveld. Så hun pleide å stå foran speilet om og om igjen, og øvde seg på replikker til den dagen hun måtte face’e det. Så hun mentalt sett ble klar til å realisere sin visjon.

    Det lønner seg virkelig å gjøre det på daglig basis, om det så bare er å snakke 10 minutter foran speilet. Ta for deg et scenario, gå virkelig dypt inn i rollen, og prat i vei som om du er Lederen av showet! Gjør det om og om igjen, helt til du får en naturlig og komfortabel flyt, in shaa Allaah. Så når man plutselig havner i en ukomfortabel situasjon, så har du øvd på prestasjoner så ting bare flyter naturlig på et overraskende positivt vis. Its possible, if you do it!

    ♡ Motiver deg selv ved å sette personlige, meningsfulle og overbevisende mål

    Å sette seg mål er noe av det viktigste for å gjøre fremsteg, ihvertfall innen Neuro Lingvistisk programmering. Da har man en konkret vei å følge, og man veit at det er noe bra i vente på slutten av eventyret, in shaa Allaah. Setter man seg ikke mål gjennom livet, vandrer man ofte rundt uten mål, hensikt og mening, med en treig hverdag. Som kan føre til lite produktivitet, og lite progresjon på den personlige og profesjonelle fronten. Sant nok, kan det også dessverre føre til depresjon. Man står ofte på samme sted fordi man ikke utfordrer seg selv til nye høyder.

    Før i tiden satte jeg meg ikke mål på samme måte som jeg gjør idag. Jeg var alltid super systematisk av meg, men allikevel kunne jeg ha lite tro på meg selv. Det var heller ikke mange rundt meg som hadde troen på meg. Så jeg ble kritisert av andre, som resulterte til at jeg kritiserte ofte meg selv. Det var den stygge, nedlatende indre dialogen som talte til meg, Satan med andre ord. Han er med oss overalt, as you know. Jeg følte meg sjelden bra nok, og satte spørsmål ved meg selv. Jeg tror veldig mange har hatt det slik. Men, det går ann å endre på det og bli sterkere, for jeg er et levende eksempel på det.

    Senere kom det personlige inn i bildet. Det handlet om å finne lidenskapen min! Hva brenner du sånn dypt down inn i hjertet ditt for? Jeg prøvde ut mange ting, men jeg landa aldri på noen personlige, meningsfulle og overbevisende mål for livet. Det var seriøst ingenting som ga mening! Helt til jeg fant Islam og Da’wah traff hjertet mitt. Da’wah! Yes. Da’wah for sure! ♡ Å kalle folk til Tawheed.

    Så man må først av alt finne det man brenner for på ekte, så sette seg overbevisende mål. Mål som både er skremmende, men samtidig har du nok tro på deg selv til at du skal klare å oppnå og mestre dem. Mål er mye oftere meningsfulle og motiverende når det er satt for sin lidenskap. Også må man bare fortsette å heie på seg selv! Fortelle seg gang på atter en gang at man skal oppnå målet sitt, med Allaah azzawajal sin hjelp. Fortsett å overbevise deg selv, always ♡

    3