• HVERDAG

    Helgens inntrykk av demonstrasjonen

    As salaam aleykom og heii ♡ Denne helgen altså…! Ja, det har skjedd mye igrunn, selv om jeg bare har tittet noen minutter på TVen for å få det med meg. Altså, jeg sikter til mot – demonstrasjonen opp mot SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge). Først av alt så må jeg bare uttrykke hvor utrolig fælt det er at slike FARLIGE organisasjoner/ foreninger som SIAN faktisk eksisterer i Norge! Det er helt grusomt og veldig skummelt å tenke på at mennesker med slike holdninger og ideologer kan vandre fritt i nærheten av meg og andre søstre.

    Men, samtidig må vi ha mot nok til å leve og være oss selv 100 %, og ikke la oss knekkes av dem. For vi skal ikke frykte noe annet enn Allah SWT. Han er tross alt Al Muhaymin (beskytteren) og Al Aziz (Den mektige) ♡ Allah SWT sine 99 navn er SubhanAllah virkelig en lettelse å lese i seg selv! Det treffer seriøst hjerterota å reflektere over dems betydninger.

    Jeg føler egentlig at det kanskje er litt feil av meg å skrive om dette med SIAN fra én synsvinkel – Men samtidig bør det opplyses om også. For det dummeste man kan gjøre er å kaste mer lys på en ekkel organisasjon som dette, så de får flere tilhengere. Dere veit jo meg og mine synspunkter rundt det med å være med på demonstrasjoner generelt sett – Jeg liker det ikke, ser ikke noe poeng i joine det, for det er bortkastet tid. Det fører til aggresjon og brutalitet fra Satan, heller ikke fører det til noe endring, og det gjør mye mer skade for vår Ummah og folket enn hva det gjør godt.

    SIAN er som en gjeng tapere som prøver så godt de kan å provosere muslimer på alle mulige Satanske måter. De er rasistiske hatefulle mobbere, som prøver å finne offere for å fremkalle en provokasjon hos muslimer. Det er målet dems. Der de svake blant oss muslimer vil reagere og uttagere med en negativ holdning, slik at vi ALLE muslimer blir stemplet som the bad crowd. Sånn at vi muslimer og Islam blir stemplet som det «farlige, hissige, de som tyr til vold og det negative».

    Noe som overhodet ikke er sant, for Islam er en religion av fred og kjærlighet, om man bare tar seg tid til å åpne boken og lese Quranen. Man skal aldri basere en religion basert på menneskers handlinger, bortsett fra hos Profetene. Fordi uavhengig om man er muslim eller ei, så har vi mennesker følelser og vi alle gjør feiltagelser gjennom livene våres. Det betyr ikke at selv om en svak person som ikke klarer å kontrollere sinnet sitt og følelsene sine, dermed skal resten av det muslimske folket på hele jord få skylden for hva en ignorant person har valgt å gjøre. Det er feil og gir overhodet ikke mening. Er det Ida og Frida som har mobbet Lene, så må Ida og Frida ta skyld og konsekvenser for det. Ikke hele klassen, ei heller hele skolen.

    Jeg skjønner ikke at muslimer lar seg lure og provoseres av deres åpenbare plan… Jeg skjønner at SIAN folket er ekle mennesker med null kjærlighet i hjertet sitt, og at man kan bli sint, frustrert og dypt såret av det hele. Men allikevel, like come on. Vi som muslimer burde vite bedre! ♡

    Om SIAN vil demonstrere og spre hat, komme med grove trusler, brenne Quranen etc – Noe som er helt forkastelig og umenneskelig at dem gjør! Så fortsatt, IKKE gi dem oppmerksomhet, for det er nettopp det de ønsker fra oss. De ønsker at vi skal tabbe oss ut, det er en åpenbar felle! Ikke trå så du trår ned i det dype, sorte hullet – For vi alle muslimer kommer til å falle nedi sammen med deg og deretter få skitt kastet på oss alle sammen – Uten at vi har noe med det å gjøre.

    Det er dessverre det som blir resultatet og er dagens realitet. Det betyr, om SIAN vil demonstrere fremover, hold deg rolig og nøytral, for Allahs skyld. Bruk heller tid på å gjøre noe fornuftig – Som å lese Quran. For Norge har ytringsfrihet, sånn er det bare. Men, IKKE bli med på mot – demonstrasjoner, for det gir dem resultater, ved at folk ikke klarer å oppføre seg. Boikott mobberne helt, som sagt ikke gi dem oppmerksomhet! Mobbere fortsetter å mobbe helt til dem får respons. Slutter offeret å bry seg ved å gå fra åstedet, og slutter å gi dem oppmerksomhet, vil de selv en dag in shaa Allaah slutte med det idiotiske opprøret sitt. For ingen vil bry seg om dem.

    Anyway, mandagen idag byr på en propp full dag med travle ærender og møter for min del i hele dag. Har en time hos legen, som sikkert går fint. Etterfulgt av mer skriving og venninne kos utover dagen, in shaa Allaah ♡ Snx Xoxo

    4
  • ARTIFICIAL,  CALLIGRAPHY

    Minimalistisk kunst

    As salaam aleykom søstre ♡ Åååh, jeg kan ikke skjønne helt at jeg ikke har tegnet slike tegninger tidligere! Its like a new crush, lol! Det trender jo utrolig mye nå med minimal konseptet, som det har gjort lenge nå, både med interiør, klær og i kunst. Jeg synes ikke minimalistiske bilder eller tegninger av mennesker og dyr er noe fint i det hele tatt. Uff, nei! Men city tegninger synes jeg fantastisk fint, spesielt når det er en kombinasjon med Calligraphy! Eller natur bilder, helt nydelig!

    Det som er positivt med det er egentlig at det er så sykt lett å tegne slike fine tegninger! Man trenger igrunn bare en pen/ blyant, ark og linjal, eventuelt en skisse fra Google som man kan tegne ifra, og farger om man har lyst. Farger gir det lille ekstra, synes jeg! Man søker bare opp f.eks «Minimal drawings» så får man opp mange gode eksempler. Linjalen gjør jo halvparten av underverket, så det er jo flott, haha.

    Om du vil ramme de inn og henge de opp hjemme i stuen din eller noe, bør man ha litt bedre ark enn vanlige A4 ark. Btw, disse 2 hadde bare sett så sinnsykt fine ut med gull rammer! Omg 😍 Anyway, ja, ark med litt bedre kvalitet! Altså, man må ikke men jeg foretrekker at arket er litt stivere da. Bare et tips ♡ Da finner man gode ark på Panduro, selv kan jeg bruke ark som er ment for akrylmaling, for synes de kan være like gode å tegne på. Jeg bruker blant annet denne blokken.

    For å tegne slike tegninger trenger man ikke noe særlig skills, man trenger bare å ville prøve, deretter repetere det i ny og ned så man blir flinkere. Det som er fint er jo å få den gode mestrings følelsen på at man har tegnet tegningen helt selv! Også kan man jo tillegge detaljer i tegningen som gjør tegningen mer personlig, og ulik fra den tegningen du har tegnet av. Det er stas og fint å ha en opphengt tegning på soverommet eller i stua som man har tegnet selv ♡ God fredag snuppiser! Love.

    7
  • FEELDIA EVENTS

    FEELDIA – SADAQAA DAY 1

    Halloen sweeties! ♡ Føles litt ut som at jeg er første mann ut til å bruke jakke nå som høst brisen har begynt, mens folk fortsatt går i T skjorte ute, haha. Brrr, nei da hadde jeg fryst skikkelig, frysepinne som jeg er. Var på venninne date foregår, som var super koselig. Alltid godt med litt jente skravling og god mat for sjel og sinn.

    Jeg husker dessverre ikke hva restauranten het, for vi bare stakk innom sånn spontant uten å legge så mye fokus på hva selve restaurant navnet var. Men det var god mat, og fint lokale! Alhamdulillah ♡ Det irriterer meg litt at restauranter ikke har grov pasta å servere, det skal alltid være den vanlige usunne varianten. Men det er jo bare i ny og ned jeg spiser det, så da håper jeg det er greit, tihi. Herregud som vi lo av det nan brødet der, for jeg mener, var det bare oss eller var det nan brødet bare gigantisk! Det var heller ikke voldsomt mettende fordi det var så og si tomt innvendig, lol.. 😅

    Dere, det er Feeldia – Sadaqaa Day idag! 😉 Hope you are ready to give for the sake of Allaah azzawajal ♡ I know I am, in shaa Allaah! Som jeg sa sist, det er myeee bedre å bare gi bort 10, 50, 100, 200, 500, eller 1000 kr, enn å gi 0 kr. Alt av gode gjerninger vi gjør her i dunya blir registrert hos Allaah azzawajal. Det eneste som virkelig er verdt å bruke tiden sin på er hvordan man in shaa Allaah kan tjene mest mulig ajr (belønning) for vår akheera. Det er det som er i fokus og er relevant for en Islamsk Entreprenør!

    Du kan donere til for eksempel rahma eller Islamicrelief 🧩 🌺 Eller andre gode organisasjoner du har tillit til. Det er bare så virkelig godt for hjerterota å gi fra seg selv! Skikkelig, altså. Man utforsker sin sensitive, grådige og gavmilde side av seg selv på en gang, hvor man kanskje føler litt på forskjellig følelser. For min del er det ihvertfall ufattelig godt å gi fra meg selv til folk i nødsituasjoner etc. Til slutt burde man uansett tenke at man har gjort en veldig fin ting for Allaah SWT ♡ Så det blir en gjerning med 100 % positivitet, in shaa Allaah.

    2
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 8

    Da er vi igang med episode 8 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 7 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 9 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must 🧡 ☕

    Listen, learn, enjoy! 📝 😊

    Video 12 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 8 – The term «Alhamdulillah» and Hamd vs. Shukr – Yasir Qadhi

    2
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 4

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom søstre og god mandag ♡ Håper dere har hatt det fint i helgen, og at sjelen deres føler seg tilfreds. I helgen har jeg endelig vært å få tatt min etterlengtede Thai massasje! Herreguuud, snakk om at det var digg! Jeg var så fryktelig støl, og musklene trengtes virkelig å få bevegd på seg hvor jeg fikk slappet av 110 %. Denne gangen testet jeg et nytt sted, og hun damen kunne virkelig jobben sin, for å si det sånn. Det kunne ha vært det motsatte, at jeg ikke hadde blitt fornøyd, men Alhamdulillah så var ikke det tilfellet. So, im definitely going back, in shaa Allaah.

    Håper dere husker noe ifra session 3, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 2 nye brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    ♡ Å øve seg på fremvisning for kommende prestasjoner

    Denne teknikken her bruker de smarte for å gjøre seg mentalt tøff! De veit at de er gode nok fra før. Gode nok til å måtte en dag stå og ha en fremføring foran mange mennesker, fordi dem generelt sikter høyt i livet. Eller å måtte fremføre og prestere bra under et profesjonelt møte. Akkurat som når man har seriøse fremføringer på skolen! Da gjelder det bare å pugge, pugge pugge helt til det sitter som et skudd. Its all about practise! Alt generelt i livet handler egentlig om øvelse og praktisering – For å mestre noe ☆

    De smarte tenker langsiktig, akkurat som hva Sophie Elise gjorde da hun var ung. Når hun var ung var hun målrettet hvor hun pleide å se for seg scenarioer om at hun en dag skulle til Oslo, og være på live TV hos Senkveld. Så hun pleide å stå foran speilet om og om igjen, og øvde seg på replikker til den dagen hun måtte face’e det. Så hun mentalt sett ble klar til å realisere sin visjon.

    Det lønner seg virkelig å gjøre det på daglig basis, om det så bare er å snakke 10 minutter foran speilet. Ta for deg et scenario, gå virkelig dypt inn i rollen, og prat i vei som om du er Lederen av showet! Gjør det om og om igjen, helt til du får en naturlig og komfortabel flyt, in shaa Allaah. Så når man plutselig havner i en ukomfortabel situasjon, så har du øvd på prestasjoner så ting bare flyter naturlig på et overraskende positivt vis. Its possible, if you do it!

    ♡ Motiver deg selv ved å sette personlige, meningsfulle og overbevisende mål

    Å sette seg mål er noe av det viktigste for å gjøre fremsteg, ihvertfall innen Neuro Lingvistisk programmering. Da har man en konkret vei å følge, og man veit at det er noe bra i vente på slutten av eventyret, in shaa Allaah. Setter man seg ikke mål gjennom livet, vandrer man ofte rundt uten mål, hensikt og mening, med en treig hverdag. Som kan føre til lite produktivitet, og lite progresjon på den personlige og profesjonelle fronten. Sant nok, kan det også dessverre føre til depresjon. Man står ofte på samme sted fordi man ikke utfordrer seg selv til nye høyder.

    Før i tiden satte jeg meg ikke mål på samme måte som jeg gjør idag. Jeg var alltid super systematisk av meg, men allikevel kunne jeg ha lite tro på meg selv. Det var heller ikke mange rundt meg som hadde troen på meg. Så jeg ble kritisert av andre, som resulterte til at jeg kritiserte ofte meg selv. Det var den stygge, nedlatende indre dialogen som talte til meg, Satan med andre ord. Han er med oss overalt, as you know. Jeg følte meg sjelden bra nok, og satte spørsmål ved meg selv. Jeg tror veldig mange har hatt det slik. Men, det går ann å endre på det og bli sterkere, for jeg er et levende eksempel på det.

    Senere kom det personlige inn i bildet. Det handlet om å finne lidenskapen min! Hva brenner du sånn dypt down inn i hjertet ditt for? Jeg prøvde ut mange ting, men jeg landa aldri på noen personlige, meningsfulle og overbevisende mål for livet. Det var seriøst ingenting som ga mening! Helt til jeg fant Islam og Da’wah traff hjertet mitt. Da’wah! Yes. Da’wah for sure! ♡ Å kalle folk til Tawheed.

    Så man må først av alt finne det man brenner for på ekte, så sette seg overbevisende mål. Mål som både er skremmende, men samtidig har du nok tro på deg selv til at du skal klare å oppnå og mestre dem. Mål er mye oftere meningsfulle og motiverende når det er satt for sin lidenskap. Også må man bare fortsette å heie på seg selv! Fortelle seg gang på atter en gang at man skal oppnå målet sitt, med Allaah azzawajal sin hjelp. Fortsett å overbevise deg selv, always ♡

    3
  • INTERIØR

    Current interior on my mind

    HM – mønstret putetrekk ♡ HM – marmor bordlampe

    millaboutique – Marmorfat ♡ ZARA – PINK SLIPPERS

    Zara – Timeglass ♡ Kremmerhuset – hvite pampas

    As salaam aleykom og heisann gorgeous women! ♡ Håper dere har det fint og er klare for Jumuah. Jeg tror det er en stund siden vi har pratet om interiør, selv om det er noe jeg konstant uansett har i tankene, hehe. Just love interior and design, vet dere!

    Nå som høsten er rett rundt hjørnet har jeg kjøpt meg nye putetrekk! Jeg var litt skeptisk til dem sånn egentlig, for de er i beige farge, som skulle matche med gull interiøret mitt. De jeg hadde før dem er i lyserosa, de passet spot on! Ofte tar det litt tid før man mentalt vender seg til nytt interiør, så vi får bare se om jeg tilpasser meg fargen med tiden eller ei. Jeg tenkte det var like greit å prøve meg frem med de, de var jo på salg.

    Den Bohemianske interiør stilen med masse interiør av treverk, kurv materiale etc, som har trendet nå i hele sommer, er jeg overhodet ikke noe glad i. Det er ikke min stil i det heletatt, for jeg har en mer sofistikert rosegold hotel stil. Bohemiansk stil er noe jeg aldri kunne hatt i mitt hjem, med mindre jeg hadde et ekstra rom å dekorere, kanskje.

    Det er godt vi er ulike her i dunya, ellers hadde ingen vært særegne og tatt seg ut. Jeg er jo alternativ av meg, men ikke helt sånn ALL IN med indisk, marokkansk, eller bohemiansk stil, akkurat. Men litt detaljer og hint av det her og der for å sette en særegen touch, det digger jeg! Under ser dere litt bilder ifra HM, sånn Bohemiansk stil vs Gold minimalistisk glam stil, som jeg heller foretrekker.

    MINIMAL HOTEL STYLE

    Altså, de fleste stiler ser jo fine og fristende ut når et rom er gjennomført og designet av en Interiør Designer. Men jeg går alltid for hva jeg selv liker, uavhengig av at noe trender. Jeg synes det er dumt å alltid følge trender, for man blir på en måte litt mindre kreativ, føler jeg.

    Det er fint når man tenker selv, bruker sin egen fantasi og kreativitet, sin sjarm og sine trekk for å skape et rom med særegen vibe, synes jeg ♡ Overfor å kjøpe alt likt som resten av crowden gjør, som følger alle trender. Altså, å male alle vegger sort eller mørke blå fordi det er hva alle digger og gjør – Nei, det kunne jeg aldri ha gjort, hehe! 😅 Men folk får absolutt gjøre som de selv ønsker! For all del – Its your home! ♡

    VS BOHEMIAN STYLE

    Jeg synes dessverre Bohemiansk stil er super kjedelig, altfor gammeldags, og for jordnært, om det er lov å si. Så klart det er lov til å si det, hehe! Er jo lov å ha forskjellige meninger og stiler, sånn er det generelt i kunst og design verden. Jeg er nok altfor Space’a i hodet for den stilen, haha. Alhamdulillah, er godt det 😊

    God helg vakringer! Kose dere, in shaa Allaah.

    3
  • FEELDIA EVENTS,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    UPCOMING: FEELDIA – SADAQAA DAY 1 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 7

    Da dere! Da er vi in shaa Allaah igang med et nytt event, hvor gøy er ikke det?! Dette online eventet er et nytt tema hos Feeldia, altså Sadaqaa Day. Vi vet jo fra før at det å gi Sadaqaa (veldedighet) i Islam til trengende mennesker allerede er en del av Islam. Så det er ikke noe nytt som introduseres til Islam, om noen skulle tvile på det.

    Oslo er så fiiint om dagen! ♡

    Et «online event» med Feeldia Nettmagasin er bare et konsept for at et tema (veldedighet) in shaa Allaah skal bli prioritert litt høyere i en persons hverdag. En dag som gjør at man kanskje reflekterer litt over økonomien sin, og velger å donere bort litt mer enn til vanlig. Det er noe Allaah SWT blir veldig glad for og setter pris på, hvor vi også tjener ajr (gode gjerninger) til vår akheera, in shaa Allaah ♡

    Så folkens, grip sjansen neste onsdag 26.08.2020 for Sadaqaa Day! In this life, everything is sort of now or never. Bruk det som en drivkraft og motivasjon til å hjelpe hverandre, det er så mange sjeler der ute nå som er i nød. Doner et beløp, om det så er 50, 100, 200, 300, 500, 1000 kr eller mer, til noen hjertet ditt føler for å hjelpe. Allaah SWT elsker at vi er ydmyke og gir fra det Han har velsignet oss med. Det er bedre å donere 10 kr enn 0 kr, virkelig ♡ Man blir mer gavmild av å dele og donere, og det er så himla fint.

    Det kan være til trengende i Lebanon, Pakistan, Syria, Burma, Afrika etc. Man kan donere til organisasjoner som Islamicrelief eller rahma, som jeg selv bruker. Hva er finere enn å hjelpe mennesker i verden som har mangel på mat, rent vann, medisiner og mangel på tak over hode. Å hjelpe unge folk, så de får tilgang til å gå på skole så de kan utdanne seg, og få oppfylt drømmene sine ♡

    Det er noe av det BESTE vi kan gjøre, SubhanAllah! Det å gjøre en persons hverdag mer givende og mer VERDIFULL! Vi drømmer alltid om andres liv som har det mer luksuriøst enn oss, mens fattige og trengende folk drømmer om våres luksuriøse liv… Vi har det virkelig for godt her i Norge! Alhamdulillah. Take care of each other – We are one Ummah, always ♡

    Jeg håper du vil bli med, og overhodet ikke for min skyld, men kun for Allaah SWT sin skyld! ♡ Skriv gjerne ned event datoen inn på telefon kalenderen eller i notatboken din, så du husker det. Sett deg et mål om at du skal donere f.eks 200 kr for Allaah azzawajal sin skyld ♡ Whos in with the challenge? Im in for sure, in shaa Allaah ^^

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan. Lets roll episode 7, in sha Allah ☆ 12 minutter med konsentrasjon!

    2
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 7

    Da er vi igang med episode 7 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 6 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 8 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ♡ ☕

    Listen, learn, enjoy! 📝 😊

    Video 14 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 7Meaning of the names «Ar-Rahman & Ar-Raheem» – Yasir Qadhi

    2
  • HVERDAG

    Ny uke med en digital poster

    As salaam aleykom og god morgen søtinger, håper dere har fått kost dere max i helgen 🥰

    Mmmm, lets begin the week with some smokin hot coffee! Yammii.. Denne nydelige lille koppen her kjøpte jeg i Dubai! Digger designet, altså pink marble 😍 Men liker ikke så godt at det står «lazy days» på den, haha! Er litt motsatt av min holdning, for å si det sånn. Men den var bare så himla søt for det om! Så, jeg angrer på at jeg ikke kjøpte en til, så det hadde blitt et sett. Men, det får jeg ta igjen neste gang jeg skal dit, in shaa Allaah.

    I helgen skulle jeg egentlig ta bilder av noen ting for et nytt prosjekt jeg holder på med, det var ikke så lett med tanke på at stuebordet ikke hadde med seg all verdens beste lys. Så ventet jeg på at været skulle bli litt bedre med sol slik at jeg heller kunne prøve meg ute med sollys, men neida været har vært grått, klamt og overskyet borte ved meg. Så da får jeg heller vente litt med bildene, selv om det haster sånn egentlig. Mulig det er bedre fotolys borte på kontoret, jeg får ta med cameraet neste gang for å finne ut, in shaa Allaah.

    Jeg tror jeg faktisk ser litt frem til høsten for jeg føler at jeg er litt treig sånn generelt om dagen. Uff, not good, not good… Motivasjonen har ikke vært helt på topp, dessverre. Det plager meg egentlig, for jeg tenker støtt og stadig på det! Men jeg må in shaa Allaah bare få tatt grep og fått kommet meg inn i den gode rutinen igjen, snart. Så jeg håper høst kapittelet tar meg inn i en ny og spennende forandring ♡

    By the way, endelig er jeg ferdig med en digital poster for Konsulent tjenesten jeg tilbyr her på hjemmesiden min! Send gjerne bilde rundt, om du tror noen kunne ha behov for min hjelp. Jeg har fortsatt noen ledige timer innimellom, så alle er velkomne til å ta kontakt ♡

    For jeg veit jo nøyaktig hva jeg vil med prosjektene mine, så jeg er utrolig målrettet. Er bare det at man må la det gå sin naturlige gang, uten å rushe det. Jeg veit jeg prater litt i koder nå, men jeg vil ikke dele for mye med det første. For jeg må sette min lit til Allaah azzawajal først, og bare se hvor Han velger å ta det hen, in shaa Allaah. Jeg tror det er det viktigste av alt egentlig. Før man deler noe med crowden, at man har tawakkul Allaah SWT. Det er viktig å stole på Guds plan! For ingen planlegger bedre enn Hans Majestet ♡

    En annen ting som jeg synes var skikkelig rørende og ufattelig koselig å høre av en leser jeg har! Det var en tilbakemelding angående det siste innlegget jeg skrev om Fatimas hånd. Henne fortalte meg at hun tidligere trodde på Fatimas hånd og at den hadde en beskyttelseskraft mot det onde øyet, hvor hun brukte et halskjede av det.

    Men etter å ha lest innlegget mitt sa hun at hun har endret mening! SubhanAllah, veit dere hvor varm og givende følelse det er for meg! Åååh, det gleder meg langt inn i hjerterota å vite at Feeldia Nettmagasin har en slik positivit påvirkningskraft. At en person kan gå ifra å tro på noe som er overtro, til å ikke tro på det lenger – For Allaah SWT sin skyld ♡ Allahuakbar! Måtte Allaah SWT bevare og guide henne til Siratul Mustaqeem, ameen. Nå skal jeg hive meg selv på bussen og dra videre for å rekke et møte jeg har!

    Have a sweet monday & systemize your mind! Always ♡

    3
  • BEAUTY

    Den beste massasjen ever

    As salaam aleykom dere og god fredag! ^^ Gjennom livet har jeg prøvd ut så utrolig mange forskjellige type massasjer og hudpleie behandlinger, både her i Norge og i utlandet. Alt fra å gå til en profesjonell dyr massør og hudpleier til muslimske massører, andre som driver express massasje som f.eks på flyplasser og ulike spa behandlinger litt sånn overalt, egentlig.

    Det er flere steder jeg har blitt misfornøyd og føler jeg har kastet bort penger på folk som ikke kan jobben sin, desverre. Hvor jeg vet at jeg selv kan massere så mye bedre, faktisk! Det er sikkert fordi at gjennom utdanningen min har jeg hatt hudpleie som praksis, som har gjort at jeg har fått med meg erfaring og kunnskap om det.

    Vi lærte bl.a å massere kropp, hender, føtter, ansikt og hode på en profesjonell måte. Vi lærte også å utføre ulike spa og hudpleie behandlinger for ansikt med rens, dyprens, peeling etc, hånd og fotpleie, parafin wax behandling og annet. Så derfor klarer jeg å skille mellom hva som er en bra og dårlig behandling, ihvertfall for meg selv.

    Vi alle har forskjellig kropp og hud, og trenger derfor ulik hudpleie, hvor noe passer for den ene, men kanskje ikke for den andre 💅 Jeg har også erfaring med aromaterapi og Essensielle/ Eteriske oljer, åååh det er super spennende og gøy altså! 😀 A world for colorful me!

    Men litt tilbake til poenget! Thai massasje dere, yes! Det er den BESTE massasjen jeg seriøst kan anbefale noen. Omg, de er bare sååå flinke og veit hva de driver med. Det gjelder bare å finne det riktige senteret og den riktige massøren, da må man prøve seg litt frem på forskjellige steder. De finnes jo nesten overalt i Oslo, så det burde være lett å finne noen som passer.

    Er du glad i massasje, men ikke har testet thai massasje enda, then you missed something really good! 😅 For real… Ofte er thai massasje også billigere prismessig enn norske hudpleie salonger, og man kan få mer tid for pengene. De har flere type massasjer å velge mellom, som klassisk massasje, aromaterapi massasje, dypt virkende massasje, sports massasje, hot stone massasje etc. Thai massasje er på en måte en slags uttøying for kroppen, bare at massøren tøyer ut musklene og kroppen din for deg, hehe. Slik føles det alltid ut for meg iallefall, og det føles helt fantastisk ut! ♡

    Jeg vet noen sier at dem ikke er noe fan av å bli massert, men jeg tror egentlig massasje er litt som å spise sushi, haha. Det er mange som er skeptiske til å prøve sushi for første gang, og man må gjerne smake det flere ganger enn bare én gang for å like det. Det er litt sånn med massasje også, at man kanskje må teste det et par ganger før man blir komfortabel med det. For det er flere faktorer som er involvert.

    Nettopp det med å finne et riktig sted og massør med en god vibe som klikker med hjertet ditt. Altså, kunsten i å slappe helt av, føle seg trygg mens det pågår, being there mentally in the moment, og rett å slett å bare nyte det! Man kan til og med få massasje med klær på, om man ikke ønsker å være avkledd. Kanskje ikke aromaterapi massasje med oljer akkurat, men andre typer går fint ann. Om du ofte er stiv i muskulaturen eller har vondt noen steder pga overarbeid eller PC bruk, its definitely worth a try! ♡

    Kanskje noe å kose seg i helgen med! ♡ Atleast, I need to book myself a time soon! Have a awesome weekend, in shaa Allaah.

    3
  • HVERDAG

    Bloggere som tar av seg hijaben

    Jeg skulle egentlig ikke skrive om dette temaet her, men nå blir det visst litt snikksnakk rundt det allikevel! Ja, jeg fikk med meg den diskusjonen på sosiale medier for en liten stund siden. Hvor offentlige bloggere blir snakket om, hengt ut og varslet om med navn. Det fordi dem er bloggere, har påvirkningskraft, og som har valgt å ta av seg hijaben i det offentlige.

    By the way, dere får med litt Oslo bilder i samme slengen fra 2 dager siden! Kanskje litt hyggelig å se for leserne mine som sjeldent besøker Oslo. Hovedstaden vår er ganske så koselig på sommeren, gitt! 🌺 🌿

    Jeg er litt der hvor jeg egentlig alltid er. Jeg tenker at det alltid vil være søstre som tar av seg hijaben og driver med blogg. Eller menn som glattshaver fjeset og har hull i ørene som kvinner, som driver med da’wah på YouTube. Eller muslimske menn som går fra å bruke Sunnah klær til å bruke tighte bukser. Både i det vanlige liv, på arbeidsplasser, og på sosiale medier. And yes, (enkelte) bloggere tjener masse på å fremstille det i media, det burde vel alle vite til nå – Men altså, hvem bryr seg?!

    Er det seriøst sååå intressant å diskutere at «Influenceren Bernt Gunnar» har begynt å gå ifra å bruke Sunnah klær til å bruke stramme gule bukser, at man må diskutere det på sosiale medier så alle ser det? Eller, er det så sykt interessant å snakke om at «læreren Aisha Berit» har begynt å gå med jeans istedet for jilbab eller abaya?» Nå høres jeg kanskje litt irritert ut, men er det rart i… Altså, virkelig, har folk så lite å gjøre at dem må sitte å diskutere, degradere og snakke dritt om en person for hva slags klær man har på hode eller kropp? Merkelig, uhøflig og bisarr oppførsel, spør du meg.

    Jeg har andre viktigere ting å bry meg om, enn at en annen muslimsk blogger har sluttet med hijab eller ikke. Altså, ja det er veldig synd for dems egen del, og måtte Allaah SWT virkelig guide dem tilbake til Siratul Mustaqeem! Men, on the other hand, det anngår ikke meg. Hverken får jeg gjort noe med dems valg av klær eller blogger liv.

    Det er noe som skjer daglig, at influence’re slutter med hijab, eller kjøper seg et nytt hus med rente baserte lån etc. Det eneste man kan gjøre er å fokusere mer på seg selv! ♡ Og i verste fall hvis man blir plaget av andre som gjør at det går utover din mentale helse, slutt å følg en person, slutt å ta vedkommende som inspirasjon etc – Som er helt i orden og ditt valg. Vi alle har ma shaa Allaah fått et super intellekt, hvor vi kan reflektere og ta gode beslutninger på eget ansvar.

    Om noe er i veien for at du skal klare å oppnå personlig utvikling og det går utover din livskvalitet, then you have to remove it, girl. Ikke følg noe bare fordi alle andre gjør det, eller fordi noe er populært. Følg noe som vil gi deg helse gevinster og fordeler for både dunya og akheera, in shaa Allaah.

    Å dedgradere noen på sosiale medier hvor det blir åpen diskusjon der det blir slengt stygge personlige kommentarer, hvor selve bloggeren mest sannsynlig ikke er i dialog med den som baksnakker engang – Synes jeg ikke noe om. Det er lov å diskutere og dele konstruktiv kritikk, varsle og advare om ting som f.eks om ulike religioner etc, selvfølgelig!

    I bunn og grunn er de bloggerne/ influencerne våres søstre i Islam, og vi er én Ummah ♡ Man kan fint snakke om temaet «Influence’re som tar av seg hijaben» og advare om det på et generelt grunnlag, uten å blande inn navnet på en person hvor det blir personangrep og baksnakking. For det kan desverre ofte lede til negativitet hvor våre søsken blir hengt ut og kan bli såret. Man kan heller snakke om temaer, uten å henge ut en spesifik person med bilde og navn, synes nå jeg.

    Det er akkurat som at noen der ute som leser Feeldia Nettmagasin skal henge meg ut med et bilde av meg og baksnakke meg på sosiale medier, fordi jeg en sjelden gang bruker niqab og ikke til hverdag. Det kanskje fordi at det provoserer en person fordi i vedkommendes mening er det Fard å bruke niqab, mens min mening er at det er Sunnah. Poenget er bare at, har folk seriøst ikke noe annet å bruke sin tid på, enn å diskutere hva slags klær vi går kledd i?! Jeg tror de fleste muslimer vet at vi skal stå for våres handlinger etter døden, og det vet bloggere og influence’re også.

    Selvfølgelig synes jeg at det er dumt og trist at offentlige influence’re og bloggere tar av seg hijaben på sosiale medier og forteller åpenlyst at dem føler seg «friere nå» eller whatever de nå enn sier og føler. Fordi om man synder i det offentlige og man f.eks har 100 156 følgere på Instagram, så vil man få synd for å misslede x antall mennesker også. Det er en tung kappe å bære med seg til graven, det er det ikke noe tvil om.

    Om man virkelig genuint bryr seg om influence’re som f.eks tar av seg hijaben, eller whatever. Istedet for å være en person som snakker dårlig om vedkommende, send dem heller en ydmyk melding og gi dem et råd/ naseeha på privaten. Men, mest sannsynlig kommer dem ikke til å lytte, for folk står ofte i sine valg. Da sitter man egentlig igjen med å bare gjøre dua for vedkommende, som er det beste vi kan gjøre igrunn.

    Vi vet ikke hva som er i hjertet til folk, og en person kan synde idag og gjøre tawbah i morgen hvor Allaah SWT tilgir vedkommende. Allaah azzawajal er Al Ghaffaar – Han som tilgir, og Han er Ar Raheem – Den nåderike! ♡ Så hva med å heller fokusere på hvordan du og jeg kan forbedre oss for Allaah SWT sin skyld? Istedet for å fokusere på andre.

    Da tror jeg man in shaa Allaah kommer mye lenger i livet! Fordi vi alle har feil og mangler vi kan forbedre, and all human beings are sinful in our dayli lifes! Du er ikke noe bedre enn meg, og jeg er heller ikke noe bedre enn deg. Man må slutte å henge seg opp i ting som kanskje ikke angår oss, og slutte å henge seg opp i ting som er irrelevante eller unyttig for våres mentale helse.

    Det er greit nok å lese andres blogger eller mitt Nettmagasin, for å få inspirasjon og glede i hverdagen for self growth – Det er bare kjempe koselig og givende for både blogger og leser ♡ Men man må også holde hode kaldt, ved å ikke connecte seg altfor mye på det emosjonelle planet med en influencer. Hvor man f.eks tar det til det nivået at man blir knust og helt fra seg hvis noen gjør noe på plattformen sin som ikke er i samsvar med deg og dine verdier.

    Fordi i bunn og grunn, vi er alle bare mennesker som velger å ta ulike beslutninger gjennom livet. Og jeg tror ikke det er sunt å være så sinnsykt avhengig av en plattform, at man nesten tror man har en relasjon eller er i et forhold med en blogger/ influencer, omtrent. Like, get inspired, but control your emotions ☆

    Om man blir trigget av at en blogger tar av seg hijaben på bloggen sin, så er det vel bare å trykke unsubscribe – Værre er det ikke. Man trenger ikke å snakke dårlig og stygt om en annen søster for det. Get rid of unimportant things, and use important things for self growth! ♡ Focus on yourself & always stay relevant.

    2
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 6

    Da er vi igang med episode 6 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 5 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 7 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ♡ ☕

    Listen, learn, enjoy! 😀

    Video 15 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 6 – Meaning of the name «Allah» – Yasir Qadhi

    2
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 3

    (Ser du ikke videoen, prøv å laste siden inn på nytt)

    As salaam aleykom og hallo vakringer ♡ Håper dere er uthvilte etter helgen og at hjertet deres føler seg tilfreds. Dagene nå for tiden går virkelig i et for meg! Jeg har den siste tiden begynt å skrive ifra et kontor nede i byen, og merker virkelig at det er givende og positivt for meg. Skikkelig hverdags glede, faktisk! Jeg har ikke helt vendt meg til det enda sånn rutinemessig, for det blir jo forandringer i hverdagen. Men det kommer seg vettu! Jeg er et trøtt lite vesen om morgenen, men etter nykokt kaffe henger hode mitt absolutt mye mer med. Spennende hverdager i vente fremover, in shaa Allaah.

    Håper dere husker noe ifra session 2, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 3 nye brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    ♡ Å klare å takle siste minutts negative tanker, tvilsomhet og indre dialog

    Dette kan være et stort problem for veldig mange. For det er ofte i siste liten når man settes på prøve at man rett og slett feiler eller presterer dårlig. Man kan ende opp med indre mental panikk, angst og redsel fordi man føler seg uforberedt. Da drysser det i vei med et negativt tankekjør og tvilsomhet.

    Tingen er at hjernen trenger å øve seg på uforberedte situasjoner, så man klarer å håndtere de bedre, og blir forberedt. Da vil utfallet være at man reagerer bedre på sekundet fordi man har programmert hjernen sin til det. Det er som å trene sin mentale reaksjonsevne når man f.eks spiller basketball. Når man spiller basket må hjernen konstant være forberedt på å både spille defence og være klar på sekundet til å skyte et skudd mens man nesten blir taklet. Man blir virkelig satt på prøve og må takle hele situasjonen under press. Men etter mye øvelse blir hjernen trent opp til å takle og være forberedt på psykiske og fysiske stressmomenter.

    Det er 2 fornuftige ting man kan gjøre for å bli mental tøff og for å forberede hjernen sin. Den ene tingen er at man burde drøfte temaet/ problemstillingen med en person du kan stole på, samt føle deg trygg hos. Både gjøre det i god tid før den aktuelle pratasjonstiden, og en samtale rett før prøven. Hvor du føler deg sett og hørt, og er komfortabel nok til å fortelle det ekte scenarioet til vedkommende. Da kan man komme med ulike tolkninger, forståelser og synsvinkler for å prøve å få et best mulig utfall, in shaa Allaah.

    Den andre tingen er å reprogrammere hjernen til daglig self – talk. Visste du at smarte intellektuelle mennesker snakker ofte med seg selv? Altså, for veldig mange kan det være helt fjernt at man skal stå å ha en samtale med seg selv i en lav stemme. Haha, jeg syntes faktisk det var litt merkelig jeg også, fordi jeg kjenner en person som er slik og som har gjort det i alle år. Og vedkommende er seriøst supert smart! Allahummabarik.

    Jeg sier ikke at det er en hoved faktor til hvorfor personen er smart. Men man kan se at personen har klart å reprogrammere seg selv til å ha høy IQ og selvtillit. Når man konstant på daglig basis snakker til seg selv, så tenker man høyt med andre ord. Da påvirker den høyere stemmen din de negative indre dialog tankene, hvor du drøfter saken med deg selv og ofte klarer å overbevise deg selv til positivitet.

    Dette her trengs daglig trening, ofcourse. De som ofte gjør det blir bare flinkere og flinkere til å lese og retegne det mentale tanke mønsteret sitt. Når man da er vant til å snakke med seg selv, kan man også snakke med seg selv for å takle de siste minutts negative tanker og tvilsomheten som oppstår der og da in the moment.

    ♡ Utvikle selvtillit og en positiv «kjør på» innstilling

    For å få til dette gjelder det rett å slett å øve seg på å være positiv og det å være fryktløs og spontan. Man må tørre å teste ut nye ting og hive seg ut på nye adventures og oppdrag. Om man har en «drøye holdning» (procrastination) vil man ikke ta vare på viktigheten av tidsbruk og viktigheten med å nå sine mål. Tid er noe man må sette en prislapp på. Man taper mye nyttig og mange fordeler ved å kaste bort tid, det har jeg virkelig skjønt gjennom årene og endret på. Alhamdulillah ♡

    Det gjelder å ikke tenke altfor mye og gruble over saken for lenge, for da kan Satan komme og påvirke oss i en negativ retning, og sette tvil i deg. Når du føler gode vibber og tror at noe in shaa Allaah kommer til å gå bra, hiv deg ut i det når du har tenkt deg ferdig. Noen folk sliter mye med å ta beslutninger. For å finne ut av ting og komme til en beslutning, trenger man innimellom å bare gjøre ting spontant! Man må gå videre, enn å bare gå i samme ring om og om igjen. Det handler om å ha troen på seg selv og ha mest av alt troen på at Allaah SWT skal hjelpe deg gjennom det ♡

    ♡ Å holde seg avslappet under press – Det å kjenne på gode nerver

    Ja, hvordan i all verden skal man klare å mestre dette mon tro?! Vi burde tenke at det er positivt at vi blir testet her i livet, for hvordan ellers skal man klare å sette pris på ting og de gode øyeblikkene. Da må man også kjenne på de negative påkjenningene.

    Så når nervene kommer under presentasjonen/ hendelsen, finnes det en super bra måte å holde seg avslappet på og det å gjøre om nervene til positive nerver. Det er ved å føle seg spirituell ved å gjøre Dhikr på tungen for å komme nærmere Allaah azzawajal ♡ Det finnes virkelig ikke noe mer fredfullt og hjertet blir in shaa Allaah fylt med indre ro 😍

    Prøv det ut! 😀 Når du er i en presset situasjon, øyeblikkelig begynn å gjøre Dhikr og kjenn etter hvordan du føler deg etterhvert og reflekter over det utover dagen. Dette også er noe som trengs konsistens, for om vi vil ha noe fra Allaah SWT må vi også streve for det. Jeg tuller ikke, denne dua’en over her! Jeg har ikke tellingen engang på hvor mange ganger Allaah SWT har hjulpet meg når jeg har følt på press/stress eller vært i en vanskelig situasjon, ved å resitere den. Honestly girl, den virker! ♡

    Håper dere blir inspirert til å tenke nye muligheter og får utvidet tankevirksomheten litt ♡ Btw, husk Tafseer kurset av Surat Al Fatiha i morgen! KLEM

    1
  • BEAUTY

    New in – Valentino

    Hallo hallo my lovely readers og god fredag! Håper dere stråler og har det fint om dagen ♡ For en kort tid siden kjøpte jeg meg en liten presang! Den nye Parfymen Valentino – Donna Born In Roma 😍 Seriøst, den lukter bare sååå himla ELSK! Det er en floriental Haute Couture duft som er modernisert med en overdose av trenoter. Donna Born in Roma er basert på en trio av sjasminblomster som er valgt ut blant de beste artene i verden. Se den søte forpakningen og designet på flasken da, its gorgeous! Dette er ikke reklame, jeg bare digger duften og ville dele den med dere! Ma shaa Allaah ♡

    Denne feminine og moderne duften inneholder bourbon vanilje og er boostet med et hint av rosépepper og en treaktig overdose som skaper en smooth og uventet twist. Det er en sofistikert og moderne duft som er inspirert av Roma, byen der eleganse og modernitet flettes sammen, der klassisismen forhøyes av en sydende og vakker livsstil.

    Duften minner meg om en av duftene til Juice Couture og Viktor&Rolf sin Bonbon parfyme. De to er også blant mine favoritter! Jeg elsker å bruke parfyme, og bruker det så ofte jeg får sjansen her i hjemmet mitt. Jeg bruker ikke parfyme ute, og det er det faktisk en god grunn til…

    På kjøpet får man også med et tøft armbånd som jeg synes var edgy og stilig. I liked it a lot! Jeg har også lyst på den andre duften av samme konsept, Valentino – Donna, den var og overraskende god! Må bare vente til jeg in shaa Allaah får brukt opp den andre først. Hehe, gotta have some patience… Man får kjøpt dem bl.a på Kicks.

    Jeg vil aldri oppfordre noen kvinner til å bruke parfyme ute blant non – mahrams, for det er ikke tillatt ♡ Det er noen restriksjoner vi bør forholde oss til i Islam, og det av rasjonelle årsaker. Det er kun fordi Allaah azzawajal ønsker oss godt både i dunya og i akheera. Han ønsker å belønne oss med evig Jannah for å ha fulgt Hans ordre, in shaa Allaah. Det er ekte kjærlighet det! ♡ Men inne i ditt eget hjem, foran dine mahrams – Knock yourself out, honey.

    Under er noen fatwaer angående temaet rundt parfyme bruk utendørs, om dere ønsker å lære mer ♡

    Angående eksplosjonen som har skjedd de siste dagene i Lebanon – Beirut er totalt GRUSOMT! 💔 Stakkars mennesker.. Det bare skjedde så uventet, SubhanAllah 😪 Hjertet mitt gråter for dem! Måtte Allaah SWT virkelig gi dem alle mental og fysisk shifa, tak over hode, mat og medisiner og alt annet de har behov for, ameen!

    Selv om jeg skriver et innlegg om parfyme, er det virkelig vondt å se at SÅ mye fitnah og vanskeligheter fortsetter å skje blant oss i denne tiden på jord, spesielt når pandemien pågår. Kan det bli verre?! Men verden og menneskeheten kommer til å bli testet helt til vi dør. Vi må in shaa Allaah gjøre det vi kan for å hjelpe hverandre! Om du ønsker å bidra med hjelp kan man in shaa Allaah donere til Islamicrelief ♡ Vi må ta vare på vår Ummah som sårt trenger hjelp og støtte, også de som ikke er blant vår egen familie og de nærmeste.

    https://islamqa.info/en/answers/7850/women-wearing-perfume-when-they-attend-the-mosque

    https://islamqa.info/en/answers/9105/ruling-on-women-wearing-perfume

    3
  • RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    fatimas hånd & det onde øyet

    As salaam aleykom og velkommen fine vakre august ♡ Sommeren har gått fortere enn trodd, og august er typisk måneden for overgang. En positiv overgang med lærerik inspirasjon i vente satser vi på!

    Dette med Fatimas hånd har vært i historien lenge, og flere tusenvis av muslimer og jøder verden over tror på denne overtroen, dessverre. Selv i Norske butikker trender Fatimas hånd i form av smykker på bl.a Gina Tricot. Interiør av det finner man også mange steder, også i muslimske butikker i Oslo. Det selges som kunst og blir brukt som amuletter som ligner på en stilisert hånd. Symbolet brukes som anheng på halskjeder og nøkkelringer, eller kan ses på vegger. Hvor man virkelig kan se mye av det er bl.a i land som Tyrkia. Det er ikke bra, fordi å tro på Fatimas hånd er ikke annet enn overtro.

    Om innlegget

    Dette innlegget er rettet mot selve praksisen og troen på Fatimas hånd og det onde øyet i seg selv og dens lære, og ikke imot en enkelt persons aktivitet og intensjon. For det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg. Jeg vil heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det overlater jeg til Allaah azzawajal å bedømme. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på Shirk eller Kufr, er ikke en rett jeg ønsker å ta! ♡

    Det onde øyet

    For å forstå hva Fatimas hånd virkelig er må man først forstå at det onde øyet er noe som er virkelig og at det eksisterer Islamsk sett i dunya. Det er det ikke noe tvil om. Det onde øyet forårsaker skade ved tillatelse fra Allaah SWT, den allmektige, som antydet av An – Nawawi. Han sa at Ahlus Sunnah Wal Jamaa’ah (folk med Sunni muslimsk flertall) har blitt enige om det faktum at det onde øyet fungerer med tillatelse fra Allaah SWT og i samsvar med hva Han har forhåndsbestemt.

    Man kan få det onde øyet på seg av flere ulike årsaker. En person kan f.eks være sjalu og misunnelig på en annen person og dens liv. Hvor mye negative, Satanske og hatefulle følelser fra vedkommende mot en annen kan være årsaken. Folk kan ha onde intensjoner og følelser gjemt i sitt hjerte, uten at vi ser det på noe vis utenifra, og dermed påvirker andre med et ondt øye og sjalusi – Det kun hvis Allaah azzawajal tillater det, selvfølgelig.

    Det arabiske ordet al – ayn (oversatt som det onde øyet) refererer til når en person skader en annen med øyet. Det starter når en person liker noe, da påvirker hans onde følelser det, ved at han gjentatte ganger ser på gjenstanden eller vedkommende med sjalusien sin. Allah SWT befalte sin profet Muhammed Saw til å søke tilflukt hos Hans Majestet fra misunneren, som han sa (tolkning av betydningen):

    Quran 113: 5 – «Og fra det misunnelses onde når han misunner.»

    Det kan resultere til forskjellige resultater som f.eks at den som blir rammet blir fysisk eller psykisk syk, eller at man opplever flere negative hendelser. Det er ikke alltid så lett å vite om noen konkret er rammet av det onde øyet eller ikke, fordi kun Allaah SWT kjenner til det usette. Personer som er rammet av et ondt øye har allikevel visse symptomer som kan være gjenkjennelige, og det er Shariah godkjente måter å behandle slike pasienter på. Alle som gir fra seg det onde øyet til en annen person er misunnelige, men ikke alle misunnere gir fra seg det onde øyet til andre. Det er viktig å vite!

    Lærde sier:

    Ordet hasid (misunnelsesverdig) er mer generelt i betydningen enn ordet ain (en som setter det onde øye på en annen). Så å søke tilflukt hos Allaah SWT fra den som misunner inkluderer å søke tilflukt hos Han fra den som setter det onde øyet på en annen.

    Det onde øyet er som en pil som kommer fra sjelen til den som misunner, og den kan besette det onde øyet på andre. Noen ganger treffer det andre, mens andre ganger bommer det! Hvis siktemålet er utsatt og ubeskyttet, kan det påvirke ham eller henne. Derimot, hvis målet (personen) er forsiktig og konstant beskyttet vil pilen ikke ha noe effekt, in shaa Allaah. Den kan til og med treffe tilbake på den som ga det onde øyet i første omgang. Så, det gjelder virkelig å beskytte seg selv med riktige ressurser i hverdagen, fra Quran og Sunnah.

    Det onde øyets effekt uten å se personen i virkeligheten

    Effekten av det onde øyet kan materialiseres og påvirkes av synet fra den som gir det fra seg. Selv om Aa’in (den som kaster det onde øyet) og Ma’een (den som det onde øyet er kastet på) har stor avstand fra hverandre, for eksempel gjennom sosiale medier som Facebook, Instagram eller andre medier, kan man fortsatt bli påvirket og få ayn. Det kan være fordi vedkommende som har gitt ayn er sjalu eller misunnelig på en persons fine liv og utseendet, og av bilder og videoer som er lagt ut på nett. Derfor anbefales det å legge ut færrest mulig bilder av seg selv, fordi vi ikke vet hvem som sitter bak skjermen og misunner oss og kaster det onde øyet.

    2 ekstreme sider

    Det finnes 2 ekstreme sider av en sak. Den ene er at det finnes mange muslimer som er sykelig opptatt av dette med det onde øyet grunnet kultur og historie som dem er oppvokst med. Hvor dem selv kan gjøre seg mentalt syke ved å danne en type angst og redsel for å få det onde øyet på seg. Dette er overhodet ikke sunt for hverken kropp, sjel eller sinn. For enkelte, som ofte er ignorante kan det gå så langt at dem begynner å søke tilflukt i ting som Fatimas hånd, amuletter etc overfor Allaah SWT.

    Det er noe vi ALDRI må gjøre, fordi det (kan) lede til Shirk (avgudsdyrkelse). Det ved å gi noe form for helbredende krefter og makt til en gjenstand som ikke har noe som helst krefter i seg selv. Om en amulett, statue eller et halskjede med det blå øyet skylles ned i havet, vil ingen i verden kunne vite hvor nøyaktig det befinner seg, forutenom Allaah azzawajal.

    Fatimas hånd og den type overtro er ikke til nytte for deg, og kan heller ikke hjelpe seg selv på noe som helst vis. Om man skulle kaste statuen av hånd i bakken og den knuste, vil det ikke på noe magisk vis kunne helbrede seg selv. Det er kun Allaah SWT som er allmektig, all vitende og har helbredende krefter.

    Vi må også vite alvorligheten i konseptet om Shirk i Islam, på et generelt grunnlag. Allaah SWT tilgir alle synder, bortsett fra avgudsdyrkelse – Det vil si å sette noe eller noen på lik linje som Allaah SWT (Skaperen), ved å gi skapelse (f.eks Fatimas hånd, amuletter, krystaller, statuer etc) noe for form krefter. Slik overtro er ikke annet enn en illusjon ifra Satan, for å misslede menneskeheten vekk ifra Islam.

    Den andre typen ekstremisme er at man forkaster meningen om at det onde øye finnes i det hele tatt. Det finnes mennesker og muslimer som velger å unnlate å tro på at det onde øye eksisterer i en tid som 2020. Med andre ord, det benektes. Det er rett og slett på grunn av ignoranse, mangel på autentisk kunnskap og mangel på imaan (tro), og fordi dem velger å følge sine egne meninger og tolkninger overfor Islam. Dette er heller ikke sunt for hverken kropp, sjel eller sinn.

    Islam oppfordrer oss til å tro på hva Quran og Sunnah lærer, og forholde oss til hva de respekterte Lærde/ Ulamaa formener. Og forholde oss til det på best mulig vis til den grad vi klarer, in shaa Allaah. Da må man prøve å finne den sanne og ideelle balansen mellom å tro på at det onde øyet eksisterer, og bruke ressursene Allaah azzawajal har gitt oss for å beskytte oss mot det. Verre er det ikke, faktisk ♡

    Det er ikke noe vits å frykte det onde øyet på daglig basis, som flere gjør. Vi må vite og akseptere at det selfølgelig finnes der ute og konkludere med at vi må ta i bruk de sanne hjelpemidlene vi har fått (dua, Surah’er fra Quran og Sunnah etc) til daglig basis, in shaa Allaah. Deretter burde man føle seg trygg og beskyttet, så lenge man setter sin lit til Allaah azzawajal. Man skal aldri frykte noe som helst annet enn Allaah SWT.

    Hva er Fatimas hånd?

    Fatimas hånd har gjennom lang tid blitt brukt som et symbol for en «lykkebringer» og som en «beskyttelseskraft» hvor hensikten er at symbolet skal beskytte deg ifra det onde øyet. Det er også kalt for Khamsa og Hamsa på ulike språk, som er et populært symbol blant muslimsk og jødisk tradisjon. Det viser ei hånd med to symmetrisk stilte tomler og et øye i håndflaten. Ifølge folketroen i Nord – Afrika og Midtøsten går troen ut på at det skal beskytte mot det onde øye. Mange tolker de fem fingrene også som de fem søylene innen islam – Som ikke har noe røtter eller relevans i Islam i det hele tatt!

    Hamsa er også dessverre på forskjellige måter kjent som «Fatima hånden» oppkalt etter datteren til profeten Muhammed Saw, og Marias hånd, Miriams hånd og gudinnenes hånd. Khamsah er et arabisk ord som betyr «fem», men også «de fem fingrene på hånden». I jødedommen er Hamsaen forbundet med jødisk mystisisme, noe som er viktig for noen jøder, men helt ukjent for andre. Ḥamsaen blir oftest brukt som amuletter for beskyttelse mot det onde øyet, eller ayin hara. Ofte er det et bilde av et øye midt i Hamsa amuletten, for å reflektere ondskapen tilbake. Alt dette har ingen basis i Islam, og er ren overtro. Som Muslimer bør vi ta 100 % avstand ifra dette, fordi dets opphav ikke annet enn fra Satan.

    Historie bak Fatimas hånd/ Khamsa/ Hamsa

    Tidlig bruk av Hamsa/ Fatimas hånd er sporet helt tilbake til det eldgamle Mesopotamia (det moderne Irak), så vel som det gamle Kartago (moderne Tunisia). Bildet av den åpne høyre hånd sees i mesopotamiske gjenstander i amulettene fra gudinnen Ishtar eller Inanna. Andre symboler på guddommelig beskyttelse basert på hånden inkluderer Hand of Venus (eller Afrodite), Hand of Mary, som ble brukt for å beskytte kvinner mot det onde øyet og / eller øke fruktbarhet og amming, fremme sunne graviditeter og styrke de svake.

    I den tiden var kvinner under enormt press og forventning om å bli mødre. Kvinnens oppvekst var sentrert om å bli mor som en eksklusiv rolle, og det indikerte barnefødsel som nødvendig. Man trodde også at ekteskapet var en følelse av beskyttelse for både mannen og kvinnen. I jødisk kultur er Hamsa/ Fatimas hånd assosiert med nummer fem på grunn av de fem fingrene som er avbildet på hånden.

    En teori postulerer en forbindelse mellom Khamsa og Mano Pantea (eller Hand of the All Goddess), en amulett kjent for gamle egyptere som de to fingrene i Fatimas hånd. I denne amuletten representerer de to fingrene Isis og Osiris, og tommelen representerer deres barn Horus. Den ble brukt til å påkalle foreldrenes ånder som skulle beskytte barnet deres.

    Dette har sammenheng med troen på at Gud eksisterer i alt i universet – Poleteisme. En annen betydning av dette symbolet angår himmelguden Horus. Det refererer til Eye of Horus, som betyr at mennesker ikke kan flykte fra samvittighets øyet. Den sier at solen og månen er øynene til Horus. Hånden av Fatima representerer også femininitet, og blir referert til som kvinnens hellige hånd. Folk antar og blir lurt av Satan til å tro at Fatimas hånd/ Khamsa har ekstraordinære og guddommelige egenskaper som kan beskytte mennesker mot ondskap og andre farer.

    Det spekuleres at jøder var blant de første som brukte denne amuletten på grunn av sin tro om det onde øyet. Håndets symbol vises i kabbalistiske manuskripter og amuletter, og fungerer som det hebraiske bokstaven «Shin», den første bokstaven i «Shaddai», et av navnene som viser til Gud. Khamsa har også anerkjennelse som bærer av lykke blant Kristne i regionen. Levantinske Kristne kaller det Marias hånd.

    Imidlertid har forestillingen om en beskyttende hånd vært til stede i Jødedommen som strekker seg helt tilbake til Bibelsk tid, hvor den omtales i 5. Mosebok 5:15, som er uttalt i De ti bud som Guds «sterke hånd» som førte jødene ut av Egypt. Hamsa blir senere sett i Jødisk kunst som Guds hånd som strekker seg ned fra himmelen i løpet av sent antikken, den bysantinske perioden og til og med middelalderens Europa. Bruken av Ashkenazi Jødiske samfunn fra denne perioden er velkjent, og bevis har også kommet frem til at Hamsa ble brukt av jøder fra middelalderens Spania, ofte assosiert med «sympatisk magi».

    Hvordan beskytte seg selv på det sanne vis?

    Det anbefales sterkt at Muslimer beskytter seg mot djevlene som er blant den onde jinn og menneskeheten, ved å ha sterk tro på Allaah SWT og ved å sette sin lit til Hans Majestet. Det ved å søke tilflukt hos Allaah azzawajal alene, resitere bønnene om beskyttelse som er fortalt fra Profeten Saw og resitere Surat al Ikhlas, Surat al Fatiha, Ayat al Kursi, og Surat an Nas og Surat al Falaq – På daglig basis, hver morgen og kveld. Det er virkelig helt fantastisk at Allaah SWT har velsignet oss mennesker med en kur for ondskap og Satans verk.

    Ofte ser vi skjønnhet og nydelige ting blant våres venner og familie, hvor hjertet kan bli fylt med lyst (som at man får lyst på det vedkommende har). For å beskytte sin nære venn fra å få det onde øyet bør man alltid in shaa Allaah huske på å si – Allahumma barik laha – Det betyr; måtte Allaah SWT velsigne henne. På arabisk. Det er bare såå koselig å si til hverandre! ♡ Kjærleik, altså!

    Det er faktisk ikke alle som vet om denne kure måten! Hvis man har misstanke og symptomer på at man har blitt påvirket av det onde øyet (ayn), er det er en spesiell måte man skal vaske seg på for å bli kvitt det, in shaa Allaah. Dere kan lese prosedyren her under på engelsk ♡

    And there are other similar du’as that are prescribed in sharee’ah (Islamic law). This is what was meant by Ibn al Qayyim in the words quoted at the beginning of this answer. 

    If it is known or suspected that a person has been afflicted by the evil eye, then the one who put the evil eye on him should be ordered to wash himself for his brother. So a vessel of water should be brought, and he should put his hand in it and rinse out his mouth into the vessel. Then he should wash his face in the vessel, then put his left hand into the vessel and wash his right knee, then put his right hand in the vessel and wash his left knee. Then he should wash inside his garment. Then the water should be poured over the head of the one on whom he put the evil eye, pouring it from behind in one go. Then he will be healed, by Allah’s leave. 

    RELEVANTE KILDER

    Fra Islamqa.com – The evil eye and protection against it

    https://islamqa.info/en/answers/20954/the-evil-eye-and-protection-against-it

    Fra Islamqa.com – Types of amulets and superstition that some muslims fall into

    https://islamqa.info/en/answers/126359/types-of-amulets-and-superstition-that-some-muslims-fall-into

    Fra Islamweb.net – Evil eye may be effective through seeing photographs

    https://www.islamweb.net/en/fatwa/342193/evil-eye-may-be-effective-through-seeing-photographs

    Fra Islamweb.net – Hanging amulets is prohibited regardless of the persons intention

    https://www.islamweb.net/en/fatwa/262186/hanging-amulets-is-prohibited-regardless-of-the-persons-intention

    Fra Islamweb.net – The evil eye its waves and the prohibition of using a blue bead against it

    https://www.islamweb.net/en/fatwa/23861/the-evil-eye-its-waves-and-the-prohibition-of-using-a-blue-bead-against-it

    Fra Wikipedia

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hamsa

    Håper dere synes noe av dette var interessant og lærerikt, in sha Allah. Måtte Allaah azzawajal belønne dere masse for å ta dere tid til å lese innleggene hos Feeldia Nettmagasin, ameen! ♡

    3
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 5

    Da er vi igang med episode 5 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 4 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 6 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ♡ ☕

    Listen, learn, enjoy! 😀

    Video 12 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 5 – Bismillah part of Fatiha? Silent or loud? – Yasir Qadhi

    2
  • FOODILICIOUS

    En Bounty drink perfekt for august

    As salaam aleykom & hello to you all pretty women out there! ♡ Vi er vel igang med å nyte de siste sommer dagene, virker det som. Er jeg klar for August? Hmm, tja, si det.. Jeg har nok ikke noe valg, I guess. Håper dere alle fikk en vidunderlig Eid feiring fylt med masse kos og minner!

    Når jeg tenker meg om synes jeg at vi virkelig har fått en blessed og deilig sommer, sånn egentlig. 30 graders sommer hvor alt er klamt, folks svettelukt som har spredt seg på bussen etc, er jeg ikke noe fan av. No offence to anyone, haha! Sånn er det ikke i Dubai engang på vinteren. Så det at det har slått inn regn ganske ofte, og vi har fått sol litt sånn annenhver dag, synes jeg har vært utrolig bra. Ganske uforutsigbart, but still good! Alhamdulillah for det! ♡

    Uansett, denne drinken er fantastisk DIGG om du er Bounty fan! Jeg synes Bounty sjokolade, Bounty kaffe og alt for det meste med Bounty opplegg er super digg! Like, yammii for sure! Den er virkelig lettvint å lage sånn på 1,2,3. Og like god på varme sommerdager, som til kalde høstdager som er straks i vente, in shaa Allaah.

    Åååh, autumn er virkelig ELSK i mine øyne! 😍 Nydelige rød, rosa, oransje farger ute på trær rundt omkring, kule høst kåper å se hos hverandre med stilige motiver. Tente lys i stuen med den dimmede følelsen, det rosa kosepleddet i fanget, med en iskald Bounty drink som denne – Bedre blir det vel ikke, hehe. Kooos! ♡ Ser også frem til høsten på noe vis, selv om det føles litt uvitent ut, samtidig som det føles ut som et nytt kapittel hos Feeldia Nettmagasin, kanskje. Høsten – The dark unknown sparkly mistery.

    Vet dere egentlig hvorfor jeg er fan av å lage kjappe enkle matretter og drinker… Det er nemlig blant annet 2 grunner for det! Den ene grunnen er rett og slett fordi at jeg har helse og oppvekstfag som min utdannelse, hvor vi har lært masse om medfølelse, empati og brukervennlighet for syke mennesker, pasienter og deres særskilte behov.

    For 1 glass

    ♡ 1 glass mjølk

    ♡ 1/2 teskje Nescáfe gold

    ♡ 1 teskje sukrin (om du vil ha den søt)

    ♡ 1 teskje kokosmasse

    Bland alt sammen og la det stå 15 – 30 minutter i kjøleskapet før servering. Enjoy the simplicity! ♡ Alhamdulillah

    De fleste tenker bare på seg selv og hva som omhandler deres eget liv og hverdag. Det er helt naturlig, selvfølgelig. Men, jeg liker å inkludere og tenke på de som er kronisk syke også, så de også kan få smågleder og inspirasjon i sin hverdag, som de klarer å mestre. For det er ikke alle som har kapasitet, ork eller styrke nok til å alltid lage seg masse fancy retter i hverdagen – F.eks de som har kronisk ME, Fibromyalgi lidelser etc. For matlaging også krever både mental og fysisk styrke. Så jeg liker å ta hensyn til folk i alle mulige grupper ♡

    Selvfølgelig kan man for all del kose seg med 5 stjerners retter iblant, I do it myself! Samtidig så liker jeg å ete simple og enkle retter i hverdagen, fordi man mentalt sett blir litt mindre attached til Dunya og blir mindre kravstor. Man blir en type minimalist foodvise, og setter litt mer pris på at man er velsignet med mat generelt i livet, iallefall jeg. Vi vet hvor bortskjemte vi er i Norge, kan man si. Tenk om vi var født uten at mat og vann ikke var tilgjengelig i nærheten. SubhanAllah… Føler man på et vis kommer nærmere Sunnah også ved å spise simpelt, om dere skjønner. Anyway, ha en strålende mandag! ♡

    4