• ARTIFICIAL

    The muslima’s graffiti tradition

    Hallais dere & god fredag! En av mine personlige sommer tradisjoner er å få utført min kunst og kreativitet ved å tægge. Graffiti har jeg elsket hele livet og jeg er veldig flink til å tegne på ark med blyant, for den type kunst har jeg naturlig i hånda og mentalt. Jeg hadde alltid en visjon om å prøve å tægge på ekte en gang, som jeg gjorde for første gang ifjor sommer. Bedre sent enn aldri, får vi vel si! Haha.. Jeg er så glad for at jeg trådde ut av min komfortsone, og tok det faktiske steget til å dra innom farge butikken, for å få oppfylt visjonen min! ♡ 😀 Alhamdulillah

    Yes da, man blir skitten på hendene når man maler og holder på, for å si det slik. Lønner seg å bruke hansker om man er komfortabel med det, og klær man ikke er redd for å få farge på. Men hansker hadde jeg ikke i farta.

    Jeg skal fortelle dere et par ting. Å tægge på en faktisk vegg med spray bokser er for det første en utrolig dyr hobby, hvor mange bruker flere tusen på å lage slik kunst. Jeg er nok ikke helt der hvor jeg vil bruke sååå mye cash på det, som de virkelig dedikerte gjør. Men allikevel, jeg digger det! ♡

    Det andre er at helt ærlig, det er helt annerledes å tægge med spray bokser på en vegg enn å tegne med blyant på et ark. Å designe og lage et bra Graffiti kunstverk er vanskelig og krevende! Det er seriøst ikke lett i det hele tatt! Nettopp derfor blir jeg så fasinert over hvordan tæggere har SÅÅ bra skills og kan male så vanvittig bra kunst. Jeg blir imponert over and over again, når jeg ser noe som skiller seg ut og er bra.

    Folk skulle seriøst bare visst hvor utfordrende det kan være å spraye noe som ser bra ut i det hele tatt.. 😂 Men den eneste måten man kan bli god på er å bare øve og øve mer! Folk som holder på med dette har sikkert gjort det i årevis, og da er det ikke så rart i at dem er blitt gode på det heller.

    I Oslo er det faktisk 3 lovlige vegger der det er lov til å male og tægge! Alhamdulillah for det, for ellers hadde jeg ikke gjort det. Aldri om jeg tægger ulovlig, haha! Det er fin hobby å drive med om man liker å drive med kunst ♡ Det er så kult for man kan både gjøre det alene eller med venninner, og man utfordrer sin mentale kreativitet. Its sort of just you and the art in the moment, en veldig befriende og gøy følelse ♡ Det er så himla fantastisk! ELSK ♡

    Om det er noen søstre der ute som driver med Graffiti på vegg, gjerne meld meg om du vil. Hadde vært stas å bli kjent med fler som har samme interesse. Men godt mulig jeg er den eneste muslimske tæggerinnen i oslo. Feeldia tegningen dere ser som jeg lagde i går, er altså for andre gang jeg tægger i mitt liv med spray bokser. Iforhold til det, må jeg si at jeg er nogenlunde fornøyd. Jeg vet ikke om dere ser det, kanskje kunstnere ser det… Jeg synes min Graffiti har litt feminine trekk, noe jeg synes er veldig særegent og fint!

    Feeldia Nettmagasin tar publiseringsfri frem til neste fredag, in sha Allah. Rett og slett fordi jeg vil ta en kort sommerferie bare for å koble helt ut, mens Dhu’l Hijjah pågår. Det for å pleie sinn, kropp og sjel med litt egentid. Det er så viktig å bare ta en pause når man kjenner at man trenger det. Angående Tafseer kurset på tirsdag, det fortsetter som vanlig! So, dont miss out. Vi snakkes snart søtinger! ♡ Stay blessed, in shaaAllaah.

    5