• RAMADAN & EID ♡,  SPIRITUELL GLÖD

    Eid al Adha inspirasjon 2020

    As salaam aleykom fininger! Håper alt står bra til med dere ♡ ^^ Denne uken har virkelig gått i et, hvor jeg har brukt en del tid på å rydde i arkivet mitt. Både det mentale arkivet i hjernen og i det elektroniske arkivet på den digitale fronten. Alt krever sitt vedlikehold, for å si det slik… Jeg skulle egentlig komme tilbake igjen på fredag, men tenkte at det var bedre å komme med litt inspirasjon før Eid.

    Når man har et eget nettsted med et Nettmagasin og deres forventninger, som man konstant må passe på, blir man dratt i flere retninger. Selv om man en gang iblant egentlig bare ønsker en liten pause, så går det på autopilot uansett, haha. Men Alhamdulillah for alt, virkelig! ♡ Jeg lærer og vokser av det rundt meg. Det viktigste er at man tar med seg erfaringene og snur det om til noe nøytralt eller positivt – Som vil få deg til å sikte høyere.

    Jeg ville egentlig bare stikke innom og si Salaam og hei! For tenk det er Eid al Adha om få dager! ♡ Og ikke minst si Eid Mubarak til mine kjære vakre lesere! Måtte vi alle få en velsignet dag fylt med masse Noor, kjærlighet og håp. Jeg håper alle har én eller annen å feire med, og om du ikke har det – Ikke ta det så tungt. Jeg forstår veldig godt at det kan være trist å måtte feire alene, men prøv å gjør dagen din om til din beste dag. Gjennom livet har jeg også feiret Eid alene en gang, men jeg prøvde å gjøre det om til min beste dag, ever. For det går ann, tro meg. Det handler bare om innstillingen våres.

    Nå er jeg kanskje litt seint ute med å komme med forslag til hva man kan gjøre om du så befinner deg alene på en Eid dag, men da har du tips og triks til neste gang, in shaa Allaah ♡ Det krever litt planlegging selvfølgelig. Men kanskje du fortsatt har tid og rekker allikevel å få gjort noe av det.

    ☆ TIPS FOR HVORDAN MAN KAN FEIRE DEN BESTE EID ALENE ☆

    ♡ Rengjør huset dagene før Eid. Det gjør virkelig noe med selvfølelsen å våkne opp til et rent og ryddig plettfritt hjem! Det kan føles så sinnsykt deilig ut, iallefall for meg. Bruk litt tid på å støvsuge rom, vaske og tørke av støv over benkeplater, og gulv om du orker.

    ♡ Om du jobber til vanlig, snakk med sjefen din og forhør deg om du kan få ta fri denne éne dagen for Eid. Få samtalen overstått 2 – 3 uker i forveien, så sjefen også kan planlegge.

    ♡ Stå opp tidlig. Ta deg en god og fresh dusj enten kvelden før eller om morgenen på selve Eid dagen. Å føle seg ren og klar for en ny dag er en av de beste følelsene. Nyt kaffekoppen eller teen til det fulleste, cause its about the small blessings in life ♡ Alhamdulillah

    ♡ Prøv å lage deg en avtale noen dager i forveien om å ta en kaffe med mor og far, eller noen andre som står deg nær – Om de ikke har mulighet, IKKE heng deg opp i det! Breath out and let it go… Move on to next happyness!

    ♡ Noen uker før Eid, book deg selv en Spa time for selve Eid dagen. Seriøst, dette gjør alltid dagen min bra. Det kan være f.eks en hudpleie behandling eller en massasje behandling. Sett opp 1 times behandling, så du koser deg max in the moment. Det er bare så himla godt for kropp og sjel. Fantastisk! ♡ Det er kanskje ikke for sent enda, ring litt rundt og hør om noen steder har noe ledig time.

    ♡ Sett av penger til å kjøpe deg en Eid gave du har ønsket deg en stund. Kjøp gaven 2 uker i forveien og pakk den inn, for å glede deg selv. Det er ikke lov til å åpne den før selve Eid dagen, hihi. Da har du noe å glede deg og se frem til!

    ♡ Gå til blomsterbutikken og kjøp deg en fin bukett av dine favoritt blomster dagen før Eid. Da har øynene noe vakkert å våkne opp til. Absolutt godt for den mentale helsen å våkne opp til noen nydelige blomster.

    ♡ Skjønnhet, sminke og hår har så betydelig mye å si for selvbilde vårt, jenter. Hvem vil ikke se nydelig og fresh ut på selve Eid dagen?! Det tror jeg de fleste vil! Etter du har gjort Wudo og bedt Salaah etc, prøv å sette av tid til å sminke deg litt (om du synes det er givende). Fiks håret ditt ved å feks rette det ut eller krølle det, slik at du ser pen og fin ut (i ditt eget hjem). For å pleie deg selv, klipp negler og tånegler om det behøves, dagen før.

    Som jeg har nevnt tidligere girls, jeg vil aldri oppfordre noen til å sminke og pynte seg for å se bra ut for non – mahrams utendørs. Fordi vi har enkelte restriksjoner vi bør prøve å forholde oss til, så Allaah SWT in shaa Allaah kan belønne oss senere med Jannah for å ha adlydet Han. Så har du tenkt deg ut er det bedre å ta av sminken før man går ut, in shaa Allaah ♡

    ♡ Det samme gjelder Eid klær. Har du tenkt til å være innendørs i ditt eget hjem foran dine mahrams, eller om du er alene. Pynt deg så mye du vil! Finn frem din vakreste kjole dagen før, stryk den om det behøves. Find your most stunning jewelry, cause Eid is the day to wear it. Pynt deg for Allaah SWT sin skyld, and look fabulous in your own home. Its so worth it!

    ♡ Om du ønsker god duft i huset, kjøp deg noen duftlys eller Eteriske oljer til duftbrenneren. Tenn masse lys, skap en lun og koselig vibe i hjemmet, det er bare sååå deilig for kropp og sinn.

    ♡ Måltidene er vel noe av det viktigste. Det gjelder også frokost og lunch. Planlegg ulike retter for deg selv og handle inn det som trengs i tide. Hva med å starte dagen med en god oppskrift for omelett og Sunniva juice, når man til vanlig kanskje bare spiser brødskiver med melk/ vann gjennom uken. Lag en god lunch med en fristende pasta salat med røkt ørret eller reker. Til middag er det alltid digg å bli servert på Eid! Da kan man kjøre på med en take away! Bestill deg favoritt maten din og få den levert på døren. Simple as that ♡

    ♡ Husk å kjøpe ditt favoritt snop til Eid dagen! Det er nesten et must. På Eid er det lov å nyte dagen til det fulleste med kake, brus og godteri. Om du liker å bake, bak den beste kaken du vet om dagen før. Eller kjøp deg en kake fra Meny eller andre steder, de har masse gode kaker der. Sjokoladekake er et must for min del iallefall! Mmmm ♡

    ♡ Er du kreativ og liker DIY prosjekter, som jeg elsker. Kjøp det som trengs for å lage deg litt Eid pynt noen dager i forveien, in sha Allah. Det for å glede deg selv med din lille egne Eid Workshop! På Nille, Panduro, Lagerhaus, Kremmerhuset og Søstrene Grene har dem alltid noe kult hendene kan ta fatt i og lage noe stilig kunstverk ut av. Open your mind, be creative!

    ♡ Fortsett kvelden med å bare være present in the moment. Finn på noe gøy, din morsomste hobby som du kanskje ellers ikke får tid til å gjøre så mye av i uken. Strikk ferdig et plagg du holder på med, mal eller tegn noe vakkert som du kan gi som Eid presang til noen dagen etter.

    ♡ Etter Isha, prøv å sette av en times tid til å finne Allaah azzawajal igjen. Les litt Quran, både arabisk og oversettelsen i 20 – 30 minutter før kveldsmaten. Ca 15 minutter for hver av dem. Det for å reflektere over at Eid al Adha først av alt er en Islamsk blessing for oss alle, og en feiring for å in shaa Allaah ha fullført Hajj (Pilegrimsreisen).

    Deretter avslutt med Dua Dialog. Snakk med Allaah SWT om hvordan dagen din har vært, fortell Hans Majestet at du er takknemlig for alt du har fått til Eid av Han og generelt i livet. Fordi Allaah azzawajal er din aller bestevenn i hele verden og Han lytter til våres følelser. Det vil in shaa Allaah hjelpe deg til å komme nærmere Allaah SWT, føle indre hjerte ro, føle spiritualitet og kjærlighet ♡ Beste medisinen for heart, mind and soul! Definitivt.

    Vit at du aldri er alene, Allaah SWT er alltid med oss! Life is truly what you make it ♡ Ha en strålende feiring! Vi sees over helgen, in shaa Allaah! Klemmer

    8
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 4

    Da er vi igang med episode 4 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 3 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 4 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ♡ ☕

    Listen, learn, enjoy! 😀

    Video 14 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 4 – Details of the Basmala (Bismillah) – Yasir Qadhi 

    2
  • ARTIFICIAL

    The muslima’s graffiti tradition

    Hallais dere & god fredag! En av mine personlige sommer tradisjoner er å få utført min kunst og kreativitet ved å tægge. Graffiti har jeg elsket hele livet og jeg er veldig flink til å tegne på ark med blyant, for den type kunst har jeg naturlig i hånda og mentalt. Jeg hadde alltid en visjon om å prøve å tægge på ekte en gang, som jeg gjorde for første gang ifjor sommer. Bedre sent enn aldri, får vi vel si! Haha.. Jeg er så glad for at jeg trådde ut av min komfortsone, og tok det faktiske steget til å dra innom farge butikken, for å få oppfylt visjonen min! ♡ 😀 Alhamdulillah

    Yes da, man blir skitten på hendene når man maler og holder på, for å si det slik. Lønner seg å bruke hansker om man er komfortabel med det, og klær man ikke er redd for å få farge på. Men hansker hadde jeg ikke i farta.

    Jeg skal fortelle dere et par ting. Å tægge på en faktisk vegg med spray bokser er for det første en utrolig dyr hobby, hvor mange bruker flere tusen på å lage slik kunst. Jeg er nok ikke helt der hvor jeg vil bruke sååå mye cash på det, som de virkelig dedikerte gjør. Men allikevel, jeg digger det! ♡

    Det andre er at helt ærlig, det er helt annerledes å tægge med spray bokser på en vegg enn å tegne med blyant på et ark. Å designe og lage et bra Graffiti kunstverk er vanskelig og krevende! Det er seriøst ikke lett i det hele tatt! Nettopp derfor blir jeg så fasinert over hvordan tæggere har SÅÅ bra skills og kan male så vanvittig bra kunst. Jeg blir imponert over and over again, når jeg ser noe som skiller seg ut og er bra.

    Folk skulle seriøst bare visst hvor utfordrende det kan være å spraye noe som ser bra ut i det hele tatt.. 😂 Men den eneste måten man kan bli god på er å bare øve og øve mer! Folk som holder på med dette har sikkert gjort det i årevis, og da er det ikke så rart i at dem er blitt gode på det heller.

    I Oslo er det faktisk 3 lovlige vegger der det er lov til å male og tægge! Alhamdulillah for det, for ellers hadde jeg ikke gjort det. Aldri om jeg tægger ulovlig, haha! Det er fin hobby å drive med om man liker å drive med kunst ♡ Det er så kult for man kan både gjøre det alene eller med venninner, og man utfordrer sin mentale kreativitet. Its sort of just you and the art in the moment, en veldig befriende og gøy følelse ♡ Det er så himla fantastisk! ELSK ♡

    Om det er noen søstre der ute som driver med Graffiti på vegg, gjerne meld meg om du vil. Hadde vært stas å bli kjent med fler som har samme interesse. Men godt mulig jeg er den eneste muslimske tæggerinnen i oslo. Feeldia tegningen dere ser som jeg lagde i går, er altså for andre gang jeg tægger i mitt liv med spray bokser. Iforhold til det, må jeg si at jeg er nogenlunde fornøyd. Jeg vet ikke om dere ser det, kanskje kunstnere ser det… Jeg synes min Graffiti har litt feminine trekk, noe jeg synes er veldig særegent og fint!

    Feeldia Nettmagasin tar publiseringsfri frem til neste fredag, in sha Allah. Rett og slett fordi jeg vil ta en kort sommerferie bare for å koble helt ut, mens Dhu’l Hijjah pågår. Det for å pleie sinn, kropp og sjel med litt egentid. Det er så viktig å bare ta en pause når man kjenner at man trenger det. Angående Tafseer kurset på tirsdag, det fortsetter som vanlig! So, dont miss out. Vi snakkes snart søtinger! ♡ Stay blessed, in shaaAllaah.

    5
  • FEELDIA EVENTS

    FEELDIA – HIJAB DAY 2 & Dhu’l Hijjah

    As salaam aleykom og god morgen! ♡ Håper dere har sovet trygt under dynen, og har våknet innstilt og klare for Feeldia – Hijab Day idag. Ikke bare det, SubhanAllah Dhu’l Hijjah er igang fra og med idag! For en ekte blessing – WOW ♡

    Hajj (Pilegrimsreisen) innebærer å reise til Mekka i en bestemt tidsperiode (Dhu’l Hijjah), og der delta i flere ulike tilbedelser og ritualer. Dette bør enhver muslim som er i stand til det fysisk og økonomisk, gjennomføre minst en gang i livet, in shaa Allaah ^^

    Dhu’l Hijjah er de 10 vakre dagene, også inkludert selve Eid al Adha – Som er blitt gitt til oss Muslimer for at vi skal få en god mulighet til å tilbe Allaah azzawajal så mest så mulig. Det for å tjene ajr (belønning) og bli tilgitt for våres synder ♡ Altså, for å opparbeide oss gode gjerninger til akheera og in shaa Allaah oppnå evig Jannah (Paradis) 😍 og for å bli reddet ifra helvete. Iblant er det sunt å bli påminnet om det også. For ja, det eksisterer. Så idag er den første dagen, også er Eid den siste.

    Blant de spesielle sesongene for tilbedelse er de første 10 dagene av Dhu’l-Hijjah, som Allaah SWT har foretrukket fremfor alle de andre dagene av året. Så da gjelder det å raska på med tilbedelser – Real spirituell detox for heart, mind and soul is on! ♡ LOVING IT! Det kan være alt ifra å gjøre dhikr på tungen, faste, bruke hijab, be mer Salaah, lese mer Quran – både arabisk og oversettelsen. Hjelpe dine nærmeste med f.eks husarbeid, matlaging eller vasking. Ta vare på vennskapet med dine venninner. It can be anything, bare man gjør det for Allaah SWT sin skyld!

    Dere, det er snart Eid al Adha!! 😍 Ååå, glede mæ! Det blir så bra, in shaa Allaah ♡ Håper dere gjør det like stort ut av Eid al Adha som dere gjør med Eid al Fitr, det er så viktig å gjøre det føler jeg. Spesielt pågrunn av den uvanlige tiden vi lever i nå, da er det viktig å bringe halaal glede og kjærlighet blant oss. Nettopp for å få en dypere tilknytning til Allah SWT & Islam, Hajj, Dhu’l Hijjah og samholdet ♡ For det gjør virkelig noe med det å føle det spirituelle i hjertet, altså. Eid al Adha markerer slutten på selve Hajj. Good vibes it is!

    Hijab er virkelig så vakkert at det beskytter og befrir oss kvinner ifra uønsket kontakt fra fremmede menn. Så hvis du vil være med på Hijab Day idag for å komme nærmere Allaah azzawajal, så er det bare å henge seg på dette online eventet her og nå, der du befinner deg. Det er gyllen mulighet for deg som ønsker å øke bruken av din hijab, gradvis ♡

    Alt du trenger er å gjøre niyah (intensjon) om å bruke det for å tilbe Allaah SWT, og bruke det når du oppholder deg utendørs, foran non – mahrams. Tenk hvor mye man in shaa Allaah blir belønnet for det NÅ, spesielt i disse 10 dagene av Dhu’l – Hijjah ♡ 😄

    Om du vil lære mer om Dhu’l – Hijjah kan du lese mer om det her islamqa.com

    Bruk hijab som at det er din spesielle krone/ tiara hvor du er blitt utvalgt av Allaah azzawajal til å bære den ♡ Igrunn, så er Hijab en million ganger bedre enn en krone, but perhaps you get the point. Han valgte nettopp deg og meg fordi han ser POTENSIALE i oss til å være Muslimer, og dermed har gitt oss en mulighet til å in shaa Allaah oppnå evig Jannah (Paradis). Hvor stort er ikke det? Sånn virkelig!? Åååh Alhamdulillah ♡ ^^

    Man kan aldri takke Allaah SWT nok for at Han har valgt oss Muslimer til å være det beste eksempelet på jord for resten av menneskeheten – Fordi Hans Majestet ser godhet i oss! SubhanAllah, det er stor ære i seg selv å bli valgt ut, som også medfølger et stort ansvar. Så om du har lyst til å føle på det spirituelle og Allaah SWT sin kjærlighet, prøv å bruke hijab for Han så ofte du kan. Du kommer til å føle en GOD følelse i hjerte og sjelen! ♡ Rely on Him, and He will make it easy for us, in shaa Allaah!

    Hvis du vil lese mer om konseptet Feeldia – Hijab Day kan du gjøre det her.

    Altså, vi alle har et forskjellig liv hvor vi enten går på jobb, deltidsjobb, skole, mens andre er hjemmeværende med barna etc. Men vi alle går ut for å gjøre ærender, handle eller andre ting. Så om du skal ut idag, da er du velkommen til å delta på Hijab Day, om du vil ♡ In shaa Allaah, jo mer vi underkaster oss Allaah SWT sin vilje desto mer friere vil vi føle oss fordi man befrir sjelen sin fra å være avhengig av Dunya. Det er den sanne friheten! ELSK ♡

    5
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 3

    Da er vi igang med episode 3 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 2 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 4 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ♡ ☕

    Listen, learn, enjoy! 😀

    Video 18 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 3 – Details of the Isti’adha (A’udhubillah) – Yasir Qadhi 

    3
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 2

    (Ser du ikke videoen, prøv å laste siden inn på nytt)

    As salaam aleykom og god mandag fineste dere! ♡ SubhanAllah, hode mitt driver sakte men sikkert å innstiller seg på høsten.. allerede tenk. Felles ferien igang, som betyr at det er crowded overalt – Så pass på dere selv, og hold avstand! Det er fortsatt grønt og vakkert ute, men det regner og blåser, og jeg savner litt sol. Merker at det innimellom går ut over humøret også.

    Folk har begynt å reise igjen, og jeg har sååå lyst å reise jeg også! Men det er så mye ting og skjemaer man må fylle ut, flyplass kaos, pluss Corona test 4 dager i forveien etc er påkrevd.. Åhh, ork sier jeg bare. Da venter jeg heller med å reise til ting kanskje løsner litt fremover, in shaa Allaah.

    La oss fortsette med å snakke om det å bli mental tøff. Om dere ikke har lest session 1 kan dere lese den her. Vi begynner med å titte på 3 brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    ♡ Fokuser på hva som er viktig, og prøv så godt du kan å slippe tak på alt annet. Vi blir ofte distrahert av andre menneskers handlinger, emosjonelle tanker, og alt annet som kaprer oss her i verden. Åååh, denne dunya altså, hehe! Men det gjelder å hente seg igjen, og fokusere på hensikten og meningen med livene våres. Den ideelle meningen med livet som er det viktigste, er at alt man gjør bør lede til å tilbe Allaah SWT – Fordi det igjen leder til positivitet, optimal indre hjerte ro, og økt sjanse for å oppnå Jannah, in shaa Allaah ♡ Så, fokuser på det som er viktig her og nå, og hvordan du kan få mest mulig utbytte av det for det hinsidige, in shaa Allaah.

    ♡ Lær deg å kjenne igjen mentale hindringer og feller, så man kan unngå dem/ eller gjøre det om til positivitet. Hindringer er ikke farlige, men de kan være slitsomme. Absolutt! Så derfor, tegn et kart over alle hindringer som dukker opp på veien, hvor du skriver opp alle. Så du får en oversikt over det og kan prøve å finne nye lettere veier.

    Det handler igrunn om hvordan man ser på det store bildet, egentlig. For man har to valg! Enten kan du sukke over hvert fall som oppstår. Eller gjøre det på den bedre måten, som jeg kaller for entreprenør måten. Vær positivt innstilt på at du SKAL finne 20 feil på veien FØR du in shaa Allaah vil finne den éne gleden du har lengtet etter. Så oppgaven er å bare la de 20 feilene/ hindringene komme, like bring it on. Så ta dem imot med et smil eller nøytralt, så venter man tålmodig på den ene oppturen! For sånn er ofte livet generelt, det er tøft. No doubt about that.

    Å starte på nytt, ved å re – knytte seg selv, og lære av feil og stygge fall. Jeg forstår at i mange tilfeller er det faktisk utfordrende å lære av feil man har begått. Fordi i flere settinger kan folk ha blitt så dypt såret, og det ligger forstyrrende følelser på bunn som fortsatt gnager. Hvor folk også sliter med traumer… Det er og typisk at man gjentar det samme gamle mønsteret da, fordi det er en innebygd vane som ligger i underbevisstheten.

    Men, det går ann å forbedre seg, litt og litt – For mønstre og vaner kan endres! Det krever selvfølgelig at man har viljestyrke, hvor du bevisst jobber med psyken din – Fordi du ønsker å få bedre livskvalitet.

    For å komme seg over vonde minner må man rive av det gamle plasteret, så sette et nytt glitrende klistermerke over det. Det vil kanskje ikke fjerne arrene, men det vil hjelpe deg med å komme deg litt videre og skape nye minner som fyller SD kortet ditt med positivitet. Gradvis, vil man in shaaAllaah se progresjon med tiden. Re – knytt deg selv til nye elementer som kan være med på å gi deg en ny start, ny frisk inspirasjon og positivitet i livet. Tenk fleksibelt og vær åpen for å prøve ut nye ting, man vet aldri, plutselig så finner du deg selv på nytt. Thats awesome! ♡

    Håper dere blir inspirert til å tenke nye muligheter og får utvidet tankevirksomheten litt ♡ Btw, husk Tafseer kurset av Surat Al Fatiha i morgen og Hijab Day på onsdag, in shaa Allaah! Have a happy day!

    3
  • HVERDAG,  NLP - GROWTH MINDSET

    Klient review

    Dagen idag går til lunch med en av mine beste venninner nede i byen ♡ Fredags kos, altså! Det blir stas! Vi får se hvilken restaurant vi ender opp med, in shaa Allaah.

    Jeg vil gjerne dele en fin erfaring jeg har hatt med en av mine klienter den siste tiden. Som de fleste sikkert har fått med seg er at jeg driver som Livsstils Konsulent/ Life Coaching. Det for å hjelpe søstre med å nå sine gjøremål, og for å in sha Allah oppnå bedre livskvalitet og komme nærmere Islam og Allaah azzawajal. Så det er bare å kontakte meg om du ønsker noe form for veiledning ♡

    Denne klienten var ma shaa Allaah en super koselig jente som selv kontaktet meg, hvor jeg Coach’et henne gjennom en periode på 8 uker. Vi lagde en plan sammen, og hadde et veldig godt samarbeid. Hvor det var like givende for meg som det var for henne, bare på ulike måter ♡ Alhamdulillah

    Angående oppfølging er jeg selvfølgelig fleksibel og vi prøver alltid å finne et program som er tilpasset klientens behov og ønsker, samtidig som jeg kommer med mine tips og triks. Det som er helt genialt nå om dagen er jo at det finnes «talemeldinger» man kan sende i forskjellige apper.

    Jeg skal innrømme at jeg føler meg litt oldschool som bruker Skype her, når folk bruker Zoom om dagen! Haha ♡ Så foreløpig skjer dialog og oppfølging over Skype (telefon/ talemeldinger, ikke video), til jeg muligens går over til Zoom. Vi får se! Anyway, det er flere klienter som foretrekker opplegget med talemeldinger. Det er så fleksibelt med tanke på tid og at man kan svare på en talemelding når det passer vedkommende, istedet for å ha et fast møte. Men de som foretrekker faste avtale tider, kan også få det. Absolutely.

    Her får dere lese tilbakemeldingen jeg fikk fra en av klientene mine. Altså, jeg må bare rose denne klienten litt, for hun var så utrolig flink til å fullføre målene vi satt, Allahummabarik – Måtte Allaah azzawajal bevare henne, ameen! Klientene mine betyr så mye for meg, og jeg elsker å hjelpe folk for Allaah SWT sin skyld – It’s my passion! ♡ Så jeg håper jeg in sha Allah får hjulpet og støttet flere gjennom livet.

    Jeg driver også som Konsulent veileder for ungdom (jenter). Om du føler at du eller noen du kjenner står fast i livet, eller er stresset over hverdagens utfordringer, så er du velkommen til å kontakte meg for en uforpliktende konsultasjon. Så om du ønsker kan vi sammen prøve å få til en positiv forandring for å lette litt på livet, in sha Allah.

    Hos meg kan du fint være anonym, og være trygg på at dine hemmeligheter forblir hemmelige – Fordi Feeldia har taushetsplikt. Jeg har mye forskjellig type erfaring gjennom livet som gjør at jeg er veldig open – minded. Så her kan man prate om absolutt alt – Venner, familie, musikk, tabu belagte ting, skole, fest, rus problematikk, kjæreste problemer, Islam og religion, dobbeltliv, you name it… Tjenesten er også gratis ♡

    Før jeg begynte å drive mitt eget som Livsstils Konsulent med Feeldia, jobbet jeg innen ulike helsetjenester. Hvor jeg både er autorisert, har faglig kompetanse og erfaring med forskjellige helsepersonell.

    Jeg fant ut at jeg ville drive med noe som var mer konkret meg og min personlighet og min lidenskap. Altså, Da’wah, Coaching og være behjelpelig mot folk for å øke livskvaliteten deres på et subjektivt plan. Jeg ville drive noe eget hvor jeg kunne styre, planlegge selv og være mer fri og fleksibel. Så hjalp Allaah azzawajal meg med det, AllahuAkbar. Så om man bare har troen på seg selv, bruker riktige ressurser, og gjør dua om ting hos Allaah SWT så går visjonene våres in sha Allah i oppfyllelse.

    So girl, text me if you like some guidance ♡

    3
  • FEELDIA EVENTS,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    UPCOMING: FEELDIA – HIJAB DAY 2 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 6

    Da dere, da er det in sha Allah tid for Feeldia – Hijab Day igjen snart! Det er en gyllen mulighet for akkurat deg som vipper imellom det å bruke hijab og ikke bruke det. Jeg skjønner så sykt godt at i den tiden vi lever i nå, så for mange kan det være utrolig vanskelig og tøft å bære hijab. Det er nok av ulike grunner, blant annet den indre frykten som konstant taler til oss – Som igjen kommer fra Satan, hvor han prøver å skremme vettet av oss. But do not fear him! 😀 Fear Allaah azzawajal.

    Det er mange som dessverre ikke blir tatt imot så godt av sine nærmeste eller venner fordi dem plutselig har gjort en helomvending hvor dem har begynt å be Salaah eller ønsker å bruke hijab. Både fødte mulimer og konvertitter. Jeg kjenner til søstre som dessverre til og med har blitt kastet ut av sine hjem av sine foreldre fordi dem ønsker å bruke hijab eller generelt ønsker å praktisere Islam. Trist, ja!

    Det sier jeg overhodet ikke for å skremme noen, men det er en brutal realitet som flere opplever. Det er hjerteskjærende, and I feel with you! ♡ Men det er bedre å høre hvordan man kan bli testet, sånn generelt sett. Altså, de færreste opplever slike drastiske hendelser, men det skjer jo iblant.

    I tilfelle bør vi være forberedt på ulike situasjoner i livet, prøve å komme over frykten sin og bli sterkere som person. Enn å bli overrasket på stedet hvor man opplever noe fælt, og kan bli totalt satt ut. Når man er klar over noe på forhånd, hjelper det oss til å re – tenke og innstille oss bedre overfor ting, så vi kan sikte til å bli mer løsningsorienterte.

    Men, poenget er bare at vi må vite at vi ALLE blir testet så forskjellig her i livet! Like, literally everyone! Selv jeg…! Jeg går gjennom flere tester, hvor jeg har mine dager som er fylt av tårer, og dager som er fylt med sol. Det varierer, its called being human. Jeg skriker bare ikke høyt ut om alt her i Nettmagasinet, fordi det som er privat er privat. Sånn er det for alle. Man har en jobb, og man har et privatliv. Jeg driver et Nettmagasin og Coaching, og jeg har et privatliv ♡ Så det er sagt, hehe.

    Men frykt ikke, kjære søstre! For Allaah SWT er med oss, og er den mest beskyttende av alle – For Han er Al Muhaymin (Beskytteren)! Always! ♡ Så vi må ha tawakkul Allaah. Hijab Day er for å lage et samhold online, mentalt sett. Det for å føle at man ikke er aleine om å bære hijab – For mange kan føle det, selv om dem ser andre søstre bære hijab overtalt.

    Hijab Day er tilrettelagt og opprettet nettopp for deg som har et indre ønske om å bruke hijab, eller bruker det innimellom men ønsker å forsterke og øke bruken av det, in sha Allah. Det er faktisk mange der ute som virkelig har lyst til å bruke det, men sliter med å ta det første steget fordi man er redd for å bli dømt etc.

    Her iallefall, på dette fine online eventet kan man tenke at det kanskje er flere enn bare deg som leser Feeldia Nettmagasin, og er med på å delta på online eventet om å bruke hijab. Yay! Kanskje man da kan tenke og føle at man ikke er aleine om å bruke hijab denne ene dagen, hvor du kan øve deg på å bruke hijab, føle på det, og kjenne på at det faktisk er helt fantastisk å bære hijab ♡ Eller at det ikke var så ille som du kanskje trodde. You have to try something, to feel it. Tenk den mestringsfølelsen du kommer til å få etter å ha greid det! ♡ Hvor man føler seg som den ekte Dronningen eller Prinsessen som vi virkelig er! Diggeste følelsen, ever. I love my hijab, alhamdulillah 👑 🗝

    Så søtinger, om dere vil joine ♡ Sett av neste onsdag den 22.07.2020 inn på kalenderen din, så du in sha Allah ikke glemmer det! For å forberede hjernen og psyken på det, finn allerede frem din vakreste hijab ifra skuffen dagen før. Test deg selv med den på, finn en stil som passer deg hvor du føler deg komfortabel.

    Man må jo starte et sted, dere. Man må starte der hvor man føler seg komfortabel og trygg i sin hijab, og samtidig hvor man trår ut av komfortsonen til å tørre å ta det faktiske steget hvor du bærer hijab ute, in sha Allah. Bare tenk hvor fornøyd Allaah azzawajal blir med deg når du strever i Hans Majestet sin vei for å tilbe Han. Thats true love! 😍 Feeldia heier på deg, så husk å heie på deg selv også! ♡

    Vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, dere. Lets roll episode number 6, in sha Allah. Oooh, det blir spennende! Og kanskje litt skummelt… Hehe, neida! 😂

    1
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – Episode 2

    Yay! Da er vi igang med episode 2 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Det ble visst litt skriving allikevel! Om dere ikke så episode 1 igår, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 3 neste tirsdag in sha Allah ♡

    Tips: Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag.

    Listen, feel, enjoy! 😀

    Video 20 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 2 – Naming, verse numbers, seeking protection – Yasir Qadhi

    5
  • ISLAM,  VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    Surat al Fatiha & en nyhet

    Hei dere ♡ La oss snakke litt om selve vakre Surat al Fatiha – The Opener, som er det første kapittelet i Quranen. Det er en Surat som er veldig direkte, unik og spesiell i seg selv, ma shaa Allaah. Det er en Surat som har en viktig plass i Islam. Og det er en Surat man absolutt burde forstå og pugge betydningen av, på et språk man forstår best, in sha Allah. Det kan du gjøre her om du vil pugge det på norsk (fra punkt nr. 4) og her om du vil pugge det på engelsk, eller under teksten her.

    Når vi var barn, meg inkludert, så er det dessverre flere av oss som bare har pugget Surat al Fatiha på arabisk, uten å ha noe særlig anelse om hva den betyr eller hva den omhandler. Eller, at man kanskje har gått igjennom det, men at oversettelsen har falt i glemmeboken. Det er som regel fordi man ikke forstår arabisk og heller ikke har hatt så mye fokus på å pugge oversettelsen for å få noe bånd til den. Men det er faktisk veldig fint å føle et bånd til Surat al Fatiha ♡

    Det er veldig vanlig at flere av oss vokser opp med å ha lært å be Salaah på arabisk og lese Quranen på arabisk, men ikke har lært noe særlig om oversettelsen av det man resiterer og dets betydninger. Slik var det med meg iallefall – Til jeg bestemte meg for å pugge oversettelsene! Da får man mye mer optimal nytte av Surah’ene og alt det andre man resiterer i Salaah, in sha Allah ♡ Alt i alt får man en mye bedre og økt spirituell følelse av å forstå det man resiterer.

    For meg var det iallefall viktig å pugge betydningen/ oversettelsen av det jeg resiterer i Salaah på et språk jeg forstår godt. Så, det er ikke forsent, kjære deg, overhodet ikke! ♡ Start gjerne med betydningen av Surat al Fatiha. Man kan absolutt holde telefonen eller en lapp som har oversettelsen skrevet på seg i den ene hånden for å resitere og for å huske betydningen under Salaah.

    Surat al Fatiha er så viktig at vi alltid må resitere den i alle Salaah vi utfører – Fard (Obligatoriske), Sunnah, Nawafiil (Extra bønn), og i Witr. For om man ikke resiterer Surat al Fatiha på arabisk i en Salaah, så blir Salaah dessverre ikke komplett. So it has to be included ^^

    Om man ber de obligatoriske Salaah i sin hverdag, da er man SÅ velsignet at man får ha en dialog med Allaah SWT 5 hele ganger iløpet av dagen ♡ BESTE følelsen som eksisterer, altså! Det kan ikke måles med noen ting i verden, faktisk – For det er det eneste som gir EKTE sjelefred! Man får æren av å prostrere til den sanne og éne Skaperen, hvor man også resiterer en bønn i Surat al Fatiha som er til vår egen fordel (1.6). Surat al Fatiha blir også brukt til Ruqyah som kan resiteres over en som er syk, om det så er deg selv det gjelder eller andre – Amazing!

    Det å resitere Surat al Fatiha helt korrekt med riktig lyd av enhver bokstav er også viktig, så betydningen av Surat’en ikke forandres. For det kan skje om man uttaler noe feil, det er greit å vite. Men man prøver så godt man kan, selvfølgelig ♡ One goal at a time! Allaah azzawajal byrder oss ikke mer enn hva vi klarer.

    Jeg skjønner godt at mange av oss som ikke er født med arabisk som sitt morsmål, at det da ofte kan være utfordrende og vanskelig å uttale arabisk korrekt. Men, samtidig! Øvelse gjør mester! 😀 So, it just needs some practise, disipline, and some more practise, practise, practise.

    Gjennom våre hektiske dager kan vi fortsatt prøve vårt beste og planlegge. Etter Salaah har man gjerne Wudo, så da lønner det seg å lese Quranen når man først har Wudo. Så før man leser Quranen kan man sette av noen minutter til å resitere Surat al Fatiha f.eks 3, 5, 7 eller 10 ganger høyt fra Quranen for å forbedre sin uttalelse av Surah’en. Det er et fint mål å ha med på listen sin ♡

    For å prøve å få mest mulig riktig uttalelse av enhver bokstav kan man lytte til en som resiterer Surat al Fatiha på YouTube, hvor du resiterer samtidig. Om du føler at du ikke er helt der enda med tanke på Tajweed, så kan du bruke YouTube videoen under her for å lære det arabiske alfabetet og lytte til enhver bokstav for å høre hvordan en bokstav uttales. Også resitere samtidig for å mestre det, in sha Allah.

    Nyheten er at Feeldia Nettmagasin introduserer online video kurs på tirsdager! 😀 Yay! Jeg har innsett at jeg selv burde gå mer i dybden av å bli kjent med Surat al Fatiha. Derfor kommer jeg til å poste en serie fra flinke Dr. Yasir Qadhi hvor han går igjennom Tafseer av Surat al Fatiha, hver tirsdag fremover in sha Allah. Det betyr at han går i dybden av Surat’en og dens betydning hvor han forklarer mer. Super interessant, spør du meg!

    Jeg kommer ikke til å skrive noe særlig mye i tirsdags innleggene, for det er hovedsakelig kun ment for å poste og se videoen, så dere er klar over det. Det er fordi jeg må prioritere tiden min på ulike ting, og det er veldig tidskrevende å skrive blogginnlegg generelt, faktisk. Så dere er velkomne til å bli med på dette spennende kurset av Dr. Yasir Qadhi via Feeldia ♡

    For å komme oss kjappest mulig gjennom hele kurset, så vi fortsatt husker ting og føler oss connected fra forrige video. Så kommer Feeldia til å publisere en video fast hver tirsdag, in sha Allah. Ååå, gleder meg sånn til å gå gjennom kurset med dere! ♡ Det blir så bra! For ja, selvfølgelig vil jeg være med på å lære! Knowledge is worth more than gold.

    Ps; om du vil få mest mulig nytte av kurset, husk å ta notater i notatboken og ha en deilig kopp kaffe/ te ved siden av deg! ♡ Hihi… Skriv kurset gjerne inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag.

    Det blir en kickstart her allerede fra idag, så du kan se første episode for å se om du har lyst til å bli med på kurset. Neste episode postes alt i morgen, in sha Allah! Enhver episode er akkurat passe lang, de er alt fra ca 10 – 20 minutter. Og hvis vi ser én episode hver tirsdag, når det totalt er 19 episoder, er vi in sha Allah ferdig med alle i November. So, stay BLESSED and stay tuned! ♡ LOVE.

    4
  • WORLD TRIPS

    Montreal in my heart – 2019

    As salaam aleykom fininger! ♡ Håper dere er friske og raske om dagen. Jeg har tenkt sånn innimellom at jeg kan vise dere noen bilder ifra Montreal turen min i 2019. Så, bli klare for litt bildedryss her! For å si det sånn, det er en av de kuleste turene jeg har vært på, ever. Montreal er et sted jeg absolutt kommer til å reise til igjen i fremtiden, in sha Allah! ♡ Viben der er helt unik og noe for seg selv, virkelig. De som har vært der, skjønner kanskje hva jeg prater om. Cause you can sort of just feel it in the air when you’re walking…

    Åååå! Det er så mye fantastisk kunst og graffiti sånn overalt der omtrent!

    På grunn av hyggelige og morsomme folk der, den flotte arkitekturen, blandet med både gamle og nye skatter man bør oppleve, spisestedene, været og alt i alt, får man automatisk en sånn blandet følelse av både ghetto life, kombinert med en gothic vibe. Ganske sprøtt og usedvanlig for en norsk muslimsk jente som meg.

    The Mosque ♡

    I Montreal snakker de fleste fransk, men de kan engelsk også, mange av de. Folk spør meg hvorfor jeg valgte å reise til akkurat Montreal, og ikke Toronto f.eks. Vel, basically egentlig bare fordi jeg ville prøve et annet alternativ enn hva folk flest velger i første omgang. Men jeg ønsker definitivt å reise til Toronto også en dag, in sha Allah!

    Utsikten fra oppe i pariserhjulet! LOVING IT.

    Some random niqab days i Montreal… ♡ Jeg bruker ikke niqab til vanlig, nei. Men en sjelden gang kan jeg bruke det, om jeg plutselig får lyst! Sånn er jeg, jeg er spontan, haha! Så jeg bruker det akkurat når jeg selv føler for det. Niqab for meg er Sunnah, og ikke Fard. Basically, its my clothing, my buisness, my choice – No one else’s. Nå om dagen er det ikke noe big deal å dekke fjeset uansett, med tanke på Covid.. It’s sort of become common. Alhamdulillah for det! ♡ Men nei, jeg anser ikke meg selv som en niqabi – For det er jeg ikke.

    Denne skolen her! Har nesten ikke ord for hvor svær den var i virkeligheten! Det var helt tomt der, men allikevel føltes det ut som om man var med i en filmscene i en av USA’s universiteter.

    I Montreals gater… med den gotiske viben.

    Ja, det er faktisk litt utfordrende å knipse bilder uten at mennesker (kvinner) blir synlige på bildene. For de fleste er jo uten hijab, så prøver å ta flest bilder uten folk, ellers ender det opp med at jeg må redigere over.

    Saint Cathrine er Montreals «Karl Johans gate». Bare at den er evig lang! Man kan seriøst gå og gå og aldri komme frem, men jeg fikk sett en god del av den allikevel. Det er sååå mange forskjellig kule butikker der, at det nesten er vanskelig å huske navn på noen av dem. Man må nesten bare oppleve det selv! Jeg var ikke helt lokalisert i sentrum av Montreal, men heller i Laval. Da måtte jeg alltid gå til T-banen hvor den kjørte meg til sentrum som var ca 30 minutter unna.

    I Laval var det en nydelig park ikke så langt unna hvor jeg var. Det var så deilig, for da trengte jeg ikke å dra innover byen konstant. Folk er hyggelige der hvor dem sier «bonjour» og smiler, som regel.

    Venninne kooos! ♡ Vi gikk og gikk, og var skrubbsultne begge to. Vi begge foreslo at her setter vi oss ned nettopp fordi vi ikke orket å gå lenger, og fordi det fristet å stoppe her på grunn av de rosa stolene. Vi endte opp med å dra på en vegansk café, tror jeg. Uten å være klar over det på forhånd. Så da ble det til at vi bestilte dyre brødskiver! Haha, er det mulig…

    Mont Royal er et kult sted man kan dra med venner. Både på dagtid og på kvelden får man se hele Montreal ovenifra, hvor du ser hele byen i sånn wallpaper view! Fantastisk opplevelse! Det tar litt lang tid å gå opp dit, så vil heller anbefale å ta bussen eller å kjøre bil opp om man har mulighet til det.

    Jean Talon er også et strøk som er super bra for girl shopping! Der finner man masse kule klær, sånne type klær som man sjeldent finner i Norge. Det er noen muslimske butikker der, en del brudekjole butikker, perle butikker, og mye mer. Det er et must å dra dit sånn shopping vise!

    Jeg syns egentlig det er rart når folk i Norge sier at Canada er et mye bedre sted enn andre land når det kommer til fattigdom. Mulig, men allikevel… Overalt man går i byen ser man trist nok mange folk som ikke har noe sted å bo, går i fillete klær, sliter fordi dem ikke har penger til mat etc. Folk sover inne på T-banen og ute overalt i gatene. Det er en kjempe trist realitet! Stakkars mennesker.

    Det er minimalt med elektriske sparkesykler som er satt ute til folk, altså du ser kanskje 1 – 2 stykker sånn innimellom noen få steder. Et sjeldent syn! Langt ifra som det er her i Oslo, her ligger dem jo slengt overalt for det er for mange av dem. I Montreal virker det som at folk rett og slett ikke har råd til å bruke penger på det, dessverre.

    Den koppen var bare SÅ SØT! Awww smelter nesten her, hehe. Men jeg droppet å kjøpe den.

    Dette var enda en park i Laval, jeg dro dit med en annen venninne. Det føltes ut som å være Alice in Wonderland! Det var sååå masse fint å se der, SubhanAllah. Skikkelig pleasent for the eyes ♡ ^^

    Mer innover sentrum i Montreal har de ChinaTown også. Et morsomt sted å dra med familien og venner. Der har de en del godt å spise og masse utvalg av alt mulig rart. Alt fra klær, smykker, leker, dill dall til elektronikk etc. Tror ikke det er så mye halaal mat der da, men det er igrunn lettere å kjenne til halaal alternativer om man fast bor der. Noe jeg ikke gjør. Det føles litt ut som å være i en live eBay street, for plutselig finner du noe du trenger og finner det til rimelig pris. Inne i T-bane hallene er det mye gåing, i forhold til Norge. Det er så svært overalt og lange avstander til mange steder.

    Det er ufattelig mye å oppleve og se i Montreal, mye mer enn det lille jeg har beskrevet! Jeg føler at jeg ikke har gitt en helt optimal Montreal guide her og nå i farta, men dere får i mellomtiden oppleve og smake litt av byen utifra bildene, in sha Allah. Så kanskje jeg kommer tilbake til en mer spesifik guide en annen gang, muligens ♡ God helg, snuppiser!

    7
  • HVERDAG,  INSPIRASJON

    Sophie Elise har blogget om meg 2 ganger

    Det er så rart å tenke på at sommeren faktisk snart er over, SubhanAllah. Det er en litt trist følelse, egentlig. Men, tilbake til sommeren 21.juni 2015 hvor Sophie Elise hadde sitt store klessalg nede i Oslo! Det var en haug av unge jenter som gledet seg stort til salget som dukket opp, inkludert meg. Jeg husker at køen var så lang at den gikk helt ut døra, og rundt hjørnet av blokken, hvor folk ventet tålmodig på å slippes inn.

    Ihverfall, jeg hadde en annen intensjon i hode mitt, enn akkuratt shopping den dagen. Det var at jeg hadde dratt innover for å gi en presang til kjære Sophie Elise. Da jeg endelig hadde fått kommet inn etter en stund, skikket jeg meg litt rundt så jeg fikk en omvisning. Mye hadde blitt solgt unna kjapt, for å si det sånn! Andrea Badendyck og Marna (Komikerfrue) var også tilstede, koselig altså.

    Etterhvert fikk jeg hilst på Sophie Elise, hvor jeg ga henne Quranen som presang. Hun var ma shaa Allaah hyggelig og søt, hvor hun gledelig tok imot gaven. Vi snakket og jeg fikk gjort litt da’wah til hun, hvor jeg sa at jeg håpet at hun kom til å lese boken en dag. Etterfulgt av noen hyggelige ord, og en klem ifra hun tuslet jeg videre i Oslos gater til mine avtaler.

    Jeg liker å dra på ulike events som bloggere etc pleier å arrangere. For da får jeg en gyllen mulighet til å bruke mine da’wah skills til noe positivt, in sha Allah. Store bloggere har makt om dagen, og en utrolig stor påvirkningskraft! Nettopp derfor anser jeg det å videreformidle Quranen til dem som en fin blessing i seg selv – Alhamdulillah ♡

    Jeg leste bloggen hennes sånn innimellom i ny og ned. Plutselig så jeg at hun hadde inndirekte skrevet om meg to ganger på bloggen sin. Det at hun skrev at hun skulle lese seg litt opp i Quranen, fordi at man kan lære noe av enhver religion – Gjorde meg glad! Og det at hun på eget initiativ valgte å gå å kjøpe boken IGJEN på nytt, etter at hun mistet den under oppussing, var overraskende positivt. For mange hadde kanskje bare utelukket det med å kjøpe en ny Quran, etter at man først har mistet den. Innleggene hennes ligger fortsatt ute, man finner dem om man bare søker, om man så har lyst til å lese dem.

    Jeg håper at hun in sha Allah fortsetter å lese den. For man veit aldri hvem Allaah azzawajal velger å guide til Islam gjennom livet. Jeg må bare påpeke en ting, hvor hun dessverre har misforstått noe. Det er det med å ha den troa på at Islam ikke lærer at man skal utvikle seg, for det er totalt motsatt faktisk! Vakre Islam lærer at vi alltid skal streve etter å bli den beste versjonen av oss selv, hvor vi konstant utvikler oss på relevante arenaer! 😀 Men igjen, ho sier jo sjøl at ho ikke veit noe om det. Så fair enough.

    Jeg håper jeg in sha Allah får flere muligheter til å dele ut Quranen til mennesker, og det til alle mulige folk. Jeg vil også oppfordre alle mine gode blogglesere til å kalle folk til Islam, ved å engasjere seg i Da’wah – Ved å in sha Allah dele ut oversettelsen av Quranen. Om det dukker opp noen hos dere som heller ønsker å lese oversettelsen av Quranen online, så kan dere gjerne henvise til Quranen på siden her ♡

    Tenk kreativt og prøv å komme i en liten spontan dialog med folk angående Quranen på noe vis, in sha Allah. Det er lettere enn man tror, faktisk! ♡ For mange ganger holder det med å si et par simple inspirerende ord, istedet for å ha lange diskusjoner. Det er mange som tror at for å lese Quranen så må man kunne lese arabisk for å i det hele tatt forstå dens budskap. Men det er så feil! Det går helt fint å lese oversettelsen av Quranen, som jeg ga til Sophie Elise. Som resten av verden også leser om man ikke kan forstå arabisk.

    Angående da’wah, i mange tilfeller trenger man heller ikke å ha noen super bra presentasjons/ da’wah skills for å invitere folk til Islam. Man trenger bare rett og slett å ville gi en presang (Quranen) til noen, for Allaah SWT sin skyld. Så blir de fleste ydmykt takknemlige for at du i det hele tatt har tatt deg tid til å tenke på vedkommende. Fantastisk! ♡

    Vi er omringet av ikke – muslimer everywhere in our dayli lives! På skolen er det lærere og elever man kan dele den ut til. Kanskje på arbeidsplassen er det en kollega som har hatt kjempe lyst til å lese Quranen lenge, men vedkommende har bare aldri fått muligheten på noe vis. Da er det en stor gave i seg selv at man kan være årsaken til at en person får lest oversettelsen av Quranen ♡ Be the reason for spreading Tawheed, in sha Allah!

    5
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å bli mental tøff – Session 1

    As salaam aleykom og hallais dere ♡ Håper dere har fått sovet godt, er kvikke og uthvilte etter helgen. Btw, se hvor nydelig det var i Dubai! SAVN! 😍 🌿 (Ps; ser du ikke videoen, prøv å laste siden inn på nytt)

    Dette tema med å måtte være mental tøff og prestere som forventet er noe vi blir utfordret med i hverdagen, gang på atter en gang. Det kan kreve at man må jobbe hardt og dypt med seg selv og sin indre dialog. For ja, det kan absolutt være mentalt tærende å måtte konstant bli satt på prøve hvor man må prestere sitt beste. En ting er å måtte prestere for deg selv og dine mål, men det kan bli et hakk mer challenging når det er flere folk og arenaer inn i bildet. Nothing new, thou.

    De fleste prestasjons problemer som idrettsutøvere og andre folk sliter med er ikke pga av resultat eller pga dårlig kondisjon, utilstrekkelig Coaching, fysiske skills eller teknisk evne. Altså, ja det kan være med på å påvirke utfallet, men det er ofte ikke hovedproblemet.

    Når man blir satt på prøve under press, individet eller teamet som går i oppløsning i de fleste tilfeller er grunnet mentale faktorer. Det kan være alt fra skremsel, nervøsitet, angst, lite konsentrasjon, negative tanker, lite selvtillit, eller evnen til å ikke klare å gi slipp på feil. Da må hjernen og det psykiske planet trenes opp til å bli mental tøff.

    Å være mentalt tøff handler basically om å ha evnen til å jobbe hardt og (respondere fleksibelt) når man feiler. Det betyr ikke akkurat at man trenger å hoppe å juble når man feiler. Men det betyr at selv om man er lost og føler seg fortapt, så fortsetter man å gå i labyrinten – For å finne veien. Man biter i det bitre eplet, og tenker at det går greit å svelge det allikevel – Fordi man er fleksibel og har noe større i fokus, enn selve feilen.

    Det er den indre kvaliteten som muliggjør for individet til å jobbe hardt og holde seg fast til sitt langvarige mål og lidenskap, som gjelder. Det langvarige målet er alltid i fokus og det brukes som drivkraft! Så det burde være årsaken til din progresjon og ditt positive resultat, in sha Allah.

    Når man er en forpliktet og dedikert nok utøver, da jobber man for hardt og ofrer så mye at man ikke tillater seg selv og sin konkurranse innstilling til å bli forstyrret av mentale feil. Slike folk er mentalt programmert til å se det store bilde av saken. Man er da innstilt på å handle positivt og fleksibelt utifra situasjonen, uansett hva som kommer i veien. Det er fordi man eier tålmodighet og man innerst inne har utrolig mye tro på seg selv.

    For å konkludere med noe til slutt, hvor vi in sha Allah fortsetter å prate om å hvordan bli mental tøff i neste session. For å innse sine fulle potensialer som en utøver, må man også trene hjernen til å se det positive i enhver situasjon. Hvor man ser forbi, og skiller de negative og positive elementene ifra hverandre, detaljert og strukturert – Så du får en bedre oversikt. Vær fleksibel samt løsnings orientert – Bli mental tøff, in shaa Allaah! ♡

    3
  • FASHION

    New in for these summer days

    Velkommen å kjære vakre Juli 2020! Denne uken har gått så fort og vært veldig travel! Besides that, i det siste har det kommet sååå mange nye fine klær, sånn overalt. Med kule design og materialer, også er det så mye salg på gang! Dette året har jeg bevisst kontrollert shoppingen min ganske mye faktisk, alhamdulillah. Har unngått en del det der med window shopping, for ser man noe fint så vil man jo gjerne ha det, hehe.

    Allikevel kom jeg over denne nydelige kjolen her. Den er bare så innmari fin på! Ååå, den gir meg skikkelige sommer vibes, altså… Den tar meg lett til Bahamas hvor jeg samtidig føler meg fin, men også litt bambus, om jeg kan si det slilk, haha!

    I den seneste tiden har det gått litt i beige’e nyanser her. Ofte synes jeg bare plain beige kan bli litt tørt og kjedelig, samtidig som det egentlig er ganske pent og elegant også. Spørs helt på humøret mitt og dagsformen. Får skylde på det. Denne kjolen er så delikat med det sorte mønsteret av friske blader. Digger den, for den gir det lille extra, også er den veldig behagelig å ha på. Sånn luftig og fin, som er designet for å være ganske oversize ♡ Loving it.

    Kjolen er ifra Gina Tricot. Jeg prøvde å finne kjolen online, men tror ikke den er der lenger dessverre. Ellers skulle jeg gjerne ha lagt ut link til dere! Butikkjeder får jo så sykt på mye påfyll av klær konstant, så er vel ikke så rart i heller at den er borte fra siden. Men jeg tror man fortsatt kan finne den i fysiske butikker her og der, in sha Allah.

    SubhanAllah, som avtaler og alt mulig har vinglet frem og tilbake på kalenderen idag! Hadde i utgangspunktet tenkt meg innover til byen, så ble det utsatt, men nå blir det en tur allikevel, in sha Allah.

    I siste liten fikk jeg alhamdulillah satt opp en time for en skjønnhets behandling. Forrige gangs resultat ble ikke helt som forventet, det merket jeg etterhvert. Innimellom kan det ta noe tid før man ser det endelige resultatet. På generell basis angående de fleste hudpleie behandlinger, altså. Men behandleren tilbydde meg en ny time. Så snilt av hun, og er veldig takknemlig for det! ♡ ^^

    Tatt med meg paraplyen, i tilfelle regnet vil si hallo. Kjøpte meg en ny en fra H.M her om dagen, den var bare så himla søt! Rosegold paraply liksom, er det mulig! 😍 ♡ Det frister ikke så veldig å gå rundt i regn egentlig, hvertfall ikke når jeg har fått hull i skoene mine. Kanskje det har skjedd fordi jeg putta dem i vaskemaskinen, haha! I dunno! Må seriøst skaffe meg nye sko sånn ganske snart, iallefall.

    God helg beautiful souls! Kjærleik ♡

    3
  • BUDDHISMEN,  RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    «Breathing» – har ingen plass i islam

    As salaam aleykom dere ♡ Håper dere har det fint og at dere nyter regnet som stikker innom iblant! Det gjør jeg, iallefall! Som jeg har nevnt tidligere, den seneste tiden nå blir verden bare mer og mer inspirert av Buddhistiske og Hinduistiske praksiser. Folk blir påvirket og programmert til ulike praksiser, teorier og spirituelle ritualer uten at de innser det eller tenker over dets betydning. Både direkte og MYE indirekte!

    Masse blir gjort underliggende via fundamental agenda basert taktikk, som baserer seg på utspekulerte strategier for å forme mennesker dit de vil ha dem. Basically, either we are being programmed or we are programming! Det er så utrolig viktig å reflektere over dette, så man in shaa Allaah blir mer bevisst over sine egne valg og beslutninger.

    Da har vi blant annet dette med såkalt «Breathing», som ofte blir fremstilt som en ren pusteteknikk som ikke har noe røtter ifra noe sted. Folk blir feil informert eller halv informert, fordi Breathing konseptet er egentlig en rituale som stammer ifra Buddhisme. Blant noen av mine studier har jeg studert akkuratt dette med Buddhistisk Breathing, Buddhistisk Mindfullness, Relaxation og Awareness (Buddhistisk Awareness) i en dypere kontekst.

    Det er veldig interessant å lese om faktisk, men da burde man også ha nok basic/ fundamental forståelse og kunnskap om Islam, for å klare å skille mellom religionenes praksiser og ritualer. For tro meg… Ting kan være så utrolig diskré skrevet i Buddhismen, spesielt nå i vår generasjon – Hvor det er lett å la seg lure! Hvor ting blir fremstilt som noe helt «naturlig og normalisert», når det egentlig ligger en dypere hensikt og intensjon bak kulissene – På et holistisk plan. Det å normalisere ting er nettopp for at alle skal kunne tilpasse seg det, selv muslimer – Uten å legge merke til at dem blir tilpasset og programmert til noe som er feil.

    Om innlegget

    I denne magasin artikkelen snakker vi selvfølgelig ikke om helt normal type Breathing/ pusteevne som alle mennesker og vesener gjør. Det snakkes om Buddhistisk Meditation Breathing (Anapanasati) – Som blir fremstilt og kategorisert som helt normal pusting, når det egentlig har en dypere hensikt bak seg. Meditasjonens/ ritualens opprinnelige navn er Anapanasati som kommer ifra Sanskrit.

    Dette innlegget er rettet mot selve praksisen Buddhistisk Breathing (Anapanasati) i seg selv og dens lære, og ikke imot en enkelt persons aktivitet og intensjon, for det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg. Man kan heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det er kun opp til Allaah azzawajal å bedømme – Og ikke meg. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på Shirk eller Kufr, er ikke en rett jeg har! ♡

    Hvem var Buddha?

    Siddharta Gautama, som var hans ekte navn (trolig 563 – 483 f.Kr.), også kalt Gautama Buddha var en indisk prins som betraktes som grunnleggeren av Buddhismen. Siddharta Gautama fikk ærestittelen Buddha, som på Sanskrit betyr «den oppvåknede», fordi han ifølge Buddhismen på et tidspunkt «innså» hvordan alt henger sammen og fant en metode for å kunne gjøre slutt på lidelsen i tilværelsen og oppnå staten Nirvana/ Nibbana. Da han som voksen fikk vite at mennesker kan bli gamle, syke og dø, bestemte han seg for å forlate farens palass for å finne meningen med livet. Siddhartha ble besatt av spørsmålet: «Er det mulig å bli fri fra lidelse?»

    Flere av tilhengerne til Buddha, og av hele den eldste tradisjonen, blir han både betraktet som en Gud eller et enestående vesen som ved egen kraft nådde frem til livets innsikt. Det er mange som tilber Buddha, prostrerer til hans statuer og munker for å søke hjelp, tar dem som deres frelser, livsguider og den ekte ultimate sannhet.

    Kort om Buddhisme

    Buddhismen er mer en filosofi enn en religion. Buddhisme kan beskrives som «veien til den grunnleggende forandringen Buddha erfarte». Sentrale elementer er meditasjon for selvinnsikt og visdom, som vil si å «utvikle selvinnsikt og derigjennom forståelse av den tilværelsen man er en del av.» Buddhisme er en av de store verdens religionene, med tilhengere over hele verden. I tillegg er mange buddhister praktiserende uten å være med i organiserte trosforsamlinger, og mange vestlige utøvere blir gjerne introdusert til Buddhismen gjennom økende interesse for meditasjon etc. Det skjer mye av det her i Norge også, fordi det trender som en type fashion.

    Buddhismen overtok den allmenn indiske forestillingen om Karma «gjerningenes lov». Karma vil si moralsk kausalitet (årsak), og den enkeltes livssituasjon blir sett som et resultat av gode og onde handlinger fra tidligere liv. Begjær, ulike handlinger og uvitenhet gjør at man gjenfødes fra liv til liv, fortsettende – Kalt for Reinkarnasjon. Det er idéen om alt som eksisterer skifter form i den kontinuerlige eksistens. I læren finnes det ikke noe første begynnelse eller endelige slutt, bare kontinuerlig forandring. Som baserer seg på faktorene SamsaraDharma, Karma og Nirvana.

    Ifølge buddhismen er det seks ulike tilværelsesmåter man kan bli gjenfødt som: Mennesker, Guder (Deva), halv Guder (Asura), dyr, sulten ånd (Preta), og ulike typer vesener i helvete (Niraya).

    I Buddhismen er Samsara et fengsel, der uvitenhet, grådighet og hat binder mennesker fast. Dharma er en kraft/ naturlov som bestemmer alle regler i naturen – Som refereres til «det rette, moral, lov eller verdensorden.» Det som binder mennesker til dette kretsløpet, og som bestemmer hva som blir din neste gjenfødsel, er Karma. Med andre ord, det tillegges guddommelige attributter til Karma – Som ifølge Islam ikke eksisterer (Karma). Man kan kun bryte ut av Samsara ved å oppnå staten Nirvana.

    Nirvana er det endelige målet med Buddhismen. Selve ordet betyr «utslukning», som refererer til utblåsing av begjæret, som er årsaken til lidelse. Nirvana er en tilstand av «total frihet fra lidelse, gjenfødsel og uvitenhet». Det er en uforanderlig tilstand/ stat der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd Nirvana og blitt en Arhat eller en Buddha, blir ikke gjenfødt på nytt.

    En Buddha (den oppvåknede) betyr en person som er totalt frigjort fra lidelse, gjenfødelse og smerte. Ganske merkelig og irrasjonell lære, spør du meg. Fordi all skapelse må oppleve lidelser, tester og smerte gjennom livet – Utenom Allaah azzawajal fordi Han er Skaperen av alt eksisterende, som er den første og siste årsak.

    Samtidig, er læren om anatman «ikke – sjel» grunnleggende i Buddhismen. Dens lære tilsier at ingen evig eksisterende sjel vandrer rundt i Samsara (rundgangen av fødsel, død og ny fødsel). Derfor er det endelige målet for det Buddhistiske religiøse liv å oppnå Nirvana «utslukning».

    3 Hoved retninger

    Ritualer er svært viktig i Buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. De tre juvelene, eller tilfluktsformelen, viser til den vei et menneske går for å nå det endelige mål Nirvana. Denne veien/ metoden har alle buddhister felles: å først interessere seg for Buddha; siden går videre til hans lære; og til sist søker man seg til en munke eller nonneforsamling for praktisk å utføre læren. Buddhismen har tre hovedretninger: Theravada, Mahayana og Vajrayana.

    Theravada – Buddhismen er eldst og mer konservativ, og betyr «De eldstes lære». Den vektlegger at bare de som dedikerer seg fullstendig til meditasjon, etisk trening og klosterliv, kan nå det endelige målet, som er Nirvana. Dette regnes som ekstremt vanskelig, selv for munker og nonner. 

    Mahayana – Den yngre retningen, er mindre konservativ og mer variert. Mahayana betyr «den store vognen» og vektlegger blant annet at også lekfolk kan nå Nirvana, og at man burde hjelpe andre med det samme i tillegg til seg selv. Mahayana – Buddhismen har blitt reformert flere ganger. Den rommer et hav av ulike praksiser (Bønn, Meditasjon, Yoga, resitasjons ritualer, Anapanasati etc.) og har vist seg svært tilpasningsdyktig.

    Vajrayana – Betyr «diamantvognen». Vajrayana – Buddhismen er egentlig en undergruppe av Mahayana, men regnes ofte som en tredje gren av Buddhismen på grunn av sin særegne praksis og geografiske utbredelse.

    De 3 tilfluktene

    Det vanligste utførte ritualet i Buddhismen er resitering (høytlesning) av hellige ord. Den buddhistiske trosbekjennelsen, kortversjonen av Buddhas lære og praksis, kalles for De tre tilfluktene eller De tre juvelene – Triratna.

    Den lyder som følger: «Jeg tar tilflukt til Buddha. Jeg tar tilflukt til læren (Dharma). Og jeg tar tilflukt til munke og nonnefellesskapet (Sangha).»

    En helsegevinst eller en felle?

    Ofte kan buddhistiske meditasjoner og deres ritualer bli fremstilt som at det gir helsefremmende gevinster, både for fysisk og psykisk helse. Det er flere Nordmenn som tar i bruk dette. Men om man tar et godt steg tilbake og ser på det holistiske planet så vil man se at man blir totalt sett feil programmert og missledet. Hvor det er skadelig for deg og din sjel, både for nå tid og i det etterkommende liv – Fordi deres praksis og lære stammer ifra og baserer seg på poleteisme.

    Som Muslim skal man aldri ta eller søke tilflukt hos noen andre enn Allaah azzawajal. Man skal heller ikke bruke noe form av ritualer/ meditasjon som har et annet opphav (poleteistisk opphav) enn Quran og Sunnah. I Islam har vi alhamdulillah de beste praksiser som gir ekte ro og sjelefred. Vi har våre egne ting og ritualer etc, som å be Salaah 5 ganger om dagen – Som bringer ekte kjærlighet, og ro og fred i hjertet! ♡ Så det burde ikke være behov for å søke hjelp for psykisk eller fysisk helse noe annet sted enn ifra Allaah SWT og Islam.

    Konklusjon

    Buddhismen lærer at det ikke finnes én Skaper av universet. Vi vet at den beste og mest rasjonelle forklaringen på universets begynnelse er at det må være en Skaper. Dette er det viktigste som finnes i den sanne religionen, og det må derfor være svært tydelig nevnt i en religion som hevder å være sann. Dessverre lærer ikke Buddhismen dette. Buddhismen er mer en filosofi enn en religion, og dette bringer med seg egne problemer. Deres svar på spørsmålene om meningen med livet, hvorfor det finnes lidelse, og hva som skjer etter døden, er ideer fra mennesker, og ikke fra Gud. Det vi trenger er noe sikkert, og sikkerhet kan kun komme fra den som kjenner det usette, som er Skaperen av det usette – Allaah azzawajal. Alt annet er spekulasjon. Siden Gud ikke har en klar plass i Buddhismen kan vi enkelt konkludere med at Buddhismen ikke kan være Guds sanne religion.

    Hva er Anapanasati (Meditative Breathing)?

    Meditasjon er buddhistenes metoder for å deprogrammere seg selv. For å kunne forstå hva konseptet om Breathing egentlig handler om, er man nødt til å forstå basic fundamental forståelse av Buddhismen. Buddhismens menneskesyn er radikalt annerledes fra de fleste andre religioner. På den ene siden avviser Buddhismen at mennesket har en fast sjel. På den andre siden tror de på gjenfødelse, og at vanlige mennesker gjennom trening kan transformere seg om til udødelige supermennesker – Buddhaer.

    Ritualer er sentrale i Buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma. Meditasjon i Buddhismen betyr alle teknikker som brukes for å disiplinere, trene opp og kultivere vårt mentale tankeapparat. Buddhismen presenteres ofte som et meditasjons fokusert filosofisk system og en ritualistisk religion.

    Anapanasati

    Anapanasati betyr «Mindfulness of Breathing». «Anapana» refererer til inhalasjon og utpust, mens «Sati» betyr mindfulness. Det er en form for Buddhistisk meditasjon som opprinnelig ble undervist av Gautama Buddha i flere suttas, inkludert Anapanasati Sutta. I vestens mainstream bøker som selges bl.a i Norge, blir original navnet sjeldent opplyst, med mindre man selv gjør en grei research. Det blir oftest bare fremstilt som «Breathing» uten noe religiøs sammenheng eller ritualsk bakgrunn. Det opplyses man om på en diskré måte etterhvert, jo mer fakta og kunnskap man tilegner seg om det virkelige konseptet.

    Anapanasati er nå vanlig innenfor tibetanske, Zen, Tiantai og Theravada Buddhisme, så vel som i vestlig baserte Mindfulness programmer. Det er en kjerne meditasjons praksis som leder til avgudsdyrkelse. Ofte er det også en del av pensum i flere Coaching programmer brukt i vesten, også gjennomført her i Norge. Det for å prøve å oppnå en «indre ro, awareness og relaxation» med en dypere hensikt bak seg. Med en Buddhistisk hensikt bak seg.

    Enkelt definert er Anapanasati å kjenne på følelsene forårsaket av bevegelsene i pusten i kroppen, slik de praktiseres i sammenheng med Mindfulness meditasjon – For helt til slutt å oppnå den ultimate staten Nirvana.

    Dette blir man ofte ikke opplyst om, man blir heller opplyst om at det er det mest «naturlige» som eksisterer i oss og at pusten er den største livskraft fordi alt eksisterende puster. Det læres at når verden stresser deg må man komme tilbake til pustingen, for å innhalere og exhalere pusten for å «slippe seg fri fra fortiden og fra fremtidens angst». Det læres at alt mellom himmel og jord puster, og derfor er menneskeheten og alt i en tråd sammen hengende med Breathing. Derfor søker folk tilflukt og ro i det, hvor det inndirekte tillegges en spesiell guddommelig kraft i pusteevnen, som kan helbrede alle problemer og lidelser hos mennesket.

    Men det gir ikke annet enn en falsk type ro og illusjon, hvor Satan har klart å misslede folk fra Siratul Mustaqim til en falsk vei – Ved å (fremstille) det som noe så naturlig som Breathing/ Pusteevne.

    Som tidligere nevnt, selvfølgelig er det ikke helt normal Breathing man referer til i dette innlegget. Så ta det med ro og ikke misforstå. For det er overhode ikke noe galt i puste, det må vi jo for å leve. Det sier seg selv!

    Anapanasati Sutta angår spesifikt oppmerksomhet om innånding og utpust (Breathing), som et ledd i å ta hensyn til ens kropp i stillhet. Utøvelsen av Anapanasati meditasjon blir brukt som et middel til å dyrke de syv faktorer for opplysning/ oppvåkning. Som er Sati (mindfulness), Dhamma Vicaya (analyse), Viriya (utholdenhet), som fører til Piti (bortrykkelse), deretter til Passaddhi (ro), som igjen fører til Samadhi (konsentrasjon) og deretter til Upekkha (likeverdighet).

    Til slutt lærte Buddha at med disse faktorene utviklet i denne progresjonen, ville utøvelsen av Anapanasati føre til frigjøring (Pali: vimutti; Sanskrit moksa) fra Dukkha (lidelse), der man innser og kan oppleve Nibbana/ Nirvana som en Buddha med guddommelige attributter.

    Det er så utrolig lett å fremstille noe for noe helt annet, bare om man utelukker å opplyse om dets opphav, mening, religiøse bakgrunn og intensjon. Fordi konseptet til Buddhisme handler basically om at en Buddha/ Buddhist prøver å frigjøre seg selv ifra jordens lidelser og negative elementer. Det ved å prøve å få en type guddommelig kraft hvor dem kan frigjøre seg selv ifra å oppleve døden og dermed bli udødelig i en stat av Nirvana/ Nibbana – Fordi man da ikke blir gjenskapt. Så sannheten bak konseptet med «Breathing» meditasjon er at det er starten på en poleteistisk reise. Derfor burde vi som Muslimer ta 100 % avstand ifra «Breathing» konseptet, buddhistiske meditasjoner og ritualer fordi vi tror på ren monoteisme.

    Respekt

    Til slutt, men ikke minst, for å poengtere en ting. Selv om jeg velger å skrive og opplyse om ulike religioner, livssyn og praksiser etc – Fordi vi har fri ytringsfrihet. Så skal man fortsatt som Muslim alltid respektere at andre kanskje har en ulik mening og syn på ting, enn deg selv. For det vil alltid være uenigheter blant oss alle. Det blant Muslimer og blant ikke – Muslimer. Å respektere noen betyr ikke at man skal praktisere noe som helst, det betyr bare at man lar motparten får ha sin egen mening kontra min egen.

    For noen vil innlegg som dette bare være tøv og bagateller. Mens for andre vil det in sha Allah være betydningsfullt, inspirerende og hjelpende – Fordi man har fokus på hva sannheten i livet er, hvor man da kan ekskludere all type form for falskhet. Det for å tilbe Allaah azzawajal og in shaa Allah oppnå Jannah. Måtte fred være blant oss alle, ameen ♡

    Relevante kilder

    Kilde fra Vipassana.com – Anapanasati (Breathing Meditation)

    https://www.vipassana.com/meditation/anapanasati_meditation_on_breathing.php

    ◇ ♧ ◇

    Kilde fra Islamqa.com – Buddha was a kaafir philosopher not a Prophet

    https://islamqa.info/en/answers/106416/buddha-was-a-kaafir-philosopher-not-a-prophet

    ◇ ♧ ◇

    Kilde fra islamweb.net – Founder and principles of Buddhism

    https://www.islamweb.net/en/fatwa/34579/founder-and-principles-of-buddhism

    ◇ ♧ ◇

    Kilde fra Islamweb.net – Practising Buddhist meditation exercises for health purposes

    https://www.islamweb.net/en/fatwa/282283/practising-buddhist-meditation-exercises-for-health-purposes

    ◇ ♧ ◇

    Håper dere synes noe av dette var interessant og lærerikt, in sha Allah. Måtte Allaah azzawajal belønne dere masse for å ta dere tid til å lese innleggene hos Feeldia Nettmagasin, ameen! ♡

    5