• TRENING

    Spinning trening

    Et av mine favoritt trenings apparater er nemlig spinning sykkel. Jeg liker så godt hvordan den trener bein og lår styrkemessig og at man samtidig kan trene kondisjon og utholdenhet i samme slengen, om man bare spinner fortere. Det er faktisk et apparat jeg synes er verdt å investere i for å ha det til hjemmebruk, om man ikke er typen som liker å trene så mye utendørs.

    Ihvertfall nå i Covid verden, for jeg ikke så hypp på å dra tilbake til treningssentre med det første, om de så er åpne eller ei! Jeg har innsett at hvertfall for min del blir det mer hjemmebasert trening fremover. Da gjelder det å være kreativ så man holder seg motivert for trening, in sha Allah. Synes ikke en spinning sykkel er så altfor dyrt heller, og ofte er det flere som gir bort sånt gratis eller selger det billig på finn.no. Herlig, eller hva! ^^

    ☆ 6 fordeler med spinning ☆

    FORBRENNER KALORIER ♡

    De fleste vil ofte kvitte seg med noe ekstra overflødig fett her og der på kroppen. Spinning er en energisk og motiverende treningsform, og takket være det kan du enklere kunne gå ned i vekt og få satset mer på å nå ditt mål for din visjon av kropp, in sha Allah. I teorien vil en times lang spinning økt forbrenne 700 kalorier.

    REDUSERER STRESS ♡

    Dersom du har stått opp med feil bein om morgenen, hvor humøret svinger i alle kanter med ukontrollerte følelser. Eller om du har havnet i en negativ emosjonell krangel eller diskusjon med noen, så er spinning veldig godt for å lette på følelsene og for å få minsket litt på den tunge psykiske bagasjen du bærer på.

    Å tråkke heftig på spinning sykkelen vil eliminere stress og alt sinnet som har hopet seg opp. Man kan da gi slipp på spenninger og sinne på sykkelen. Mot slutten av økten vil sinnstilstanden din ha forbedret seg merkbart, in sha Allah. Hodet ditt vil være forfrisket og du vil kunne se ting klarere, forhåpentligvis.

    FORBEDRER HELSEN TIL HJERTE OG KAR ♡

    All kondisjonstrening er super bra i seg selv for helsen! Spinning har også evnen til å forbedre ditt hjertes helse, for det er også med på å forsterke respirasjonssystemet. Utvekslingen av oksygen og karbondioksid mellom kroppens celler og omgivelsene kalles respirasjon. Disse gassene skal transporteres inn og ut, og trenger derfor et transportsystem. Dette systemet består av nesen og munnen, luftrøret og lungene og alt dette til sammen kalles respirasjonssystemet.

    Derfor kan man redusere risikoen for hjertesykdom, høyt blodtrykk og kolesterol med denne fantastiske øvelsen. Som om det ikke var nok, øker det også resistansen din til å utføre andre aktiviteter eller sporter grunnet oksygeneringen det gir lungene dine. AMAZING!

    MAN SOSIALISERES OG KAN BLI KJENT MED FOLK ♡

    Foruten om Corona tiden, befinner spinning sykler seg på treningsstudioet, hvor de er linet opp med hverandre. Det er en aktivitet som ofte blir gjort i grupper på treningssenteret. Det som er positivt med det er at du vil in sha Allah være omringet av andre søstre med samme eller lignende interesse av treningsform og personlige mål. Om man bare for en gangs skyld tar ut øreproppene fra ørene, og prøver å connecte med the real human beings around you… Så er det en fin måte å prøve få nye venner på. Det er verdt å ta initiativet og si Salaam og spørre hvordan det går, plutselig leder det til å bygge en bro.

    TRENER RYGGEN, ARMENE & MAGEMUSKLENE ♡

    Dersom du har smerter i ryggen fordi du har tilbrakt flere timer foran PC skjermen, er denne treningsøvelsen veldig bra for deg. Spinning er ikke kun en treningsform for underkroppen, veit du. Posisjonen du har når du sitter på sykkelen forsterker hele ryggraden: bekken, dorsal og korsrygg – Yay! Til en viss grad er det også med på å trene magemusklene og styrker bicepsene og tricepsene!

    TRENER RUMPA OG KAN GI FINERE HUD ♡

    Spesielt for oss kvinner er det viktig å trene rumpa! Vi er så opptatt av estetikk og har ofte mye fokus på det. Det skjønner jeg godt, for hvem vil ikke se bra ut! Selv om hele kroppen din trenes med spinning, er sannheten at de nedre lemmene er de som gjør størst innsats. Nettopp derfor jeg rett og slett digger spinning!

    Enkelte sliter dessverre med cellulitter, som igrunn er helt normalt, spesielt hos kvinner. Overvekt gjør hudforandringene mer synlige. Vektreduksjon gjennom å spise sunn kost og ha en aktiv livsstil, kan gjøre hudforandringene mindre synlige. Mere muskler får huden til å se glattere og fastere ut. Å erstatte fett med muskler kan også gjøre cellulittene mindre synlige. Fett hoper seg opp rundt hoftene og lårene på mange kvinner, og skaper dermed den mislikende «appelsinhuden». Med spinning vil du aktivere blodsirkulasjonen i området, dra nytte av bedre trente muskler, og du kan oppleve å få en glattere hud, in sha Allah.

    Btw, det er Jumuah dere – Alhamdulillah! Dagens fine utfordring går ut å på lese Surah al Kahf, in sha Allah! Whos in, im in! ♡ Du veit, selv om du kanskje har perioden din, kan du fortsatt være med på challengeen. For du leser bare oversettelsen av Surah al Kahf istedet. Brilliant! Du kan lese den her, og det er kapittel 18. God helg beautiful souls! xoxo

    4