• NLP - GROWTH MINDSET

    Stepping out of the comfortzone

    As salaam aleykom! ♡ Håper alle har det fint og nyter starten av Juni måneden til det fulle. Dere vet, angående det med å stepping out of the comfort zone – Det er en kunst i seg selv det!

    Det er så typisk oss alle at man er stuck stående fast i de samme gamle mønstrene våres opp i gjennom alle år. I mange tilfeller kan det være vanskelig å legge det gamle arferdsmønsteret vekk og begynne på blanke ark. For da må man gjøre en endring! Ofte har mønsteret satt seg sååå innmari godt fast på tunikaen våres, hvor malingen er vanskelig å få av! Med mindre du hiver plagget direkte inn i vaskemaskinen, hvor det spinnes kraftig rundt i 40 – 50 grader, du bruker det beste oppvaskmiddelet du eier, og håper på et positivt resultat når plagget er ferdig vasket. En ny start kaller man det. Men det krever sin gjennomgang…

    Det mønsteret er egentlig direkte sagt en vane. Men hva er nå en vane i seg selv? En vane er en systematisk atferd som du har vendt deg til å ha i en situasjon som dukker opp, om og om igjen. Gjentagende! En atferd du gjentar systematisk så snart du kommer i en situasjon som hjernen kjenner igjen.

    Vaner er styrt av impulser, mens overordnede verdier er styrt av bevisst tenkning. Det første man må gjøre er å identifisere de impulsene som utløser bestemte vanehandlinger. Hva er det som gjør at du gjør akkuratt den tingen i utgangspunktet? Tenk over det, og skriv det ned i notat boken ♡ Deretter kan du gjøre noe med det!

    Forklaringen er at hvis vane atferden har klart å automatisere så mye gjentagende atferd ved å trekke seg ut til utkanten av bevisstheten (hvor du ikke er bevisst over det lenger), gjelder det å trekke det tilbake inn igjen i bevissthetens klare lys. Det er kun da du kan få oversikt og utvikle kontroll over vanen, in sha Allah.

    Man har blitt så komfortabel i sine gamle vaner fordi det føles godt og trygt. Hvor man da har opparbeidet en solid og tillitsfull beskyttende vegg rundt seg. Dermed kan det automatisk stenges for nye dører for bedre og mer givende muligheter verden har å by på – Bevisst og ubevisst! Fordi de dørene ofte er fremmede, også kan det føles skremmende og ubehagelig ut. Thats how it is! Det er dessverre lite positivt i det, fordi man står da på samme gamle sted uten å utvikle seg selv, og man lærer mest sannsynlig ikke noe nytt heller. For du bare gjentar det du allerede mestrer og er best på.

    Det er ganske stor forskjell på vaner og rutiner! Vaner blir ofte assosiert med dårlige vaner. Mens rutiner er noe man gjerne har strevd litt for å innarbeide seg, og oppnå i hverdagen – Som også kan gi noe form for mestringsfølelse når du er godt igang med rutinen og det går på autopilot.

    Det sies at man bør skifte jobb flere ganger gjennom livet. Det er også super bra for CV’en! Så jeg tror absolutt at det er viktig å gjøre, for det gir folk en positiv effekt og erfaring i livet. For den eneste måten man kan UTVIKLE seg på, hvor hjernen bygger mental styrke og man trener og bruker ferdighetene sine på en annerledes og ny måte, er kun ved å bevisst steppe out of the comfort zone. Yes, STEP OUT OF THE COMFORT ZONE! Haha ♡

    Man må tørre å utfordre seg selv! ♡ Trå ut i det ukjente og ubehagelige, prøve noe nytt som du kanskje aldri har gjort før. Så kjenne på følelsen det gir deg, og observer om det gir deg en positiv erfaring eller ei. Kanskje kan man lære av noen feil og lære nye ting, hvor man vil in sha Allah forbedre seg – Hvor det vil åpne seg nye muligheter og bedre veier med tiden, in sha Allah. Men da må man gå gjennom den mørke ukomfortable skogen først, hehe. Og det oftest alene. Det sier seg selv egentlig, for man må starte fra scratch og det tar tid å bygge seg opp til neste level. Sånn er det med alt! Men det gir oftest kule og POSITIVE RESULTATER fordi reisen i seg selv er amazing! ♡

    Så det er faktisk ikke så ille som det høres ut som! Mange ganger er det så utrolig givende og spennende alt i alt! Man møter nye mennesker og får kanskje noen nye kollegaer/ venninner og mye ny inspirasjon – Det er AWESOME! ♡ Man utvikler seg som person og mentalt, både på privaten og på det profesjonelle planet! Man kan forbedre CV’en sin og vil in sha Allah med tiden få bedre jobb muligheter også – Basert på oppdatert erfaring. Cause either we are growing, or we are dying. So, mine vakre lesere i Norge – STEP OUT OF THE COMFORT ZONE ♡ Bli den BESTE versjonen av deg selv, in sha Allah. Feeldia heier på deg, så begynn å heie på deg selv også ♡

    Ha en smashing fredag! Dagens kule utfordring: Les Surah al Kahf, in sha Allah ♡ Believe, do & fullfill!

    4