• BEAUTY

    Morphe palette

    As salaam aleykom og hei søteste dere! Jeg starter in sha Allah den nye uken med å vise dere en av mine favoritt øyeskygge paletter! Øynene mine har alltid elsket å være iført fargerike kontraster med ulike farge kombinasjoner, alt fra knæsje skimmer farger til duse pastell farger. Har alltid digga å leke meg frem med farger og sminke, forme og pynte seg, så å bli forvandlet til noe vakkert og artistisk. Make up is an amazing art!

    Dette palettet fra Morphe er bare sååå bra, og jeg elsker fargene! For min del er det helt perfekt, og jeg hadde leita en stund etter akkuratt disse type fargene. Jeg ville ha farger som ville være med på å gi en naturlig look, men samtidig om man påfører litt mer av fargene eller bruker skimmeret så kan man sette sammen en fantastisk fest look. Også var det viktig at det hadde duse og lyse rosa/ lilla farger sammen med jordnære farger, som man ofte bruker som base.

    Det er mange som liker å bruke oransje og røde nyanser både for å fremheve øynene, og legge det som base i bakgrunnen. Det er overhode ikke en kombinasjon jeg liker, hehe. For dere veit jo meg og pink, og dette palettet kjører hovedsaklig taupe farger ♡ Palettet er litt stort i seg selv, så det er desverre ikke så praktisk å ha med seg i vesken. Men på den andre siden, så får du alle de nydelige fargene samlet på et sted!

    Jeg kjøpte min fra lookfantastic.com for kanskje et år siden eller noe. Ser at det er out of stock at the moment, dessverre. Men det er bare å søke seg frem, så finner man det sikkert noe sted, in sha Allah ♡ Palettet heter Morphe – 35T Dope Taupe Eyeshadow Palette.

    Altså, her får du alt du trenger for å skape vakre smokey eyes, for 35T Dope Taupe Eyeshadow Palette 35 har flere mørke nyanser fra myke gråtoner til lys lilla tonede skimmer for å fremheve og definere øynene dine. Med så mange hudflatterende nøytrale nyanser, vil 35T enkelt overføre utseendet ditt fra dag til natt. En subtil matt røyk på dagtid kan forsterkes til et fullt, dramatisk øye med de dypere, rike metalliske nyansene.

    Jeg vil bare påpeke en ting nå som jeg først skriver om sminke. Det at jeg skriver og viser dere et øyeskygge palett eller annen sminke, parfyme etc i fremtiden, betyr ikke at jeg oppfordrer noen av dere søstre til å bruke sminke ute blant non – mahrams.

    Det at noen søstre velger å bruke sminke ute blant folk, er et selvstendig valg enhver person tar for seg selv. Jeg tar ikke ansvar for deres handlinger, for vi alle har ma shaa Allaah fått et smart intellekt vi kan bruke til å ta kloke beslutninger ♡ Som vil si at, jeg har ikke noe med dine valg og handlinger å gjøre. Akkuratt som at du ikke har noe med mine valg og handlinger å gjøre. Vi alle må være såpass oppegående og ta ansvar for vårt eget liv.

    De fleste muslimske søstre veit regler rundt det å bruke sminke ute foran non – mahrams, om du ikke veit det kan du sjekke det selv ved å søke opp på noen av sidene her, in sha Allah. Å gjøre litt research er bare sunt for hjernen! Det er det samme med f.eks undertøy. Det er ikke noe galt i å selge/ kjøpe undertøy og klær, bare fordi enkelte velger å bruke det på feil og en ikke – Islamsk måte.

    Så med andre ord, om du elsker å sminke deg, som det mange av oss kvinner gjør – Anbefaler jeg å bruke det på et halaalt vis kun foran kvinner og dine mahrams, in sha Allah ♡ Nå som det er Covid times, hvorfor ikke sminke seg og bruke delikate parfymer i sitt eget hjem! Det er jo en genial mulighet for det, i og med at vi er mer hjemme nå enn til vanlig 😁 👑 Our Castle’s (protected homes) are the best places to look our best! So, remember WE are the Queens and Princesses – Take care of your Royalty, by aiming for the best, in sha Allah!

    5
  • TRENING

    Spinning trening

    Et av mine favoritt trenings apparater er nemlig spinning sykkel. Jeg liker så godt hvordan den trener bein og lår styrkemessig og at man samtidig kan trene kondisjon og utholdenhet i samme slengen, om man bare spinner fortere. Det er faktisk et apparat jeg synes er verdt å investere i for å ha det til hjemmebruk, om man ikke er typen som liker å trene så mye utendørs.

    Ihvertfall nå i Covid verden, for jeg ikke så hypp på å dra tilbake til treningssentre med det første, om de så er åpne eller ei! Jeg har innsett at hvertfall for min del blir det mer hjemmebasert trening fremover. Da gjelder det å være kreativ så man holder seg motivert for trening, in sha Allah. Synes ikke en spinning sykkel er så altfor dyrt heller, og ofte er det flere som gir bort sånt gratis eller selger det billig på finn.no. Herlig, eller hva! ^^

    ☆ 6 fordeler med spinning ☆

    FORBRENNER KALORIER ♡

    De fleste vil ofte kvitte seg med noe ekstra overflødig fett her og der på kroppen. Spinning er en energisk og motiverende treningsform, og takket være det kan du enklere kunne gå ned i vekt og få satset mer på å nå ditt mål for din visjon av kropp, in sha Allah. I teorien vil en times lang spinning økt forbrenne 700 kalorier.

    REDUSERER STRESS ♡

    Dersom du har stått opp med feil bein om morgenen, hvor humøret svinger i alle kanter med ukontrollerte følelser. Eller om du har havnet i en negativ emosjonell krangel eller diskusjon med noen, så er spinning veldig godt for å lette på følelsene og for å få minsket litt på den tunge psykiske bagasjen du bærer på.

    Å tråkke heftig på spinning sykkelen vil eliminere stress og alt sinnet som har hopet seg opp. Man kan da gi slipp på spenninger og sinne på sykkelen. Mot slutten av økten vil sinnstilstanden din ha forbedret seg merkbart, in sha Allah. Hodet ditt vil være forfrisket og du vil kunne se ting klarere, forhåpentligvis.

    FORBEDRER HELSEN TIL HJERTE OG KAR ♡

    All kondisjonstrening er super bra i seg selv for helsen! Spinning har også evnen til å forbedre ditt hjertes helse, for det er også med på å forsterke respirasjonssystemet. Utvekslingen av oksygen og karbondioksid mellom kroppens celler og omgivelsene kalles respirasjon. Disse gassene skal transporteres inn og ut, og trenger derfor et transportsystem. Dette systemet består av nesen og munnen, luftrøret og lungene og alt dette til sammen kalles respirasjonssystemet.

    Derfor kan man redusere risikoen for hjertesykdom, høyt blodtrykk og kolesterol med denne fantastiske øvelsen. Som om det ikke var nok, øker det også resistansen din til å utføre andre aktiviteter eller sporter grunnet oksygeneringen det gir lungene dine. AMAZING!

    MAN SOSIALISERES OG KAN BLI KJENT MED FOLK ♡

    Foruten om Corona tiden, befinner spinning sykler seg på treningsstudioet, hvor de er linet opp med hverandre. Det er en aktivitet som ofte blir gjort i grupper på treningssenteret. Det som er positivt med det er at du vil in sha Allah være omringet av andre søstre med samme eller lignende interesse av treningsform og personlige mål. Om man bare for en gangs skyld tar ut øreproppene fra ørene, og prøver å connecte med the real human beings around you… Så er det en fin måte å prøve få nye venner på. Det er verdt å ta initiativet og si Salaam og spørre hvordan det går, plutselig leder det til å bygge en bro.

    TRENER RYGGEN, ARMENE & MAGEMUSKLENE ♡

    Dersom du har smerter i ryggen fordi du har tilbrakt flere timer foran PC skjermen, er denne treningsøvelsen veldig bra for deg. Spinning er ikke kun en treningsform for underkroppen, veit du. Posisjonen du har når du sitter på sykkelen forsterker hele ryggraden: bekken, dorsal og korsrygg – Yay! Til en viss grad er det også med på å trene magemusklene og styrker bicepsene og tricepsene!

    TRENER RUMPA OG KAN GI FINERE HUD ♡

    Spesielt for oss kvinner er det viktig å trene rumpa! Vi er så opptatt av estetikk og har ofte mye fokus på det. Det skjønner jeg godt, for hvem vil ikke se bra ut! Selv om hele kroppen din trenes med spinning, er sannheten at de nedre lemmene er de som gjør størst innsats. Nettopp derfor jeg rett og slett digger spinning!

    Enkelte sliter dessverre med cellulitter, som igrunn er helt normalt, spesielt hos kvinner. Overvekt gjør hudforandringene mer synlige. Vektreduksjon gjennom å spise sunn kost og ha en aktiv livsstil, kan gjøre hudforandringene mindre synlige. Mere muskler får huden til å se glattere og fastere ut. Å erstatte fett med muskler kan også gjøre cellulittene mindre synlige. Fett hoper seg opp rundt hoftene og lårene på mange kvinner, og skaper dermed den mislikende «appelsinhuden». Med spinning vil du aktivere blodsirkulasjonen i området, dra nytte av bedre trente muskler, og du kan oppleve å få en glattere hud, in sha Allah.

    Btw, det er Jumuah dere – Alhamdulillah! Dagens fine utfordring går ut å på lese Surah al Kahf, in sha Allah! Whos in, im in! ♡ Du veit, selv om du kanskje har perioden din, kan du fortsatt være med på challengeen. For du leser bare oversettelsen av Surah al Kahf istedet. Brilliant! Du kan lese den her, og det er kapittel 18. God helg beautiful souls! xoxo

    4
  • FEELDIA EVENTS

    Feeldia – Gift someone day 1

    Idag er det tid for å gjøre en Sunnah og tjene litt ajr, in sha Allah. Yay! 😀 Så, velkommen til Feeldia sitt første «Gift someone day» online event! Det er faktisk en Sunnah å gi presanger til hverandre i Islam – Ååå Allahummabarik så nydelig, sier jeg bare! ♡ For hva er hverdagsglede for deg? De små gledene i hverdagen er de vi oftest er aller mest opptatt av, og det er så fint at man kan dele de med hverandre, og det på et Sunnah vis.

    Alt som vår kjære elskede Rasulullah SAW har gjort i sitt liv er bare helt fantastisk, for han er det beste forbilde og eksempelet som noen gang har eksistert på jord. Og btw, jeg gleder meg sånn til jeg skal begynne å skrive om hans liv etterhvert, in sha Allah. Håper dere henger med da! Det sies at man kan øve seg på å «skape lykke», men jeg som muslim tror ikke på lykke/ luck – For det eksisterer ikke. Jeg tror på Quran og Sunnah som gir EKTE sjelefred ♡ Og hva er bedre enn å praktisere det? Nothing, because Islam gives positive results!

    Konseptet for eventet går simpelt ut på at man skal gi en presang til en du har har lyst til å gi en presang til, kun for å glede vedkommende og for å tilbe Allaah azzawajal ♡ Kun for å gjøre en fin og positiv handling i livet, in sha Allah. Selv om det er et online event, gjør du det selvfølgelig bare der du befinner deg i livet.

    Om du føler deg litt uforberedt fordi du kanskje ikke har fått med deg eventet, eller har glemt det bort imellom tiden, så kan du lese om det her. Men stress ikke, for du har in sha Allah fortsatt tid på deg til å skaffe en presang for å glede noen, om du vil – Ditt liv, dine valg! But, hvorfor ikke ta initiativet, både du og vedkommende kommer sikkert til å få en super fiiin opplevelse som du ikke kommer til å glemme med det første, in sha Allah! 😍 👑 LOVE it is.

    Lets create a positive vibe, in sha Allah! Jeg har vært ute å gått meg en liten tur, koselig altså!! ♡ Håper dere koser dere!

    4
  • HELSE & SYKDOMSLÆRE

    Hjerte og karsykdommer

    As salaam aleykom! ♡ God mandag, folkens! Håper dere har hatt en strålende helg. Jeg derimot har sovet en del og brukt tiden på å rydde og vaske godt her hjemme! Det er så sykt deilig når alt bare føles så rent og pent, og er støvfritt – Love it!

    Det er ikke alle som tenker på det, men jeg tenker ofte på at jeg ikke har lyst til å gå rundt i huset og puste inn mye støv. For det er helsemessig ikke positivt i det lengre løp. Så jeg synes jeg burde være enda flinkere til å tørke av støv etc sånn i mellom, frem til den «store rengjøringings dagen». Men anyway…

    Innenfor helse og sykdomslære fortsetter vi med å prate om hjerte og karsykdommer. Det er ofte vi ikke tenker så langt som at man med årene (kan) bli syk og bli rammet for mer seriøse sykdommer. Det er noe en frisk person vanligvis ikke tenker på, for det er ikke en del av hverdagen å være syk for vedkommende.

    Med mindre man f.eks har kroniske sykdommer som ofte er auto – immune sykdommer som kan pådra seg flere auto – immune sykdommer gjennom årene. Men altså, det er igrunn Allaah azzawajal som bestemmer om man skal bli rammet av noe som helst eller ikke. Dette er lettere sagt enn gjort, men jeg sier det allikevel – Aldri ta sorg på forskudd, fordi Allaah SWT kontrollerer fremtiden! Måtte Allaah azzawajal beskytte hver og en av oss, ameen ♡

    Hva dreier hjerte og karsykdommer seg om?

    Sykdommer i hjertet og blodårene vil kunne føre til at tilførselen av oksygen og næringsstoffer til cellene reduseres eller stopper opp.

    Hjerte og karsykdommer omfatter en hel rekke forskjellige sykdommer som arter seg gjerne på ulike måter. Blant de hyppigste finner vi sykdom i kransarteriene som leder blod til selve hjertemuskelen. Hjerteinfarkt er en slik sykdom. Hjerneslag og blodpropper andre steder i kroppen er også alvorlige sykdommer.

    Hjerte og karsykdommene skyldes at det dannes belegg på innsiden av blodårene som gjør dem trangere. Aterosklerose heter dette. Etterhvert når blodårene blir trangere, blir blodgjennomstrømningen hemmet. Deretter vil cellene få dårligere tilførsel av oksygen og næringsstoffer.

    Det hender at noen ganger så løsner biter av belegget i åren og da følger med i blodstrømmen. Når blodet fordeles til tynnere årer i kapillærene, kan denne biten tette åren helt. Da har vi en blodpropp! Cellene som skulle fått blod fra akkurat denne kapillæråren, vil da dø dersom blodforsyningen ikke blir gjenopprettet.

    Utviklingen av alvorlig hjerte og karsykdom henger sammen med høyt blodtrykk og høyt innhold av fettstoffet kolesterol i blodet. Om man tar en legeundersøkelse som avdekker disse symptomene, vil man mest sannsynlig få beskjed om å være på vakt. Vi må huske at livsstil og kosthold har stor påvirkning på blodtrykk og kolesterolnivå. Derfor er endringer i levesett et viktig forebyggende tiltak.

    Risikofaktorer

    En person som har nære slektninger med hjerte og karsykdommer, eller vet at nære slektninger har forhøyet kolesterol, bør søke råd hos legen sin. For hjerte og karsykdommer kan faktisk være arvelig. Også om man har Diabetes eller høyt blodtrykk kan det være lurt å få legen sin til å kontrollere kolesterolnivået og måle blodtrykk.

    Som vi vet, har måten vi lever livet på mye å si! Det er en rekke ulike ting som kan gi økt risiko for å utvikle hjerte og karsykdommer. Da har vi noen viktige faktorer ved livsstilen vår:

    Man burde i første omgang tenke på forebyggende egenbehandling, som man kan ha med seg i bakhodet. Fordi man selv kan påvirke risikoen for å utvikle hjerte og karsykdommer. Det er i noen tilfeller det trengs behandling med medikamenter i tillegg, men det er noe man diskuterer med legen.

    Håper dere synes det er noe lærerikt og interessant å lese om forskjellige sykdommer! For det er noe vi absolutt trenger mer kunnskap om. Så vi kan ta vare på vår egen helse og livskvalitet, og vite til en viss grad hvordan andre rundt oss opplever en annerledes hverdag enn oss selv.

    Jeg synes alltid det har vært kjempe spennende å lese om sykdommer, behandlings metoder, og medikamenter. Kroppens anatomi kan også være spennende, spesielt sentralnervesystemet’s anatomi! Så det ser jeg frem til å skrive om i fremtiden, in sha Allah ♡ Btw, eventet Feeldia – Gift someone day er nå på onsdag, in sha Allah. Om du ikke har fått med deg konseptet, kan du lese mer om det her

    4
  • FOODILICIOUS

    Diggeste nachos middagen

    As salaam aleykom og hei skjønneste dere ♡ Det er så hyggelig å være ute i Oslo nå om dagen… Livet fryder, kan man vel si! Jeg har nettopp vært å tatt en skjønnhets behandling nede i Dronningens gate, som faktisk gjorde litt vondt. Men samtidig var det så etterlengtet og verdt det for å si det sånn. Deilig!

    I går lagde jeg meg Nachos middag, det er bare sååå godt. Jeg anbefaler dere å seriøst å teste ut denne! Det er så simpelt og er skikkelig godt til både lunch og middag, og er super fin å servere veninne gjengen med. Får nesten lyst på en runde til når jeg bare ser på bildene, haha!

    For 2 porsjoner trenger du:

    ♡ 2 never kjøttdeig ♡ 6 sopp ♡ 1 paprika ♡ 1, 5 løk ♡ Salt & pepper ♡ Nachos/ Tortilla chips ♡ Salat (Middelhavs salat) ♡ Black seeds ♡ Tacosaus – 1 boks ♡ Ost til topping ♡ Middels stor ildfast form ♡

    Kutt opp alt i middels store mengder først – Løk, sopp og paprika. Deretter skal kjøttdeigen stekes godt igjennom, smak deg til med salt, pepper og black onion seeds. Kutt opp en halv løk og tilsett i kjøttdeigen mens du steker. Sett ovnen på 225 grader.

    Når kjøttdeigen er ferdig stekt, skal soppen stekes i smør, salt og pepper til den blir gyllen. Man kan godt steke den i en annen panne, samtidig som man steker kjøttdeigen, såklart.

    Bruk en middels stor ildfast form. Legg så sølvfolie nederst i formen. Oppå der legger du nachos som første base, over der igjen legger du et lag med kjøttdeig, løk, paprika og sopp. Over det strør du halve taco saus boksen, og gjentar alt i en omgang til. På toppen av alt drysser du over med ost, eller legger på et par skiver.

    Stekes på 225 grader i 10 minutter, på midterste rille i ovnen! Server med frisk salat og gjerne med hvitløksbrød. Mmmm super digg! Alhamdulillah ♡

    May Allaah SWT bless our food! Enjoy!

    4
  • FEELDIA EVENTS,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    Upcoming: Feeldia – Gift someone day 1 & The army of Satan – Episode 5

    I skrivende stund blogges jeg fra kjære Espresso House. Digger viben her, lun og god med hyggelig utsikt, og kaffen er god her. Ærlig, jeg har alltid litt extra hetta for å bli smittet, så jeg ber de som jobber på serveringssteder om å vennligst sprite av bord og stoler en gang for mye for meg, hehe. Takk til dem som forstår og gjør det! Ellers, er jeg veldig takknemlig for at jeg har så mye fleksibilitet at jeg kan sitte å blogge og Coache’e klientene mine fra hvor som helst. Alhamdulillah for Laptop Life! ♡

    Blant konseptene og eventene hos Feeldia har vi også Feeldia – Gift someone day! For som vi vet, kan vi bli belønnet for å gi presanger til noen i Islam. SubhanAllah, tenk dere det! Man kan in sha Allah få belønning for å glede en person med en gave. Om du bare gjør intensjon for det – At du gjør det for å tilbe og elske Allaah azzawajal. Hvor FANTASTISK er ikke Islam?! ♡ ELSK!

    Man øker in sha Allah sjansen sin for å oppnå evig Jannah/ Paradis ved å opptjene gode gjerninger for kontoen sin til Dommedagen. Man blir også mindre egoistisk sånn dunya wise, når man tenker på å gjøre en handling for noen andre enn seg selv. For ja, såklart kan man tenke 2 fordeler på en gang, en fordel som gir goder i dette livet og i det hinsidige, in sha Allah. Double yes! 😀

    Så sett av neste onsdag 24.06.2020 i kalenderen din på telefonen, hvis du vil bli med å glede noen, for Allaah SWT sin skyld! 😀 Planlegg, og kjøp eller lag en liten gave til en nær person du er glad i, ei kollega, klassevenninne eller en bekjent. Det trenger overhode ikke å koste noe eller være dyrt! Det er tanken i seg selv som betyr noe! At du tok deg tid, av din dyrebare tid, til å fikse en presang til vedkommende fordi du bryr deg om personen ♡ Åhhh, for en varm og god handling!

    Det kan være alt ifra en liten blomsterbukett, et kort fylt med koselige ord, en sjokolade eller en flaske Farris Bris er godt nå i varmen! Det hadde gjort meg glad iallefall, tørst som jeg er nå om dagen! Det kan være en ny hijab eller ei stilig klokke, et nytt telefon deksel, eller en ny lommebok. Det kan for all del være en tegning du har tegnet eller malt og brukt litt tid på, you name it…

    Det er ingen som kan bli skuffet over å få en gave ut av det blå, når dem i utgangspunktet ikke forventer å få en gave. So, lets surprise someone, in sha Allah! ♡ Ååå, så gøy!

    Samtidig så fortsetter vi med serien The army of Satan – Episode 5, in sha Allah! Håper dere fortsatt følger med her, de er så korte at de kan ikke medføre annet enn godt. 11 minutters mental programmering til dagliglivet! ♡

    Planene i dag fortsetter in sha Allah med en bytur på ettermiddagen, skal henge med mamma på tur, altså! Vi må jo nyte dagene til det fulleste, for vi har jo oftest ca bare 3 måneder med sommer her i Norge, tenk… Så da må vi benytte oss av det og prøve å utforske byen så mye vi kan, i og med at det ikke blir noen reiser til utlandet med det første ♡ Vi skal kose oss i godværet, kanskje spise litt is med nydelige solstråler rundt omkring oss, og båttur er på listen! Definitivt, in sha Allah!

    4
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Stepping out of the comfort zone – Oppgaver

    As salaam aleykom og god morgen folkens! ^^ Håper dere har hatt en god natt søvn etterfulgt med en næringsrik frokost! I sommervarmen har jeg tenkt litt på at det er en god idé å fortsette NLP innleggene mine med medfølgende oppgaver.

    Om du har lyst til å være med på å forbedre deg som person både på privaten for ditt personlige liv, og på det profesjonelle planet, er det en god idé å henge med! Hvor du reflekterer og du forhåpentligvis får litt mer oversikt og system over deg selv og ditt liv. Så bli gjerne med på å gjøre disse oppgavene for deg selv, om du vil. Det er for ens egen gevinst! ♡

    Den beste måten å lære på er å teste seg selv etter å ha lest. Altså, man settes på prøve. Det for å få en smak av handlingen, og føle og kjenne på følelsene det gir deg. Observere undeveis… Ta ting med tålmodighet, med et mål i sikte og tenke på hva slags utfall man vil ha. Ha som fokus og motivasjon at man vil steppe ut av komfortsonen for å oppnå neste level hos deg selv.

    Mål er alltid individuelle mål! Man skal aldri sammenligne sine egne mål med noen andre sine mål. For dine mål er unike og er for deg selv og din progresjon. Mål kan handle om og kan settes for hva enn som er viktig for deg. Det er ikke noe limit – Be creative! Det kan være alt fra f.eks i karriere/jobb sammenheng, innen studier som du vil oppnå, innen trening, innen ulike hobbyer og kunst hvor du vil lære deg noe nytt, innen Islam hvor du vil komme nærmere Allaah SWT, etc ♡

    Først av alt, finn deg en notat bok og penn som du synes er fin og motiverende! Skriv ned disse spørsmålene og svar på dem i boken. Svar så direkte, konkret og detaljert så mulig, i korte setninger. De trenger ikke å være lange, med mindre du selv ønsker å få ut tankene.

    Enten kan du bare svare på spørsmålene og reflektere over dem. Eller så kan du ta for deg et ekte mål du ønsker å oppnå, for å gjøre det mer realistisk og satse på progresjon, in sha Allah. Det anbefales!

    1. Hva var din identitet for 3 år siden? Hva er din identitet nå i dag, og hvem ønsker du å være innerst inne?

    2. Hva er ditt konkrete mål? Spesifiser.

    3. Hvilken faktor er det som gjør at du holdes tilbake for å bli den du egentlig ønsker å være, eller det du ønsker å oppnå?

    4. For å oppnå progresjon, må man steppe ut av komfortsonen. Nevn 3 ting du kan forandre på/ gjøre for å komme et steg nærmere målet ditt.

    5. Hvilke ressurser fra deg selv kan du bruke bedre, som du vet du er god på?

    6. Om en måneds tid, hvordan kan du bevise for deg selv at du har klart å komme et steg nærmere målet ditt, eller har klart å fullføre målet ditt?

    Fristen for å besvare dem er til fredag 19.juni 2020, in sha Allah. Dere kan gjerne sende meg oppgavene deres på melding, om dere ønsker å bli sett eller å komme i dialog.

    May Allaah azzawajal bless your actions, and give you what you need. Ameen.

    Ha en fin start på uken, in sha Allah!

    3
  • ARTIFICIAL

    Abstract paint, Puzzle piece…

    As salaam aleykom og hei kjære dere ^^ Jeg var innom TGR her om dagen, og plutselig så kom jeg forbi dette puslespillet! Jeg sto og tenkte, herregud så sykt kult og kreativt! Det måtte jeg bare kjøpe og teste ut, altså. Ja, dere skjønner vel konseptet! Det var et blankt hvitt puslespill i utgangspunktet, som man kan male akkuratt som man vil på. Så morsomt for både store og små, hvor man bare kan la fantasien styre hånden … 😍 🎨 De har det sikkert enda i butikken, tipper jeg!

    Men, ikke gjør samme tabbe som meg, haha! Jeg brukte akryl maling og tenkte at det ville gå bra, men det gjorde det ikke akkurat, lol. Har sagt det før, jeg er ikke ekspert på maling som venninnen min er. Akkurat innen maling prøver jeg meg bare frem fordi det er veldig gøy!

    Uansett, den stivnet litt for hardt, og det ble vanskelig å dele puslespill brikkene ifra hverandre 😂 So, I guess vannmaling vil være hakket bedre, in sha Allah. Jeg tror overflaten på det man maler på også mest sannsynlig spiller en rolle, for overflaten på puslespillet var ganske smooth og glatt. Lerret og akryl maling ark er jo ofte litt grovere i tekstur.

    Kjøpte meg to nye farger fra Søsteren Grene! Må jo ha gull og gammel rosa (Mauve, heter fargen) = ROSEGOLD ♡ 😍 De fine malepenslene kjøpte jeg fra Ebay en stund tilbake.

    Har dere sett hvor NYDELIGE bilder man kan male på 1,2,3 eller? ELSK, sier jeg bare! ♡ I denne lille 3 minutters tutorialen ser du hvordan! Man trenger egentlig ikke noe særlig skills heller. Man trenger viljestyrke og det å bare gjøre det om og om igjen, sånn innimellom. Practise makes perfect, you know! ♡ Jeg DIGGA dette kunstverket, seriøst Allahummabarik! Håper dere tester det ut, for det er så gøy!

    Akkuratt nå befinner jeg meg i byen hvor jeg har vært i et møte med en databutikk! Vi får bare se med tiden hva som er skrevet i min Qadr, in sha Allah ^^ Må rusle videre jeg nå og hive i meg en lunch her i farta, lille meg er skrubbsulten. Jeg blir så glad når folk er ute å smiler, det er så fiiint, alhamdulillah. Håper dere likte fredagens kunst tips! Ha en BLESSED Jumuah! ♡

    0
  • SPIRITUELL GLÖD

    Viktigheten med å resitere det…

    Opp i alt som har skjedd den siste tiden, har jeg begynt å reflektere spesifikt over en ting. En ting vi ofte tar for gitt! Det er viktigheten med å resitere La ilaha illallah muhammadur rasulullah KONSTANT på tungen i hverdagen! Jeg prøver å tenke oftere på det, så jeg in sha Allah gjør en endring i meg selv. Dhikr er noe av det beste vi kan gjøre ♡ Det gir SANN og EKTE sjelefred og bringer oss nærmere Allaah SWT!

    Når George Floyd døde var hans siste ord «I cant breathe». Det er ufattelig trist at det ble hans siste ord! Som menneske burde ikke dette være våres siste ord før døden inntreffer! For å redde seg selv ifra evig helvete så vet vi at våres siste ord bør ikke være annet enn La ilaha illallah muhammadur rasulullah.

    Vi lever livet til det fulleste med sommeren omkring oss, selv om folk dør hvert eneste minutt i verden, om det så er av Corona eller sult. SubhanAllah, allikevel forsvinner vi ofte bort i hverdagens illusjoner. For folk flest er det et evig jag etter dunya, penger, fame, karriere, suksess, familie og giftemål, barn og all materialisme dunya har å by på. Men glitter glitrer ikke for alltid.

    Det er totally menneskelig, men man bør stoppe litt opp i noen minutter hver dag og prøve å ta seg tid til å bare lese oversettelsen av Quranen. Synke litt ned i GOD BOKEN for å få et avbrekk fra Dunya, og finne ro i hjertet ♡ Plutselig får man realiteten opp i ansiktet, sånn er det ma shaa Allaah med Quranen. Hver gang jeg åpner boken og leser, kjenner jeg seriøst at jeg får en pause ifra livet – Alhamdulillah, det er en fantastisk følelse ♡

    For at ens siste ord skal være La ilaha illallah muhammadur rasulullah, er man nødt til å praktisere Islam og underkaste seg Allaah azzawajal sin vilje. Det på best mulig måte og til den grad mennesket klarer, selvfølgelig! I know, vi er sårbare… Allaah azzawajal byrder oss ikke mer enn hva vi tåler ♡ Og Hans Majestet er den mest tilgivende! AllahuAkbar! ♡

    Men etter hendelsen som skjedde, burde man ta lærdom av det og prøve å resitere La ilaha illallah muhammadur rasulullah hvor enn man befinner seg på daglig basis, in sha Allah. Om du så venter på bussen, er ute å går i marka, er på en joggetur, er på hotell rommet, eller sitter og venter på noen – Resiter ♡ Your soul is worth it. Believe me, du vil føle ro og fred jo mer du resiterer det, in sha Allah. GOOD VIBES! ♡

    La tungen alltid være i bevegelse… For selv om vi prøver å være den beste versjonen av oss selv her og nå, er det ingen garanti for at man får de riktige ordene ut av munn når man først ligger på dødsleiet og sliter. Det er da den EKTE testen virkelig er! Det er in sha Allah mer sannsynlighet for at man vil klare å resitere det da, hvis man har det som rutine å resitere det i hverdagen våres 😍 🤲

    So, lets recite it… 😁 La ilaha illallah muhammadur rasulullah! It’s the best spiritual healing ever for heart, soul and mind. Når hjertet gløder positivt fra innsiden, vil det også reflektere Noor til utsiden vår, in sha Allah. SPIRITUELL GLÖD ♡

    Åååh, som jeg savner det deilige sommerværet! 😍 Må jo nesten gå rundt med jakke her nå om dagen, neida haha… Så jeg slenger med litt throwback bilder fra Dubai!! ♡ ELSK

    7
  • HVERDAG

    Rasisme, demonstrasjoner etc

    God mandag, dere! ♡ SubhanAllah, som det har tatt av helt verden over nå de siste dagene, man blir jo nesten helt surrete i hode av det og alt som skjer er ufattelig TRIST… For det er så mange følelser som oppleves fra alle kanter på en gang, sorg, frustrasjon, hat, you name it. Det som skjedde med George Floyd er helt UBEGRIPELIG og FORFERDELIG! Jeg så videoen der han ble overfalt og direkte drept, it was horrible og hjerteskjærende! Jeg fikk en stor klump i halsen og tårene kom. Jeg kondolerer på vegne av han og hans familie! Min medfølelse, tanker og solidaritet går selvfølgelig til støtte for han! YES – BLACK LIVES MATTER ♡ Always, in sha Allah.

    Rasisme har vært et stort problem gjennom alle år, og alhamdulillah for at Islam ikke tar lett på Rasisme. Det er helt vanlig at jeg som muslim også opplever hverdagsrasisme. Fordi jeg er muslim, brun i huden, og garantert fordi jeg bruker hijab også. Regner med at mange andre søstre også opplever å bli hetset pga vår identitet og hvordan vi kler oss etc. Yes, det er en trist realitet og en test vi må gå gjennom!

    Allerede på barneskolen ble jeg mobbet av hvithudede fordi jeg var brun i huden, fordi jeg så og si var den eneste med farge i klassen. Da ble jeg stemplet som annerledes og ikke bra nok – Fordi jeg ikke var hvit. Det kan langt ifra sammenlignes hendelsen med George Floyd, men det er fortsatt rasisme. Dessverre skjer det blant barn også. Foreldre må seriøst steppe inn og ta mer ansvar!

    Samtidig ser man at mange blir hetset og kjeftet ned når folk begynner å si «All lives matter» istedet. Jeg synes egentlig det er litt dumt, fordi Rasisme oppleves på kryss og tvers i folks hverdag. Det er ikke greit at noen som helst opplever det! Jeg prøver å se inn i hva Islam lærer og sier om det, istede for å følge mine egne emosjonelle følelser rundt hendelsene. Jeg prøver å utvide tankene mine og se på det større bilde rundt alt på en holistisk måte. Og kanskje jeg blir hatet for meningene mine, eller mister lesere – Whatever, sier jeg bare.

    For jeg tenker at det er viktig å inkludere alle, og ikke lage grupperinger og mer splittelse enn nødvendig. Som om vi ikke har nok splittelse i vår Ummah fra før! Bare fordi noen har en annen mening blant oss muslimer så blir man plutselig spyttet på og mister respekten. Vi må klare å holde sammen for Allaah SWT sin skyld for det om!

    Som betyr igrunn at – All lives matter INCLUDING Black lives matter! Det betyr at Muslim lives matter, Christians lives matter, Hindus lives matter, Buddhists lives matter, Ateists lives matter, Jewish lives matter, Agnostiker lives matter, Black lives matter, Brown lives matter, Pink and Purple lives matter, Yellow lives matter, White lives matter and so on. WE ALL MATTER + INCLUDING BLACK LIVES MATTER = WE ALL MATTER ♡

    Hva skjer om det kommer et tilfelle nå om 5 dager hvor det er en bevæpnet mørkhudet eller en afrikansk politimann her i Norge som skyter og dreper en uskyldig hvit borger for å hevne seg. Eller om han kveles til døden av politibetjenten, likt hendelsen som skjedde. Så blir det demonstrasjoner, fri miksing, hyling og protest hvor det står «WHITE LIVES MATTER».

    Er det virkelig sånn vi vil ha det, white against black and opposite? Jeg får en dårlig følelse i magen. For nå virker det ut som at ballen bare blir kastet frem og tilbake på hverandre med sårende anklagelser, uten at det gir noe form for positivt vedvarende resultat. De hvite stempler de svarte for Rasister og de svarte stempler de hvite for Rasister.

    Jeg bryr meg om alle, uavhengig av farge eller religion ♡ Vi alle er ma shaa Allaah fantastiske på hver vår måte. Og Allaah SWT ser ikke på utseende eller fargene våres, men Han ser i hjertene og gjerningene våres! Jeg støtter 110 % at Black lives matter! ♡ Men, uavhengig av det bør protest, taler og informasjon bli formidlet på en fredfull Islamsk og profesjonell måte – YES!

    Så jeg har heller ikke helt trua på demonstrasjoner, for det kommer så mye negativt ut av det. Da må man tenke utenfor vår egen oppførsel og hva som skjer i lille Norge. Kanskje du klarer å oppføre deg, men det er tusenvis av andre som ikke klarer det! Folk tyr til vold og hærverk, politiet jobber mer enn nødvendig, slåsskamper, blod og KAOS, det er mye ukontrollerte følelser på gang, hat, frustrasjon etc = A UNHEALTHY SITUATION. Islam er her for å bringe fred på jord! ♡ PEACE – Ikke det motsatte.

    1 minutt video

    Se på dette her, dette kunne like gjerne skjedd i Oslo eller andre steder! Hendelser som dette medfølger ofte i demonstrasjoner. Det er helt forferdelig! En 75 år gammel mann blir dyttet hardt ned til bakken så han blør ifra øret eller hodet, mens det er ingen som sjekker pulsen hans, prøver å vekke liv i han eller ringer 911. Han kan ha fått f.eks en hjerneblødning, og kan dø på sekunder. Hva om han er kronisk syk i tillegg, SubhanAllah. Tenk scenarioet. Tenk om det var din egen far, mor eller barn som valgte å demonstrere, og dermed ble angrepet og drept. Måtte Allaah azzawajal forby det og beskytte oss, ameen!

    Poenget er bare at, dette kunne ha vært unngått om det ikke var demonstrasjoner, og heller løst på en bedre måte. Hvorfor kan ikke Staten heller ta bedre ansvar og arrangere en profesjonell fredskonferanse hvor Rasisme er temaet. Det er gratis inngang hvor det kreves registrering, det er organisert med at stoler er satt minst 1 meter ifra hverandre etc. Jeg er langt ifra ekspert på dette, men jeg bare prøver å komme med forslag!

    Alt i alt tror jeg demonstrasjoner kan gjøre ting verre og ikke vil løse problemet med Rasisme. Har det blitt noe endring helt siden Benjamin døde i 2001 hvor det har pågått demonstrasjoner gjennom årene helt til nå? Nei, hverdagen har ikke endret seg, ting har bare blitt verre. Fordi ting løses på uislamske måter.

    2 minutters video

    Altså, se på dette her. Er dette ifra Islam? Menn og kvinner mikses, legger seg ned på bakken og roper gjentagende «I cant breathe!» Ville du gjort dette med foreldrene dine, eller oppfordret konen eller mannen din til å delta på dette? Det også kanskje med hijab og niqab. SubhanAllah, beklager å måtte si det men, det er helt uislamsk oppførsel. Vi må gå tilbake og se på hva Lærde sier om det hele, hvordan man bør håndtere alt, og se hva Quran og Sunnah sier om det, in sha Allah.

    Jeg skjønner 110 % at man vil dele sin støtte med verden, og skrike til halsen blir sår, fordi man er imot Rasisme og man bryr seg dypt fra hjerterota, som jeg også gjør! ♡ Men, om man ønsker at ting løses på bedre og mer Islamske måter enn å demonstrere, fordi man genuint ønsker trygghet og kjærlighet for alle sine medborgere – Så betyr IKKE det at man ikke har medfølelse for det som skjer. Tvert imot! Det blir å misstolke meg totalt. Jeg highlighter bare at det må finnes bedre måter å uttrykke sin stemme på, in sha Allah.

    Selv blant oss Muslimer er det trist nok sykt mye Rasisme! Muslimske kvinner og menn får ikke lov til å gifte seg med hverandre fordi dem har ulike farger på huden. Fordi noen er svarte, hvite eller brune. Det går begge veier! Andre får ikke lov til å gifte seg med hverandre fordi dem ikke kommer fra samme kaste etc. Helt ufattelig og forkastelig at man kan ha slike holdninger!

    Jeg tror tiden er inne nå hvor Moskeene burde steppe up, og gjøre noen tiltak. Det bør holdes foredrag gjentagende spesifikt om temaet Rasisme, ekteskap etc og hva Islam lærer om det, på flere språk. Så vi in sha Allah kan få mer kunnskap om temaet. Prøve å påvirke folk og gjerne våre respekterte eldre og deres mentalitet, som oftest er oss kvinners Wali, til å endre holdninger mer mot Quran og Sunnah – Uten Rasistiske holdninger, in sha Allah.

    Er man uenig og har forskjellige meninger, må vi fortsatt respektere hverdandre og prøve å bygge broer basert på dialog, forståelse og kjærlighet. Vi er velsignet med sosiale medier, så la oss bruke disse plattformene på en mer kreativ og smartere måte, in sha Allah ♡ La oss støtte og hjelpe hverandre. Jeg legger ved noen videoer her, som jeg håper dere vil titte på og få nytte av.

    10 minutters video – Protests and Demonstrations for Muslims against Discrimination – Shaykh Assim al hakeem

    5 minutters video – What does Islam say about Protests and Demonstrations? – Shaykh Khalid yasin

    Ca 1 times video – Racism, Social Justice & Black Lives Matter – Shaykh Abu Usamah At-Thahabi

    F.eks denne aktiviteten her, hvor det males og uttrykkes at Black lives matter og det settes opp skilt! Det gjøres på en mer fredelig måte, det synes jeg er ma shaa Allaah STRÅLENDE! ♡ Det varmer i hjertet!

    ♡ ♡ ♡

    Vi må seriøst ikke glemme at Dua er det sterkeste av alt! Som faktisk kan VIRKE og gjøre en endring! Allaah azzawajal, our Master and everything controller vil at vi skal søke tilflukt hos Han ♡ Hvis vi bryr oss genuint fra hjerterota! La oss sette av minimum 15 minutter én gang i uken (for all del mer) til Dua hvor vi reiser hendene våres i ydmykhet og søker tilgivelse og spesifikt hjelp til å få slutt på Rasisme og hat! La oss alle gjøre Dua om hverandre og det som skjer, istedet for å kun gjøre Dua om våres egne liv. Hvis vi viser samhold for Allaah SWT sin skyld på denne måten, kanskje da in sha Allah vil Allaah azzawajal hjelpe oss! ♡

    Måtte Allaah azzawajal guide og tilgi meg om jeg sier noe feil. Dere får med noen friske bilder fra skogsturen med mamma i går, åååh det var herlig! ^^ Alhamdulillah. Uansett, jeg håper in sha Allah alle har det bra der de befinner seg, er trygge, og har tak over hode. La oss være One Ummah, One Nation – Black, Pink, White, Yellow, Green, Blue etc – ONE LOVE ♡

    7
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Stepping out of the comfortzone

    As salaam aleykom! ♡ Håper alle har det fint og nyter starten av Juni måneden til det fulle. Dere vet, angående det med å stepping out of the comfort zone – Det er en kunst i seg selv det!

    Det er så typisk oss alle at man er stuck stående fast i de samme gamle mønstrene våres opp i gjennom alle år. I mange tilfeller kan det være vanskelig å legge det gamle arferdsmønsteret vekk og begynne på blanke ark. For da må man gjøre en endring! Ofte har mønsteret satt seg sååå innmari godt fast på tunikaen våres, hvor malingen er vanskelig å få av! Med mindre du hiver plagget direkte inn i vaskemaskinen, hvor det spinnes kraftig rundt i 40 – 50 grader, du bruker det beste oppvaskmiddelet du eier, og håper på et positivt resultat når plagget er ferdig vasket. En ny start kaller man det. Men det krever sin gjennomgang…

    Det mønsteret er egentlig direkte sagt en vane. Men hva er nå en vane i seg selv? En vane er en systematisk atferd som du har vendt deg til å ha i en situasjon som dukker opp, om og om igjen. Gjentagende! En atferd du gjentar systematisk så snart du kommer i en situasjon som hjernen kjenner igjen.

    Vaner er styrt av impulser, mens overordnede verdier er styrt av bevisst tenkning. Det første man må gjøre er å identifisere de impulsene som utløser bestemte vanehandlinger. Hva er det som gjør at du gjør akkuratt den tingen i utgangspunktet? Tenk over det, og skriv det ned i notat boken ♡ Deretter kan du gjøre noe med det!

    Forklaringen er at hvis vane atferden har klart å automatisere så mye gjentagende atferd ved å trekke seg ut til utkanten av bevisstheten (hvor du ikke er bevisst over det lenger), gjelder det å trekke det tilbake inn igjen i bevissthetens klare lys. Det er kun da du kan få oversikt og utvikle kontroll over vanen, in sha Allah.

    Man har blitt så komfortabel i sine gamle vaner fordi det føles godt og trygt. Hvor man da har opparbeidet en solid og tillitsfull beskyttende vegg rundt seg. Dermed kan det automatisk stenges for nye dører for bedre og mer givende muligheter verden har å by på – Bevisst og ubevisst! Fordi de dørene ofte er fremmede, også kan det føles skremmende og ubehagelig ut. Thats how it is! Det er dessverre lite positivt i det, fordi man står da på samme gamle sted uten å utvikle seg selv, og man lærer mest sannsynlig ikke noe nytt heller. For du bare gjentar det du allerede mestrer og er best på.

    Det er ganske stor forskjell på vaner og rutiner! Vaner blir ofte assosiert med dårlige vaner. Mens rutiner er noe man gjerne har strevd litt for å innarbeide seg, og oppnå i hverdagen – Som også kan gi noe form for mestringsfølelse når du er godt igang med rutinen og det går på autopilot.

    Det sies at man bør skifte jobb flere ganger gjennom livet. Det er også super bra for CV’en! Så jeg tror absolutt at det er viktig å gjøre, for det gir folk en positiv effekt og erfaring i livet. For den eneste måten man kan UTVIKLE seg på, hvor hjernen bygger mental styrke og man trener og bruker ferdighetene sine på en annerledes og ny måte, er kun ved å bevisst steppe out of the comfort zone. Yes, STEP OUT OF THE COMFORT ZONE! Haha ♡

    Man må tørre å utfordre seg selv! ♡ Trå ut i det ukjente og ubehagelige, prøve noe nytt som du kanskje aldri har gjort før. Så kjenne på følelsen det gir deg, og observer om det gir deg en positiv erfaring eller ei. Kanskje kan man lære av noen feil og lære nye ting, hvor man vil in sha Allah forbedre seg – Hvor det vil åpne seg nye muligheter og bedre veier med tiden, in sha Allah. Men da må man gå gjennom den mørke ukomfortable skogen først, hehe. Og det oftest alene. Det sier seg selv egentlig, for man må starte fra scratch og det tar tid å bygge seg opp til neste level. Sånn er det med alt! Men det gir oftest kule og POSITIVE RESULTATER fordi reisen i seg selv er amazing! ♡

    Så det er faktisk ikke så ille som det høres ut som! Mange ganger er det så utrolig givende og spennende alt i alt! Man møter nye mennesker og får kanskje noen nye kollegaer/ venninner og mye ny inspirasjon – Det er AWESOME! ♡ Man utvikler seg som person og mentalt, både på privaten og på det profesjonelle planet! Man kan forbedre CV’en sin og vil in sha Allah med tiden få bedre jobb muligheter også – Basert på oppdatert erfaring. Cause either we are growing, or we are dying. So, mine vakre lesere i Norge – STEP OUT OF THE COMFORT ZONE ♡ Bli den BESTE versjonen av deg selv, in sha Allah. Feeldia heier på deg, så begynn å heie på deg selv også ♡

    Ha en smashing fredag! Dagens kule utfordring: Les Surah al Kahf, in sha Allah ♡ Believe, do & fullfill!

    4
  • HVERDAG

    Årets Hageland tur

    Åååå, ELSK ♡ digger de!

    Da ble det en Hageland tur her i dette nydelige sommer været, finally ♡ Det er så stas å bare gå rundt titte og observere alle de lekre blomstene! Super inspirerende! Så slike deilige dager må man utnytte. En ting jeg er skikkelig glad i, det er de søte små tingene i hverdagen som får oss til å smile. Alhamdulillah ♡

    Altså, disse gule særegne lille skapningene her – Ma shaa Allaah ♡

    Jeg vet ikke med dere om dere har interesse av blomster og dets arter, men om noen av dere har det så er det herlig – For det er så givende! Å bare gå seg en tur, enten om det er i Hageland, Plantasjen, en park full av liv og blomster – Det føles ekstra godt for sjelen, its kind of its own type of a healthy detox.

    LOVE

    Igår tok jeg med meg pleddet mitt og satte meg på gresset i finværet ute i hagen. Jeg ville bare koble litt helt ut og legge meg på bakken, titte opp mot den klare blå himmelen, hvor det var ingen fluffy sky opp i sikte – Bare føle på her og nå. Også er det koselig at månen ofte stikker innom! Deilig følelse ♡

    Innimellom trengs det. Klokken tikket seg videre, akkurat som jeg hørte den inni hode mitt. Ofte kan jeg føle på at jeg har dårlig tid, sånn generelt i livet. For det er så mye jeg vil gjøre og oppnå, in sha Allah. Men det er også SÅÅÅ viktig å bare gi slipp på stresset, ta seg tid til det, ihvertfall når man har en punktlig hverdag.

    Tenk å ha denne VAKRINGEN i hagen a! Simply amazing – AllahuAkbar ♡

    No offence, men creapy fontene! …

    Så jeg titter meg rundt i hagen, og tenker på hvilken blomst jeg vil ha her i år. Også for terrassen, for det mangler virkelig noe rosa her, haha! Vanligvis kjøper jeg meg 2 – 3 blomster ganske fort i forveien, det er must liksom. But this time føler jeg meg litt sent ute, for turen nå på Hageland kjøpte jeg meg heller ingenting.

    Å, denne over her har jeg glemt hva heter, men jeg pleier alltid å kalle den for Prinsesse 👑 😁 🎀

    Denne er så sykt spesiell. Kjøpte den ifjor og den varte overraskende lenge faktisk.

    Jeg liker i første omgang bare gå å titte litt, føle og tenke på hvilken type som vil holde seg finest gjennom sommeren, passe inn sånn utseendemessig og som helst er staudar. Det hadde vært så gøy med et tre, kanskje et kirsebær tre! Men jeg er litt usikker på om den vil klare seg i hagen gjennom vinteren. Gotta do my research there! Også synes jeg det er litt kjedelig at den bare blomstrer opp mest i mai, og ikke utover. Men vi får seee, in sha Allah! ♡ ^^

    Hallo, seriøst kaktuser, det er en hel egen verden det. De har SÅ KULE fasonger og mønstre, og tusenvis av forskjellige arter – SubhanAllah ♡ Husker ikke om jeg har sagt det før, men jeg er egentlig på jakt etter en bok om blomster med inspirerende fargerikt innhold hvor det står fakta om de ulike artene etc. Samme med en kaktus bok, ååå det hadde vært så gøy det! Send meg gjerne en melding om du har ei bok å anbefale innenfor det, in sha Allah ♡

    Jeg likte header bilde jeg hadde på blogg delen, men samtidig følte jeg for en forandring. Et nytt rosarikt sommer vibe bilde! ♡ Hope you liked it, o you beautiful sisters.

    2
  • BUDDHISMEN,  HINDUISMEN,  RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    Chakra healing – har ingen plass i islam

    As salaam aleykom og hei nydelige dere! ♡ Håper dere har hatt en verdifull helg med gode summer vibes! Altså, dette med Chakraer, det synes jeg er litt spennende å skrive om faktisk, for det Chakra senteret/ systemet er overhode ikke noe nytt for meg. Jeg har alltid vært interessert i det alternative i sammenheng med å tilegne meg kunnskap og erfaring rundt ulike kulturer, folket og religioner innenfor det. Det er så utrolig spennende å høre hvor folk kommer ifra, høre deres bakgrunn, også det for å bli rik på kunnskap!

    Jeg har lest meg opp mye helt fra skoletiden, og vært i dialog med mange alternative folk rundt den «spirituelle» verden med blant annet fokus på Chakra healing/ systemet etc gjennom 10 år. Nettopp derfor tar jeg 100 % avstand fra å praktisere Chakra troen eller noe som helst type form for «healing» fra det. Fordi det er direkte sagt, forbudt i Islam.

    Det trender overalt

    Chakra systemet trender overalt nå, og det begynner å bli mainstream istedet for alternativt som det var før! Det selges Chakra bøker i Yoga og vanlige i butikker i Oslo etc, hvor både muslimer og ikke – muslimer kjøper dette uten å gjøre nok research om det. Hvorfor jeg også synes dette temaet med Chakraer er viktig å ta opp er fordi at jeg ser gjennom sosiale medier og flere Coaching tjenester fra søstre og brødre verden over – At det tilbys tjenester som ikke har noen røtter fra Islam. Hvor ulike tjenester allikevel blir koblet opp med forbudte healing metoder etc.

    Coaching & Healing metoder

    Generelt i I Coaching verden har dem så utrolig mye fokus på det positive konstant, som er ma shaa Allaah helt fantastisk! Tross alt, jeg driver jo med Coaching og NLP selv med mine klienter. NLP i seg selv har ingenting med Chakraer å gjøre, med mindre en Coach/ Konsulent (selv velger) å tillegge og praktisere Chakra trosystemet og den form for Healing metode med sine klienter. Da lyser det opp noen røde flagg for min del.

    Det betyr at alt man hører og ser ikke nødvendigvis er positivt bare fordi noen fremstiller det slik. For det er igrunn kun Allaah azzawajal som bestemmer hva som er falskt, negativt eller forbannet, og hva som er ekte, positivt og velsignet. Derfor må det også være rom for å advare imot healing metoder som ikke er ifra Quran og Sunnah. Og derimot tørre å si rett ut at noe er Satansk verk.

    Kanskje jeg høres litt direkte ut, men jeg tror det er det som må til for at folk skal våkne og tenke seg godt om før man hiver seg ut i all mulig type Coaching og healing. Because Coaching og holistisk healing, is the «New thing» right now. Som er helt i orden, så lenge det er innenfor Islamske rammer!

    Om innlegget

    Dette innlegget er rettet mot selve praksisen Chakra healing/ Chakra systemet i seg selv og dens lære, og ikke imot en enkelt persons aktivitet og intensjon, for det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg. Man kan heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det er kun opp til Allaah azzawajal å bedømme – Og ikke meg. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på Shirk eller Kufr, er ikke en rett jeg har! ♡

        Saying it how it is    

    Man må også tørre å si ting som de er, og ikke bli med på leken hvor man pynter på sannheten og lever som at Islam har blitt tabu og feil å snakke om. For det føles faktisk ut som at det har blitt tabu å snakke om Islam nå, for det skal alltid være en eller annen som pirker og vil justere/ endre og modernisere Islam, når Islam er perfekt akkuratt som den er! Islam er ikke strengt, det er systematisk og skrukturert ♡ Og da er det viktig å skille mellom rett og gal lære, og opplyse folk om det, in sha Allah.

    Hva er Chakraer?

    Chakra kommer ifra Sanskrit og er et ord som kan oversettes og beskrives om til hjul, sirkel, eller energisentre og kan refereres til «livets hjul«. Chakra er et begrep som refererer til hjullignende virvler som ifølge tradisjonell Indisk medisin, skal ligge i kroppen på et eterisk plan. Tilhengere av Hinduisme og moderne New Age – tradisjoner påstår at Chakraene påvirker kroppen både fysisk og psykisk. Ifølge denne lærdommen har kroppen hundretalls små og store energisentre. De sju største refereres som Chakraer, og fremstilles gjerne som en type energivirvler eller lotuser. Gjennom disse er meningen å bli mottagelig for «verdslige og kosmiske energier».

    Det finnes ingen vitenskapelig støtte for eksistensen av Chakraer eller at kroppen påvirkes via disse. Chakra begrepet blir mer og mer brukt i vesten på grunn av New Age – bevegelsen. Det er en rekke alternative behandlingsmetoder som tar utgangspunkt i Chakraene.

    Noen tradisjonelle kilder beskriver at det finnes fem, seks eller syv Chakraer, andre åtte. Chakraene beskrives som at de er justert i kroppen i en stigende kolonne fra ryggsøylen til toppen av hodet. I praksis med ny tidsalder er hver Chakra forbundet med en viss farge. I forskjellige tradisjoner er Chakraer assosiert med flere fysiologiske funksjoner, og et aspekt av bevissthet. De blir ofte visualisert som lotuser med et forskjellig antall kronblad i hver Chakra.

    Læren om Chakraene påstår å vitalisere den fysiske kroppen og være assosiert med interaksjoner av fysisk, emosjonell og mental karakter. «Funksjonen» til Chakraene er å snurre og trekke til seg universal «Life Force Energy» for å holde den åndelige, mentale, emosjonelle og fysiske helsen til kroppen i balanse. Det anses at menneskekroppen er et mottagelig energisystem som er basert på Chakraer. Dette er noe som ikke kan bevises, og dermed er det kun falsk overtro. Chakra healing kan også ofte bli assosiert med Crystal healing, Mediumskap, Jinn verden, Magi etc. Som er totalt forbudt i Islam.

    Chakraene er beskrevet i de Tantriske tekstene Sat – Cakra – Nirupana og Padaka – Pancaka, der de beskrives som bevisstgjørelses emner fra Brahman (Den guddommelige virkeligheten hvor «Gud finnes i alt» – Som menneskets sjel forsøker å gå inn i). Altså, det går ut på at all form for «energi» som kommer fra livet og det åndelige gradvis blir konkret, og skaper disse distinkte nivåene av Chakraer, som da til slutt finner sin hvile i Muladhara – Chakraet.

    De er derfor en del av en Emanasjonistisk teori, som Kabbalaen i vest, Lataif – e – sitta i Sufismen eller Neo – Platonismen. Innen Chakra systemet er energien som ble sluppet løs i skapelsen, kalt Kundalini, den ligger kveilet og sover ved bunnen av ryggraden. Hensikten med de Tantriske eller Kundalini formene for Yoga er å vekke denne energien, og få den til å stige opp igjen gjennom de stadig mer subtile Chakraene, helt til union oppnås i forening med Gud i Sahasrara – Chakraet på hodet. Hvor troen da går ut på at man har oppnådd Divine connection (Gudommelig kontakt).

    Chakraene er for å reflektere over hvordan den enhetlige bevisstheten om menneskeheten (det udødelige mennesket eller sjelen), er delt for å styre forskjellige aspekter av det jordiske livet (kropp/ instinkt/ vital energi/ dypere følelser/ kommunikasjon/ ha oversikt om liv/ kontakt med Gud etc). I Chakra troen er Chakraene plassert på forskjellige nivåer av åndelig subtilitet, med Sahasrara øverst som er opptatt av ren bevissthet, og Muladhara i bunnen er opptatt av materie, som ganske enkelt blir sett på som en korsfestet bevissthet.

    Som vi vet i Islam, så er det kun Allaah SWT som kontrollerer absolutt alt innen (skapelsen), og i det skjulte, for Allaah SWT er (Skaperen) vår. Vi mennesker kan ikke styre noen ting om ikke Allaah SWT gir oss tillatelse til det. Vi vet heller ingenting om det usette og skjulte, som Allaah SWT vet om.

    Chakra praksisen blir brukt som et kroppslig mellomledd, hvor hensikten er å bli bevisst på sine egne «energier» (som ikke eksisterer) og søke hjelp gjennom «Chakraer» og dermed bli i et med Gud – Hvor man finner balanse og at man liksom får egenskaper hvor man kan styre ulike aspektere av det jordiske livet. Fordi læren sikter også til at Gud er en type energiform (Brahman) og er i alt som eksisterer i verden, inkludert deg selv.

    Skaperen og skapelse kan aldri være det samme, akkurat som tørt ikke kan være vått samtidig, og motsatt. Eller at noe er både dødt og levende samtidig, det går ikke. Det motstrider læren om monoteisme. Islam tar 100 % avstand ifra poleteisme som Chakra senteret/ systemet baseres på, og er den eneste sanne religionen som praktiserer ren monoteisme. Chakraer er noe som ikke eksisterer og det er ikke annet enn oppdiktet overtro på overnaturlige helbredende krefter. Så derfor går det heller ikke ann å søke hjelp ifra noe som ikke eksisterer. Det er ikke annet et bedrageri fra Satan.

    Hva de 7 Chakraer representerer

    Dette er viktig å tilføye og tilegne seg basic kunnskap om, det er for å kunne beskytte seg selv og våre kjære ifra Chakra systemet – Dens tro og lære. Original navnene på Chakraene er hinduistiske navn, men de har også fått engelske kallenavn som Crown Chakra, Third eye Chakra etc. Alle disse «funksjonene» som Chakra systemet baseres på eksisterer ikke, som Muslim burde man da ikke tro på noe av det. Det kan såklart hende i spesielle tilfeller at noen folk har følt på noe, men da er det mest antagelig i sammenheng med Jinn og Magic etc.

    Opphav og utvikling

    Chakra systemet stammer opprinnelig fra Hinduismen og Buddhismen, som i senere tid også har blitt koblet opp med Islam (Sufisme) og kinesisk medisin. Den tidligste kjente omtale av Chakraer finnes i de senere Upanishadene, inkludert spesifikt Brahma Upanishad og Yogatattva Upanishad. Disse Vediske modellene/ tekstene ble tilpasset i tibetansk Buddhisme som Vajrayana – teori, og i den tantriske Shakta – teorien om Chakraer.

    Det er Shakta – teorien om de syv viktigste Chakraene som de fleste i Vesten holder seg til, enten bevisst eller ubevisst, i stor grad på grunn av en oversettelse av to Indiske tekster, Sat – Cakra – Nirupana, og Padaka -Pancaka, av Sir John Woodroffe, alias Arthur Avalon, i en bok med tittelen The Serpent Power.

    Det finnes forskjellige andre modeller av Chakraer i andre tradisjoner og religioner, særlig innen kinesisk medisin, og også i tibetansk Buddhisme. Selv i Jødisk Kabbalah er de forskjellige Sephiroth noen ganger assosiert med deler av kroppen. I Islamsk Sufisme blir Lataif – e – Sitta (Six Subtleties) betraktet som psykospirituelle «organer» eller fakulteter med sensorisk og suprasensory oppfatning, hvor hensikten er å gjøre en mann komplett. Dette er overhode IKKE fra Quran eller Sunnah fra vår kjære RasolAllaah SAW.

    Kilder

    Det er dessverre lite fatwaer ute om akkurat dette emnet om Chakraer! Det er veldig dumt, for det bør absolutt snakkes mer om og opplyses mer om. Men her er noe som er svært relevant for det, in sha Allah.

    2 Min video – Sheikh Assim Al Hakeem – Is Reiki and Pranic Healing allowed in Islam?

    4 Min video – Dr Zakir Naik – Could Spiritual Healing really Work

    https://m.youtube.com/watch?v=-fOVUYd3e0g

    Fatwa fra Islamweb.net

    (Den er på fransk, men det er bare å trykke på oversettelses knappen nederst, så får du in sha Allah lest den på norsk).

    https://www.islamweb.net/fr/fatwa/347977/Les-chakras-%C3%A9nergies-selon-lIslam

    Fatwa fra Islamqa.com

    https://islamqa.info/en/answers/4983/are-the-sufi-shaykhs-really-in-contact-with-allaah

    Fatwa fra Islamweb.net

    https://www.islamweb.org/en/fatwa/82017/what-is-sufism

    Fatwa fra Islamweb.net

    https://www.islamweb.org/en/fatwa/31043/not-all-followers-of-sufism-are-disbelievers

    Håper dere synes noe av dette var interessant og lærerikt, in sha Allah. Måtte Allaah azzawajal belønne dere masse for å ta dere tid til å lese innleggene hos Feeldia Nettmagasin, ameen! ♡

    6