• FOODILICIOUS

    Iftar tips: Rosegold vafler med hvit sjokolade

    As salaam aleykom og hallo! Mmmm, altså vafler med en liten vri i Rosegold variant – Smaker både godt og er nydelig for synet ♡ Perfekt for Iftar kos på en Jumuah, om du har cravings for noe søtt! Jeg har jo lenge tenkt at jeg ville lage meg søte små rosa vafler eller pannekaker, i og med at jeg spiser det så sjeldent. Når de var stekt ferdig og jeg åpnet opp vaffeljernet, hadde de fått litt «solbrun» gyllen farge på seg, da kunne jeg ikke kalle dem annet enn for Rosegold vafler, hehe. Morsomme til å servere barna også!

    Åååh, er det bare meg eller har jeg verdens søteste lille vaffeljern? ♡ Haha! Det kjøpte jeg ifra butikken Lagerhaus, for kanskje 1 – 2 år siden eller noe. Mulig dem har det enda! Fint for sånne som meg som ikke spiser vafler alt for ofte. Praktisk er det ikke helt for dem som liker å servere mange vafler, men det er praktisk hvis man er minimalistisk og ikke ønsker at ting skal sluke i seg for mye plass.

    Det med å ha hvit sjokolade som topping på vafler er mest for de som er VELDIG glad i hvit sjokolade. Det kan fort bli litt for mye om man ikke er så innmari glad i to much sweetness. Så det er smak og behag om du vil servere med eller uten sjokolade topping.

    Det er også litt strevsomt å jobbe med hvit sjokolade synes jeg, for den skal ikke smeltes i mikroen, og heller ikke direkte over vannbad, for om sjokoladen får vann på seg blir den ødelagt på bare sekunder. Så den må smeltes i en beholder/ asjett over vanndamp, ved å holde den eller sette den over kjelens damp, in sha Allah. Også for å få den litt silkemyk, tilsetter jeg ca 1 – 2 teskjeer smeltet smør. Her må man være forsiktig med smøret igjen, fordi for mye smør kan også få sjokoladen til å bli fort hard. Men…

    Et annet og litt mildere alternativ er å pynte vaflene med knust/ hakket sjokolade som du kan drysse over! Mmm, like godt! ♡ Da tar du bare en halv eller hel sjokolade plate ut ifra hvor mye du vil ha. Så knekker du den i biter, legger bitene i en pose og slår på posen med en gjenstand så de blir knust til så små biter du vil ha. Deretter strø det over fersk stekte vafler om du vil ha sjokoladen litt smeltet, eller vent til de er litt kalde så de holder seg hakket, in sha Allah ^^

    For 2 porsjoner trenger du:

    ♡ 2 dl hvetemel ♡ 1 krm salt ♡ 3 dl lettmelk ♡ 2 egg ♡ 1 ss myk margarin ♡ 1 ss sukker

    For topping og pynt:

    ♡ 1 plate Freia hvit sjokolade ♡ 1 – 3 Oreo kjeks ♡ Friske bringebær eller andre bær ♡ Farge tilsetning: Cacas Icing colour – Pink (Fåes kjøpt på Jernia)

    Slik gjør du:

    Ha mel, salt og sukker oppi en bolle. Tilsett eggene, lettmelken og margarin. Tilsett 1 teskje Cacas Pink farge. Visp til røren er glatt. La røren svelle i 20 minutter før steking. Stek vaflene i margarin til de blir gylne. Hvordan man skal smelte sjokoladen har jeg nevnt ovenfor og står også på baksiden av sjokoladen. Etter å ha toppet med sjokoladen, pynt med bringebær og Oreo kjeks.

    Håper det smaker! Kooose dokker i helga ♡ Xoxo

    4