• NLP - GROWTH MINDSET

    Hva er NLP? (Nevrolingvistisk programmering)

    Folkens, håper dere har hatt en strålende helg! ☆ 😀 Som dere sikkert har fått med dere via nettsiden her, så driver jeg jo på med Nevrolingvistisk programmering (kortere kalt NLP) med klientene mine som en akkreditert og sertifisert Mental Trener – Det i sammenheng med fokus på praktisering av Islam og selvutvikling. Coaching med bruk av NLP i utlandet som i USA, Canada, U.K etc er helt vanlig og er heller ikke noe nytt. Men NLP i Norge er relativt nytt, og folk synes det både er spennende og givende – Fordi det ofte kan gi overraskende positive resultater og øke selv utviklingen din både på privaten og i ditt profesjonelle liv. Men så kan man lure på, hva er egentlig NLP? ♡

    Et kognitivt system er et system som kan behandle en viss type informasjon, for eksempel sanseinntrykk, minner, tanker eller språk. Sentralnervesystemet vårt regnes som et eksempel på et kognitivt system, samtidig som noen teorier omtaler ulike deler av hjernen som ulike kognitive systemer. Kognitiv er det som har med erkjennelse, oppfatning og tenkning å gjøre.

    NLP er en kraftfull, praktisk og brukervennlig teknikk til det 21 århundreds utvikling mot fremgang og suksess. NLP handler om hvordan hjernen «koder» læring og erfaring. Denne kodingen påvirker all kommunikasjon og atferd, og kan ved bevisstgjøring gi deg nøkkelen til din fremgang hvor du kan få mer kontroll på ditt kognitive system.

    NLP er også en tilnærmingsmåte til psykoterapi for å oppnå personlig utvikling, og forbedring av kommunikasjon og samhandling. Det kan bygge en god relasjon mellom atferdsmønstre og underliggende personlige erfaringer, særlig tankemønstre. Hvor man da tar tak i mental helse, følelsesmessige eller adferdsmessige problemer hos individer. Visse mønstre kan ofte gjøre det vanskelig for mennesker å takle hverdagen eller oppnå personlige mål. NLP er ment for å rette på disse vanskelighetene gjennom forskjellige tilnærmingsmetoder og teknikker. 

    NLP innehar effektive metoder for å oppnå resultater, basert på prinsippene om at all atferd har en struktur, og at denne strukturen kan identifiseres, modelleres (kopieres), læres og endres på. Hvor den fører til positive og raske personlige og profesjonelle resultater, in sha Allah. Det er vesentlig en modell av fremragende dyktighet og måloppnåelse, og kan sees på som en samling av logiske og effektive teknikker for endring og kommunikasjon.

    Nevrolingvistisk Programmering viser til sammenhengen mellom språk, nevrologiske prosesser i hjerne og kropp, som igjen bestemmer vår atferd. NLP er studien av strukturen av subjektiv opplevelse og erfaring.

    NLP handler om sammenhengen mellom våre nervebaner, informasjonen vi får gjennom våre 5 sanser, og måten vi lagrer informasjon på. Det lingvistiske språket vi bruker beskriver og kategoriserer vår verden for å gi mening til våre erfaringer. Gjennom språk, kroppsspråk, stemmeleie, hastighet, volum etc uttrykker vi hva vi tenker i kommunikasjon med andre og oss selv, bevisst eller ubevisst.

    Så det vil si at programmering gjennom egne opplevelser og erfaringer lagrer vi indre bilder og følelser som påvirker våre tilstander på hensiktsmessige eller uhensiktsmessige måter. Vi blir styrt av våre ”programmer” som enten gir oss ressurser eller tapper oss for energi. Gjennom enkle NLP – teknikker kan vi re – programmere oss selv for å oppnå de tilstandene vi ønsker, in sha Allah ♡ Og det krever selvfølgelig å ha troen på seg selv – og på Allaah azzawajal, VILJESTYRKE, selv disiplinering og bestrevelse.

    Jeg har skrevet på kontakt siden min at jeg for øyeblikket er opptatt med studier, og derfor har jeg ikke kapasitet til å ta imot klienter. Det stemmer ofcourse til en viss grad, fordi fremover kommer jeg til å være opptatt med en del prosjekter etc, som by the way byr på mye spennende! 😀 Men, i det siste har jeg tatt imot et par klienter, nettopp fordi det har gått fint sånn tidsmessig og at det alhamdulillah har vært rom for det ♡ Og det varmer virkelig i hjertet! Så om du ønsker noe form for oppfølging, send meg gjerne en melding kjære – Så kan vi gjerne ta en konsultasjons time, in sha Allah ^^

    Håper dere får en positiv og fin start på uken ♡ Nå skal jeg tusle videre for å rekke noen ærender, in sha Allah!

    2