• HINDUISMEN,  RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    Yoga er tilbedelse av solen

    As salaam aleykom og heisann! Håper dere har hatt en beautiful helg ♡ La oss begynne uken med litt Yoga prat… Hva er egentlig Yoga, dere? De færreste har satt seg inn i hva originalt sett Yoga faktisk er og hvor dens opphav stammer ifra. Dette innlegget er rettet mot selve praksisen Yoga i seg selv og dens lære, og ikke imot hver enkelt persons aktivitet og intensjon, for det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg.

    Det er ikke bare ikke – muslimer som praktiserer Yoga, mange muslimer utfører Yoga og reklamerer for det daglig fordi dem ikke er klar over hva det egentlig er. De aller fleste blir rett og slett lurt av Yoga praktiserere og av media til å tro at Yoga KUN er en trenings form, and thats it. Dette er en skummel utvikling fordi det er en stor informasjons FEIL i bildet. Om dere følger litt med på samfunnets utvikling angående psykisk helse så retter den seg mye mot den alternative verdenen med blant annet praktisering av Yoga, Crystal healing, en såkalt «Energi» healing, YinYang, Chakraer, «Breathing», måne tilbedelse, og mye mer – Som har ingen plass i Islam.

    Hvor skal man begynne? Det er så ufattelig mye nå som trender innenfor innovative nye praksiser som stammer ifra Buddhisme og Hinduismen, og da har vi blant annet Yoga. Det stammer opprinnelig ifra Hinduismen og deretter Buddhismen, og er ikke annet enn avgudsdyrkelse (Shirk). Fordi hensikten bak ritualene, de spesielle positurene og praksisen bak kulissene er rett og slett tilbedelse av solen. Troen baserer seg på å prøve å forene sjelen sin med Gud, eller som Yogiene selv kaller det for; å oppnå den øverste bevissthet via meditasjon, ord/ lyder og spesielle øvelser. Meningen er å tro på at Skaperen og skapelse (mennesket) blir i et med hverandre – Unity.

    Yoga er et hinduisk filosofisystem som sikter mot den mystiske foreningen mellom mennesket og Gud; En tilstand av fullstendig «bevissthet og ro» gjennom visse fysiske og mentale øvelser. Det er utbredt og godt kjent i India siden tidlige aldre. Det opprinnelige navnet på denne praksisen på Sanskrit er (Sastanga Soria Namaskar) som betyr «prostrering for solen på åtte steder i kroppen».

    Dette vet som sagt, de aller færreste, og mange blir overrasket! Så derfor kan man heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det er kun opp til Allaah azzawajal å bedømme – Og ikke meg. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på shirk, er ikke en rett jeg har.

    Uavhengig av det, når vi snakker om Yoga praksisen i seg selv, så er ikke utviklingen av trenden så rart i heller, for det selges jo masse Yoga utstyr, matter, tightser, bøker etc og alt innenfor det overalt – Men i flere av bøkene deres så lyver og pynter dem på sannheten, fordi dem fremstiller Yoga som en treningsform og en kilde som liksom skal gi indre ro og fred, uten å nevne at det i realiteten er tilbedelse av solen. De har og navngitt positurene litt andre og «penere» navn for å normalisere ritualene blant folket. Opprinnelig kommer positurenes navn fra Sanskrit, hvor de f.eks heter Adho Mukha Shvanasana, Bhujangasana etc. Alt i alt er det ganske sykt – Og overhode ikke godt for hverken hjertet eller sjel.

    Vi som muslimer burde vite bedre ♡ For jeg mener, vi må vite hva vi kan praktisere og hva vi bør holde oss unna – Fordi det kan være Satansk verk, you know. Han Satan, han er flink til å skape illusjoner og fantasi vrangforestillinger i mentaliteten hos mennesket. Han er smart og veit nøyaktig hvordan han skal inspirere og imponere mennesket til å involvere seg i avgudsdyrkelse, ved å gjøre det vakkert og unikt, uten at mennesket er klar over det – På grunn av mangel på research og kunnskap. Han er så sinnsykt utspekulert! Altså, greit nok å være «alternativ» av seg, men det innenfor Islamsk struktur og grenser. For min del ringer det store varsel bjeller i hode mitt om jeg kommer over en video av Yoga hvor det er pyntet med Buddha statuer i bakgrunnen etc, isnt it kind of obvious, think for yourself.

    Det som trender blant muslimer nå om dagen er at mange tror at det som er overnevnt som f.eks Yoga, Crystal healing, en såkalt «Energi» healing, YinYang, Chakraer, «Breathing» etc er lov til å praktisere så lenge man ikke gjør det i en grad av at det har noe med Buddhisme og Hinduismen å gjøre – Men det blir totalt og holistisk sett feil fordi dets opphav er derifra. Så man kan dessverre ikke bare plukke ut visse elementer fra diverse religioner og koble dem sammen med Islam, og tro at det er greit – Når det opprinnelig stammer ifra poleteisme. Islam er den eneste sanne religionen som praktiserer pure monoteisme. Alle de andre nevnte ritualene med Chakraer, Breathing etc skal jeg in sha Allah snakke mer om i andre kommende innlegg, idag har jeg bare tatt opp spesifikt temaet med Yoga. So stay tuned with Feeldia nettmagasin! ♡

    Det er en god grunn for hvorfor jeg valgte å opprette et «nytt» og nøytralt konsept innenfor uttøying – Feeldia stretch. Nettopp fordi jeg ville at det skulle være fri ifra avgudsdyrkelse. Man kan fint praktisere uttøyings øvelser og styrke øvelser, så lenge de er redefinerte, hvor øvelsene ikke er de samme som Yoga positurene/ øvelsene/ ritualene. Og selvfølgelig er det ikke noe galt i å bruke en drikke flaske, treningsmatte etc fordi det blir solgt som «Yoga utstyr», for det er jo ikke Yoga utstyr på generelt grunnlag, det er bare vanlig treningsutstyr som dem oppgir et visst navn for å selge produktet. Så slapp helt av, hehe ♡

    Disse øvelsene fikk jeg fra en utdannet personlig trener som hadde bred erfaring og kunnskap om Yoga og så og si alt annet innenfor trening i over 10 år, hvor vi hadde våres samtaler om emnet. Så jeg ba henne om å gi meg spesifikke uttøying øvelser som IKKE har noen ting med Yoga å gjøre. Så de finner du på siden her ♡ Alhamdulillah

    For å bare nevne det, og for å ikke gjøre saken helt ensidig hvor man fremmer kun én side av saken. Så er det visse Ulamaa/ Lærde som nevner at Yoga er tillatt i Islam, (så lenge man fjerner) alle avgudsdyrkelses (Shirk) aspektere ifra det 100 %. Og at man da fortsatt kan «kalle» det for Yoga hvor man gjør (vanlige og nøytrale) uttøyings/ styrke øvelser. Selv om da folk i dagens generasjon velger å bare kalle uttøyingen for «Yoga» eller «Manogia» eller whatever, så vil ikke det i realiteten være ekte Yoga, med mindre man praktiserer de spesielle positurene/ øvelsene eller lydene etc som innebæres i Yoga for å utføre det. Om man da velger å praktisere det, burde man NØYE finne ut om hver enkelt øvelse, positur etc er ekte Yoga eller nøytral uttøying, så det er sagt.

    Men, jeg står for at Yoga ikke er tillatt i Islam, fordi hele posten handler om Yoga og dens lære, og ikke «fake Yoga», som igrunn ikke blir Yoga. Det er så important å lære og bevisstgjøre seg om emner som dette! Vi må ikke bare beskytte oss selv ifra det, men også beskytte muslimske barn i vår Ummah, cause they are the future, in sha Allah. Det implementeres jo «barne Yoga» i f.eks barnehager, skoler, i gymmen, you name it, nå om dagen. Og det er starten på mental feil programmering.

    Her er noen linker og fatwaer som forklarer dypere og bedre angående hva Yoga er, dets opphav og mye mer in sha Allah. Jeg håper for all del at dere leser dere opp angående dette emnet, for det er SÅ viktig altså! 😀 ♡ Og gjerne se den vedlagte 5 minutters YouTube videon fra flinke Shaykh Assim Al Hakeem.

    Fatwa fra Islamweb.net

    https://www.islamweb.net/emainpage/PrintFatwa.php?lang=E&Id=85297

    Fatwa fra Islamqa.com

    https://islamqa.info/en/answers/101591/yoga-its-origins-and-the-ruling-on-practising-it

    Fatwa fra amjaonline.org

    https://www.amjaonline.org/fatwa/en/81088/is-yoga-haram

    Om Surya Namaskar

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surya_Namaskar

    Om solgudenheten Surya

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surya

    Det opprinnelige ordet for Yoga positurer «Ansana»

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Asana

    Noen av de mest kjente Yoga øvelsene (tilbedelsene):

    Downward Dog Positur:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Downward_Dog_Pose

    Lotus positur:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lotus_position

    Pranāma positur:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pran%C4%81ma

    In the end, Allaah azzawajal knows best.

    5