• BEAUTY

    Naturlig hårkur: 3 måneders update

    Jeg tror sommeren har kommet nå, og det føles herlig å sitte ute i den grønne hagen min å blogge herifra. Utrolig nok rekker det god WiFi ut hit, så det er awesome å ha et hage kontor! LOVE it! Det er så mye jeg skulle ha rukket å gjøre den siste tiden, som det å få tatt ned Eid pynten og få ryddet det bort. Im on it for å si det sånn.

    Angående den naturlige hårkuren, endelig kommer jeg med en oppdatering til dere av den! Det har tatt sin tid, jeg vet. Men det er like greit egentlig, for det har da gjort at jeg har fått testet ut kuren i hele 3 måneder. Jeg startet jo med den først når jeg var i Dubai. Ingrediensene har jeg justert litt på, for å gjøre det simpelt og motiverende å slenge sammen kuren til bruk i over lengre tid.

    Ærlig, så føler jeg meg litt flink som har så og si klart å kure håret mitt minst én gang i uken i en periode på 3 måneder. Kanskje det har vært én eller 2 ganger, hvor jeg ikke har rukket nøyaktig å kure det innen en uke og gått et par dager over. Foruten om det har jeg alltid prøvd å ta meg tid til det, selvfølgelig for min egen del, men også for å komme med en god oppdatering til dere ♡

    Seriøst, det er utrolig hvordan kun 3 naturlige ingredienser kan ha en så bra effekt! Det har gjort håret mitt mer glansfullt, og det tror jeg er på grunn av egget. Jeg merker at det betydelig har styrket håret mitt og gjort at jeg mister mindre hår. Det er et kjempe pluss i boka mi! Det er helt naturlig å miste hår i perioder. Håret vårt trenger både fukt og protein for å holde seg sunt, og denne inneholder begge deler. Jeg bruker egg for å tilføre protein, og olivenolje og kokosmelk som gir fukt. Deilig kombinasjon!

    Så istedet for å bruke masse penger på dyre frisør produkter (med det aller første), hadde jeg heller først prøvd å teste ut denne kuren i 2 – 3 måneder, and see how it goes. Frisør produkter kan absolutt være gode produkter, men det kan også inneholde mye rart som sulfater og parabener.

    Og husk, som jeg har nevnt før, vi alle har en ulike hodebunner med forskjellig pH verdi, hudtype og hår type. Så selvfølgelig kan resultatet variere fra person til person. Men jeg håper dere prøver den ut, in sha Allah ♡ It’s worth a try. Jeg kommer in sha Allah til å fortsette å bruke den!

    ♡ 1 egg – Bruk hele egget, både plommen og eggehviten ♡

    ♡ 2 spiseskjeer økologisk oliven olje ♡

    ♡ 2 spiseskjeer økologisk kokosmelk ♡

    Jeg liker ikke å bruke kalde produkter i håret, så jeg prøver å huske å ta ut egget fra kjøleskapet et par timer i forveien. Deretter sleng sammen alt i en liten skål og miks det godt sammen! Maser det godt og jevnt ut inn i hodebunnen med fingrene, i rundt 5 – 10 minutters tid. Tro meg, det går fortere enn hva du tror! Dra kuren gjennom hele håret og ned til tuppene, for de må vi ikke glemme.

    Etter du har masert inn alt, sett håret gjerne i en strikk og surr et håndkle rundt håret så du ikke blir kald, eller så det ikke lekker noe her og der. Sitt og nyt hår masken med en god kopp te med favoritt boken din i fanget i rundt 45 – 60 minutter. Dermed vask det ut med Shampo ♡ Det er lett å vaske det ut! ENJOY!

    5
  • TRENING

    Run like Hell, or love to run

    God ettermiddag, folkens! ♡ Nå om dagen er jo de fleste treningssentre stengt som vi vet, da er det fortsatt fint å sette av tid til trening for det om. Personlig får jeg nesten litt hetta av å stikke innom der igjen med det første for på treningssenteret er det stor smittefare i og med at alle berører de ulike apparatene. Men det bør ikke være til hinder for trening i seg selv!

    Det jeg digger med nordmenn er at vi er runners! I flere land synes jeg det er SÅ sjeldent man ser folk ute på veier som faktisk er ute å løper for helsen og treningens skyld. Det er litt trist… Men, det positive er at det går faktisk ann å bli glad i å løpe hvor enn man befinner seg! Her er noen tips, søtinger!

    8 Tips for hvordan man kan bli glad i å løpe

    Start i det små: Om man ikke er vant med å løpe så mye gjelder det å starte i det små – Hvis man ønsker å holde det seriøst over lengre tid. For man kan bli lei og begynne å hate ting fort, og det vil vi absolutt unngå. Så sett gjerne av 1 – 2 faste dager i uken, med et program basert på en joggetur på 15 minutter! I første omgang. Eller mindre eller mer om du ønsker, men ha noe å forholde deg til.

    Sett deg mål: Å sette seg mål er utrolig viktig! For da veit man om man har klart å oppnå progresjon eller ikke. Det er bare du som bestemmer dine egne mål, men for å ha fremgang er det så mye mer motiverende å ha noe håndfast å gå etter. Så hva med å starte med f.eks å skrive opp på kalenderen sin at du totalt skal ha klart å fullføre 4 eller 8 små joggeturer i løpet av en måned. Hvor du da jogger 1 eller 2 dager i uken in sha Allah. Ta én måned om gangen, og fokuser på det.

    La ørene få lytte til noe: For å ikke gjøre de 15 minuttene kjedelige, planlegg og fyll joggeturen opp med å lytte til en lærerik podcast, Quran, eller et foredrag som vekker liv i deg. Hør på noe som INSPIRERER deg og gjerne noe nyttig som du kan lære av, og dermed gir deg en mental positiv effekt. Det mentale vi forer oss selv med er motivasjon i seg selv. Og det er super bra å koble det opp med trening!

    ♡ Bruk motiverende treningstøy: Treningstøy kan ha en mye større mental drivkraft og påvirkning enn hva vi tenker over. Alle liker å se freshe ut i kult og fint treningstøy. Og vet dere hva, for dem som ønsker å dekke seg til mer når man er ute å jogger, så går det helt fint an å løpe i et løst maxi skjørt! Done it several times! Det beste er hvis skjørtet er bittelitt kortere så det ikke slenger så mye rundt i bakken, men fortsatt dekker det som bør dekkes, in sha Allah ♡ Bruk en super kul og matchende oversized trenings jakke over, and you are good to go. Eller om du vil, kjøp deg en separat jilbab som du bruker kun for trening! Så kan du jo ha en fresh og digg trenings tights under skjørtet 😉 ♡ LOVE it.

    ♡ Løp variert: Dette er faktisk litt viktig. For man kan bli lei av å løpe i samme terreng, område og på samme steder. For øynene og det psykologiske trenger å se og oppleve nye steder. Det finnes mange skoger, stier, ulike veier man kan jogge på. Om man ikke vil jogge foran non – mahrams, bør man bruke kreativiteten og prøve å finne steder hvor det er færre menn. Det er 98% mulig, in sha Allah! ♡ Og om man støter på noen er det jo bare å ta seg noen sekunders pause. Verre er det ikke.

    ♡ Vær realistisk: IKKE sett deg for høye forventninger. Vit at du er i startfasen, og som alt annet tar det tid å bygge seg opp for å bli bedre. Med tiden vil du føle at du takler løpingen bedre, for du vil få bedre utholdenhet. Plutselig digger du følelsen du får i kroppen når beina går, tankene flyter og du bare har deg og ditt å tenke på for en kort stund.

    ♡ Tenk positivt: Tenk alltid positivt og tenk at Allaah SWT in shaa Allaah skal hjelpe deg gjennom alle bestrebelser og utfordringer. Tenk og innstill deg på at du SKAL klare det, med Allaah SWT sin vilje. Tenk at dette er din form for egentid. Self love and self care! ♡

    ♡ Ikke løp for fort: Løp i ditt eget tempo, og ikke i andres tempo. Vi alle har ulike styrker og utholdenhet. Ikke sammenlign din kapasitet med noen andres! Kjenn etter hva som passer for deg, ikke kast deg ut i et vilt tempo. Da vil du fort bli demotivert for det blir rett og slett for slitsomt over lengre tid. Husk også å bruke gode løpe sko!

    Håper dere finner noen av tipsene motiverende og inspirerende, in sha Allah ♡

    4
  • BLESSINGS,  RAMADAN & EID ♡

    Eid al fitr – 2020 ♡

    As salaam aleykom nydelige sjeler! ♡ Håper dere alle har hatt en super koselig Eid feiring med familie og venninner. Her har det stadig vekk vært mye å gjøre de siste dagene og over helgen for å det sånn! Det har alhamdulillah blitt masse god mat, og til dessert ble det en favoritt – Som selvsagt er klassisk sjokolade kake med masse lys sjokolade krem, mmmm! ELSK <3 Åh, det er seriøst sååå sjeldent jeg spiser kake at det smaker bare himmelsk når jeg først tar meg en bit. Ikke nok med det, det ble også kosemos med ferske herlige makroner, alhamdulillah for alt! ♡

    Åååh, jeg bare elsker å kjøre rosa og gull detaljer sammen! ROSEGOLD ♡

    Jeg har feiret med familien og med en av mine beste venninner. Vi hadde ikke sett hverandre på evigheter, siden jeg har vært en del bortreist etc. Så her har vi tent lys, skravlet en god del til langt utover kvelden og kost oss max med latter og kjærleik, haha. En MINNERIK aften! ♡ Vi hadde bestemt oss selvsagt for å glede hverandre med Eid presanger, så det var ekstra koselig å se hverandre igjen. Jeg fikk noen helt gorgeous asjetter i stengods av henne, som jeg hadde ønsket meg! Åååh skikkelig FINE! ♡

    Eid al Fitr Snakk om PIIINK presentzzzz…

    Altså, dette kortet her! Det var et absolutt must å kjøpe til venninnen min, haha! So funny…! 😂 💜

    Etter at Ramadan kalenderen var blitt ferdig, lot jeg kvisten henge igjen på veggen og gjorde den om til Eid pynt ^^ Da kjøpte jeg en sånn fest remse laget av stivt papir fra Panduro, med tråd som allerede fulgte med. Så skrev jeg Ramadan Mubarak selv på dem med Calligraphy bokstaver med sort tusj ☆ Digga resultatet! Gorgeous art!

    Jeg håper alle har hatt en eller annen å feire sammen med. Om ikke, og man har måttet feire alene, så skal man virkelig ha ROS for det! Og da håper jeg du har hatt den beste Eid feiringen ever! ♡ Selv om det selvfølgelig er koselig å ha noen å feire med, er det overhode IKKE noe galt i feire alene. For en SMART person finner alltid glede i sitt eget selskap, whenever! Tenk på det. Og en STERK person har alltid Allaah azzawajal over seg, in sha Allah. Det er igrunn kun Hans majestet vi trenger ♡ So, focus on that, always.

    Diggeste sjokolade kaken eveeeer! Lys sjokolade krem er seriøst det beste, haha! ♡ Nammi nam!!

    7
  • FEELDIA EVENTS,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    FEELDIA: Qiyam al Layl night 2 & The army of Satan – episode 4

    Jeg føler det er en sånn siste innspurt nå før Eid med tanke på alt mulig. Alt fra det å gjøre Ibaadah, Eid dekorering, gave shopping etc. Besides that, den store testen er jo ETTER Ramadan, egentlig! Haha ♡ Som da omhandler om vi kommer til å være trofaste hvor vi FORTSETTER med de gode gjerningene og tilbedelses handlingene vi nå har innarbeidet oss i Ramadaan – In shaa Allaah! ♡ Det er noe vi må tenke på, hvordan vi kan vedlikeholde de gjerningene vi så godt er i gang med…

    Hurra! Nå har vi alhamdulillah kommet oss til episode 4 av The army of Satan. Det går fremover, sakte men sikkert! Håper dere synes de er spennende å følge med på. Synes enhver episode er lærerik, jeg! Jeg ser dem jo hver gang før jeg poster dem, good for me ☆ 😁

    Bilde fra vakre Marina i Dubai – Åååh savn! ♡

    Altså, det med Illuminati, jeg har jo nevnt det før. Personlig så vektlegger jeg aldri Illuminati så sykt mye, fordi man vet ikke om det er 100% sant eller ei. Så for all del, vær litt skeptisk til visse ting, om du vil. Så hvis man lurer på noe, gå alltid tilbake til Quran og Sunnah, In shaa Allaah. Men det er uansett, så utrolig mye å lære av hver episode for det om! ♡

    Jeg tror mange av oss allerede vet at våres sentralnervesystem fungerer som små laptop’s som suger til seg all informasjon fra samfunnet vårt, hvor vi underbevisst blir programmert av media, underholdning, kultur og alt mulig annet, som typisk sett missleder oss ifra Islam og meningen med livet.

    Det handler igrunn bare om viktigheten av å programmere mentaliteten sin på riktig vei og med ting du faktisk ønsker å oppnå i livet for deg selv – Både på vegne av Dunya og for Akheera. Som ikke gjøres på nådevis på vegne av andre. It’s about taking back your own Kingdom – Control your own soul, dont let them control you.

    Så er det jo også Qiyam al Layl night idaaag! Så koselig, det blir SÅ bra in sha Allah ♡ ^^ Husk å skape den GODE viben hjemme hos dere selv jenter! Finn frem dine favoritt Salaah/ bønne klær og tenn gjerne noen fine gode duftlys. Åhh, jeg kjøpte meg en ny jilbab her om dagen for å ha noe behagelig å be i, og for å være FIIIN foran Skaperen min selvfølgelig – ELSK ♡

    Om du er sliten og syk hvor du har lite energi i kroppen, husk at du da kan be Taraweeh/ Qiyam al Layl sittendes enten på bakken eller på en stol om du vil, in sha Allah ♡

    Ha en VIDUNDERLIG aften, vakringer! Måtte alle våres gode gjerninger bli akseptert, og våres synder bli tilgitt, hvor vi in sha Allah også klarer å oppnå Laylatul Qadr! Ameen ♡♡♡ Om jeg noen gang har sagt eller postet noe feil på bloggen, så er det ofcourse ifra meg og ikke ifra Islam. Og da beklager jeg inderlig for det! Jeg tar en liten lang helg nå for å fokusere på Ramadan etc, så sees vi in sha Allah neste uke! Så får dere ha en NYDELIG Eid feiring med bekjente og nære, in sha Allah ♡ Eid Mubarak!

    4
  • HVERDAG,  RAMADAN & EID ♡

    Eid shopping

    Velkommen kjære mandag! Åååh, idag har det virkelig gått fort i banen her! Jeg måtte rekke å komme meg gjennom alle mulige butikker, for jeg skulle ha det ene og det andre. Listemessig fikk jeg alhamdulillah krysset av alle punkter.

    Er sikkert ikke bare jeg som har holdt på med Eid shopping i det siste, det er jo oftest vi kvinner som elsker å pynte og dekorere til koselige sammenkomster. Selv om det kan være litt slitsomt og tidskrevende, er det jo bare SÅÅ GØY!! Og halo, det er in sha Allah Eid snaaart, tenk! Yippiii 😀

    Til Eid har jeg lurt på hva slags kake jeg skal kjøre denne gangen, og om jeg rekker å bake i det hele tatt, eller om jeg skal kjøpe en ferdig laget. De har jo så mange fine i butikken og! Titta her!

    SubhanAllah, det begynner å bli grønt og vakkert ute nå ♡ Gleder meg til å gå flere skogsturer, in sha Allah. Så håper jeg vi snart får litt sol og varme her i byen, det er etterlengtet.

    Blant annet i dagens innkjøp kjøpte jeg meg to nye duftlys, det er alltid så koselig å ha i hjemmet, like no matter what. Jeg pleier å bytte på å brenne duftlys og det å bruke eteriske oljer i duftbrenneren min. Digger begge deler! ^^ Denne eteriske oljen luktet bare sååå frisk vanilje, mmm skikkelig god vibe altså! ♡

    By the way! Det er in sha Allah Qiyam al Layl night nå på onsdag med Feeldia events, dont forget! Gleder meg ♡ La oss prøve å gjøre en siste innsats av Ibaadah før Ramadan 2020 forsvinner.. 🤲 ☪️ 😿

    Resten av kvelden skal jeg slappe av, og lufte tankene litt. For nå sitter jeg egentlig her med en hodepine, men den går sikkert over snart, in shaa Allaah. Alhamdulillah, så pleier jeg så og si aldri å ha hodepine, så en sjelden gang overlever jeg ♡

    10
  • FOODILICIOUS

    Iftar tips: Rosegold vafler med hvit sjokolade

    As salaam aleykom og hallo! Mmmm, altså vafler med en liten vri i Rosegold variant – Smaker både godt og er nydelig for synet ♡ Perfekt for Iftar kos på en Jumuah, om du har cravings for noe søtt! Jeg har jo lenge tenkt at jeg ville lage meg søte små rosa vafler eller pannekaker, i og med at jeg spiser det så sjeldent. Når de var stekt ferdig og jeg åpnet opp vaffeljernet, hadde de fått litt «solbrun» gyllen farge på seg, da kunne jeg ikke kalle dem annet enn for Rosegold vafler, hehe. Morsomme til å servere barna også!

    Åååh, er det bare meg eller har jeg verdens søteste lille vaffeljern? ♡ Haha! Det kjøpte jeg ifra butikken Lagerhaus, for kanskje 1 – 2 år siden eller noe. Mulig dem har det enda! Fint for sånne som meg som ikke spiser vafler alt for ofte. Praktisk er det ikke helt for dem som liker å servere mange vafler, men det er praktisk hvis man er minimalistisk og ikke ønsker at ting skal sluke i seg for mye plass.

    Det med å ha hvit sjokolade som topping på vafler er mest for de som er VELDIG glad i hvit sjokolade. Det kan fort bli litt for mye om man ikke er så innmari glad i to much sweetness. Så det er smak og behag om du vil servere med eller uten sjokolade topping.

    Det er også litt strevsomt å jobbe med hvit sjokolade synes jeg, for den skal ikke smeltes i mikroen, og heller ikke direkte over vannbad, for om sjokoladen får vann på seg blir den ødelagt på bare sekunder. Så den må smeltes i en beholder/ asjett over vanndamp, ved å holde den eller sette den over kjelens damp, in sha Allah. Også for å få den litt silkemyk, tilsetter jeg ca 1 – 2 teskjeer smeltet smør. Her må man være forsiktig med smøret igjen, fordi for mye smør kan også få sjokoladen til å bli fort hard. Men…

    Et annet og litt mildere alternativ er å pynte vaflene med knust/ hakket sjokolade som du kan drysse over! Mmm, like godt! ♡ Da tar du bare en halv eller hel sjokolade plate ut ifra hvor mye du vil ha. Så knekker du den i biter, legger bitene i en pose og slår på posen med en gjenstand så de blir knust til så små biter du vil ha. Deretter strø det over fersk stekte vafler om du vil ha sjokoladen litt smeltet, eller vent til de er litt kalde så de holder seg hakket, in sha Allah ^^

    For 2 porsjoner trenger du:

    ♡ 2 dl hvetemel ♡ 1 krm salt ♡ 3 dl lettmelk ♡ 2 egg ♡ 1 ss myk margarin ♡ 1 ss sukker

    For topping og pynt:

    ♡ 1 plate Freia hvit sjokolade ♡ 1 – 3 Oreo kjeks ♡ Friske bringebær eller andre bær ♡ Farge tilsetning: Cacas Icing colour – Pink (Fåes kjøpt på Jernia)

    Slik gjør du:

    Ha mel, salt og sukker oppi en bolle. Tilsett eggene, lettmelken og margarin. Tilsett 1 teskje Cacas Pink farge. Visp til røren er glatt. La røren svelle i 20 minutter før steking. Stek vaflene i margarin til de blir gylne. Hvordan man skal smelte sjokoladen har jeg nevnt ovenfor og står også på baksiden av sjokoladen. Etter å ha toppet med sjokoladen, pynt med bringebær og Oreo kjeks.

    Håper det smaker! Kooose dokker i helga ♡ Xoxo

    4
  • FEELDIA EVENTS,  ISLAM,  RAMADAN & EID ♡

    Upcoming: Feeldia Qiyam al Layl night 2 – I Ramadans siste 10 dager

    De siste dagene har jeg sittet i stua og tittet fint gjennom vinduet hvor det har haglet i vei, mens de store grå skyene står stille oppi himmelen… Et grått vær kan motivere oss til å bruke tiden mer produktivt og kreativt! Og seriøst, er det bare jeg som synes tiden plutselig bare går så sinnsykt fort eller, I mean where did half of Ramadan suddenly go, SubhanAllah… Oh nooo.

    Det er sikkert mange som føler på at de ikke har fått gjort nok Ibadaah frem til nå. Den følelsen kjenner jeg litt på, for jeg setter alltid opp en del mål som jeg prøver å komme meg igjennom, men jeg rekker ikke alltid alle, nei. Det viktigste er at man prøver sitt aller beste, fordi Allaah SWT kjenner til intensjonen våres – og Allaah azzawajal er den mest barmhjertige og nåderike ♡

    Siden vi er så godt i gang med å be Taraweeh, tenkte jeg at vi like gjerne kan kjøre på med et Qiyam al Layl night/ Tahajjud night event – Worship a lil bit extra, in sha Allah! ♡ Jeg bruker begge begreper sånn ut ifra hva jeg føler for, ang Qiyam. Egentlig spiller det ikke så stor rolle for min del, hehe. Men om formen eller Imaan ikke har vært helt på topp, og man ikke har fått bedt så mye Taraweeh, hold av datoen på telefonen for Qiyam al Layl night da! Noe tilbedelse er jo mye bedre enn ingenting! ♡ ^^

    Så de aller siste 10 dagene av Ramadan er rett rundt hjørne, dereee! Den helt spesielle natten Laylatul Qadr er en DYRBAR SKATT som man burde gjøre ALT for å prøve å oppnå! 😀 ♡ Den troende bør streve mer enn ellers i tilbedelse de siste 10 nettene av Ramadan, for Laylatul Qadr er i løpet av disse 10 nettene. Da gjelder det gi alt man greier og orker, altså!

    Allah SWT sier (oversettelse av betydningen): «Skjebnenatten er mer verdt enn tusen måneder.» Quranen 97:3

    Like, WOW hvor fantastisk er ikke det!! ♡ ^^ Det vil si at hvis man tilber Allah SWT de få timene det gjelder og får det in sha Allah akseptert, så kan man in shaa Allah få belønning som tilsvarer tilbedelse verdt 83 HELE ÅR, pluss litt mer! … AllahuAkbar! ♡ Islam er kjærlighet, as.

    Det var berettet fra Abu Hurayrah at Allahs sendebud (fred være med ham) sa: «Enhver som står opp (for Qyam al Layl) i Ramadan på grunn av sin tro, og håper på belønning, vil få sine tidligere synder tilgitt.» – Al-Bukhari (37) og Muslim (759)

    Som dere sikkert kjenner til, eller om dere ikke gjør det så må vi huske på å in sha Allah resitere denne berømte duaen, så ofte vi bare kan i løpet av de siste 10 dagene ♡ It’s just sooo worth it! Lets do this together as one Ummah, in sha Allah 🎀 ☪️

    Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fa’fu anni –  O Allah, You are pardoning and love to pardon, so pardon me. 

    Den tiden vi kvinner har perioden våres kan man fort føle seg demotivert, slapp og litt giddalaus, og det er helt forståelig! Men det er fortsatt flere ting man kan gjøre for å prøve å holde Imaneen sin litt oppe ☆

    Av Dhikr kan man for eksempel resitere:

    SubhanAllah, La ilaha illa Allah, Alhamdulillah etc.

    Subhan Allah wa’l hamdu lillah, wa la ilaha ill Allah, wa Allahu akbar (ære være Allah, priset være Allah, det er ingen gud utenom Allah, og Allah er Den Største)

    Subhan Allah wa bi hamdihi, subhan Allah il ‘Azim (ære og ros tilhører Allah, æret være Allah Den Allmektige)

    Lets make the 10 last days worth living for! In shaa Allaah ♡

    7
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Hva er NLP? (Nevrolingvistisk programmering)

    Folkens, håper dere har hatt en strålende helg! ☆ 😀 Som dere sikkert har fått med dere via nettsiden her, så driver jeg jo på med Nevrolingvistisk programmering (kortere kalt NLP) med klientene mine som en akkreditert og sertifisert Mental Trener – Det i sammenheng med fokus på praktisering av Islam og selvutvikling. Coaching med bruk av NLP i utlandet som i USA, Canada, U.K etc er helt vanlig og er heller ikke noe nytt. Men NLP i Norge er relativt nytt, og folk synes det både er spennende og givende – Fordi det ofte kan gi overraskende positive resultater og øke selv utviklingen din både på privaten og i ditt profesjonelle liv. Men så kan man lure på, hva er egentlig NLP? ♡

    Et kognitivt system er et system som kan behandle en viss type informasjon, for eksempel sanseinntrykk, minner, tanker eller språk. Sentralnervesystemet vårt regnes som et eksempel på et kognitivt system, samtidig som noen teorier omtaler ulike deler av hjernen som ulike kognitive systemer. Kognitiv er det som har med erkjennelse, oppfatning og tenkning å gjøre.

    NLP er en kraftfull, praktisk og brukervennlig teknikk til det 21 århundreds utvikling mot fremgang og suksess. NLP handler om hvordan hjernen «koder» læring og erfaring. Denne kodingen påvirker all kommunikasjon og atferd, og kan ved bevisstgjøring gi deg nøkkelen til din fremgang hvor du kan få mer kontroll på ditt kognitive system.

    NLP er også en tilnærmingsmåte til psykoterapi for å oppnå personlig utvikling, og forbedring av kommunikasjon og samhandling. Det kan bygge en god relasjon mellom atferdsmønstre og underliggende personlige erfaringer, særlig tankemønstre. Hvor man da tar tak i mental helse, følelsesmessige eller adferdsmessige problemer hos individer. Visse mønstre kan ofte gjøre det vanskelig for mennesker å takle hverdagen eller oppnå personlige mål. NLP er ment for å rette på disse vanskelighetene gjennom forskjellige tilnærmingsmetoder og teknikker. 

    NLP innehar effektive metoder for å oppnå resultater, basert på prinsippene om at all atferd har en struktur, og at denne strukturen kan identifiseres, modelleres (kopieres), læres og endres på. Hvor den fører til positive og raske personlige og profesjonelle resultater, in sha Allah. Det er vesentlig en modell av fremragende dyktighet og måloppnåelse, og kan sees på som en samling av logiske og effektive teknikker for endring og kommunikasjon.

    Nevrolingvistisk Programmering viser til sammenhengen mellom språk, nevrologiske prosesser i hjerne og kropp, som igjen bestemmer vår atferd. NLP er studien av strukturen av subjektiv opplevelse og erfaring.

    NLP handler om sammenhengen mellom våre nervebaner, informasjonen vi får gjennom våre 5 sanser, og måten vi lagrer informasjon på. Det lingvistiske språket vi bruker beskriver og kategoriserer vår verden for å gi mening til våre erfaringer. Gjennom språk, kroppsspråk, stemmeleie, hastighet, volum etc uttrykker vi hva vi tenker i kommunikasjon med andre og oss selv, bevisst eller ubevisst.

    Så det vil si at programmering gjennom egne opplevelser og erfaringer lagrer vi indre bilder og følelser som påvirker våre tilstander på hensiktsmessige eller uhensiktsmessige måter. Vi blir styrt av våre ”programmer” som enten gir oss ressurser eller tapper oss for energi. Gjennom enkle NLP – teknikker kan vi re – programmere oss selv for å oppnå de tilstandene vi ønsker, in sha Allah ♡ Og det krever selvfølgelig å ha troen på seg selv – og på Allaah azzawajal, VILJESTYRKE, selv disiplinering og bestrevelse.

    Jeg har skrevet på kontakt siden min at jeg for øyeblikket er opptatt med studier, og derfor har jeg ikke kapasitet til å ta imot klienter. Det stemmer ofcourse til en viss grad, fordi fremover kommer jeg til å være opptatt med en del prosjekter etc, som by the way byr på mye spennende! 😀 Men, i det siste har jeg tatt imot et par klienter, nettopp fordi det har gått fint sånn tidsmessig og at det alhamdulillah har vært rom for det ♡ Og det varmer virkelig i hjertet! Så om du ønsker noe form for oppfølging, send meg gjerne en melding kjære – Så kan vi gjerne ta en konsultasjons time, in sha Allah ^^

    Håper dere får en positiv og fin start på uken ♡ Nå skal jeg tusle videre for å rekke noen ærender, in sha Allah!

    2
  • LIBRARY

    En bok anbefaling

    Det er ikke så veldig lenge siden jeg leste ut denne boken A temporary gift – skrevet av kjære canadiske Asmaa Hussein. Åhhh, ærlig for en nydelig historie og ikke minst, hun er Allahummabarik laha såå flink til å sette ord på følelser og opplevelser i boken! ♡ Det er en rørende og trist historie, hvor man innimellom kan felle en tåre, fordi man synker nedi boken og hjertet føler liksom med. Lett INSPIRERENDE!

    Innimellom følte jeg meg litt utakknemlig også, med tanke på hva hun har gått gjennom. Selv om vi blir testet ulikt i livet, noe av det mest vanskeligste må virkelig være det å miste sin bedre halvdel, når det kommer til dunya vise, SubhanAllah… Forholdet og tilliten hun beskriver, hvordan hun har måttet gjenoppbygge den igjen med med Allaah SWT, etter å ha blitt sønderknust og traumatisert – Da snakker vi om en STERK kvinne, ma shaa Allaah. Og det å dele sin personlige, sårbare og private historie med hele verden, det skal man seriøst ha mot til å gjøre.

    Boken er på engelsk, og heller ikke vanskelig å lese eller forstå. Så da poster jeg like gjerne et kort innspill av hva boken handler om på engelsk, så får dere kjenne litt på om det er noe interessant for dere eller ikke .. 😀

    On Friday, August 16, 2013, twenty-six-year-old Amr Kassem attended a peaceful protest in Alexandria, Egypt along with thousands of others, rallying against the mass injustices taking place in the aftermath of the coup d’etat by the Egyptian military under the command of Abdel Fattah El-Sisi. As Kassem returned home to his family, an Egyptian army sniper shot and killed him, leaving a woman widowed and a child fatherless.A Temporary Gift is a record of journal entries written by Kassem’s widow, Asmaa Hussein, during the two years following his departure from this world. This book is about re-learning how to live in the face of immense trauma. It is a reminder that beyond the pain and darkness of loss there is still the potential of light in patience and constancy.

    Måtte Allaah azzawajal gi henne det beste i dunya og akheera for tålmodigheten hun bærer, ameen! ♡ Håper dere også har det fint! Cravings for nye og ferske blomster til å ha i stua mi har lenge stått på listen. Først tenkte jeg at jeg kan vente med det til Eid, men saken er det at jeg er svak for blomster, hehe. De hadde ikke de rosene jeg var ute etter, ville vel ha noe i lyse rosa duren, eller kanskje de som er sånn hvite med rosa skjær i midten, åhh de er fantastiske! Denne gangen ble det en annen vakker art, glemte jo å spørre navnet på de da. Vi får heller satse på roser nærmere Eid, in sha Allah ♡ Åååh, glæde mæ!

    Ha en nydelig fredag, snuppiser! ♡ KLEM

    6
  • FOODILICIOUS,  RAMADAN & EID ♡

    Iftar tips ♡ Fullkornspasta med mango

    SubhanAllah, der er nesten litt rart hvor Ramadan blir av seg! Hver morgen forsvinner en etter en luke til i Ramadan kalenderen min, og det føles faktisk litt trist ut, for den blir seendes så tom. Det går så fort gjennom svingene her, og man rekker heller ikke alltid å krysse av absolutt alt på sjekk listen. Det å sitte oppe til Fajr som begynner kl.01.14 er ikke alltid like lett, selv om jeg selvfølgelig får det til. Når tiden nærmer seg, kjenner jeg at jeg er passe trøtt. Men GOD trøtt, kan man vel si.

    Tid for Iftar tips, skjønneste dere! ♡ Etter lange dager med fasting i Norge er det sikkert mange som gleder seg til å åpne fasten, hehe.. 😀 Denne fullkorns pasta salaten med mango er bare helt AMAZING, det skal jeg si. Det er reine sommerfesten, bare at det skjer i munnen! Denne er supergod med brød, rundstykke eller hvitløksbaguett til, if you like to add something.

    Selvfølgelig kan hvitløksbrød være godt for smaksløkene mine innimellom, men generelt er jeg lite fan av hvitt brød, så jeg spiser alltid det groveste brødet man kan finne på butikken. Hvitt brød er nesten krise for meg haha, for det gjør meg aldri mett. Så det vil si at jeg så og si aldri spiser hvit pasta heller, med mindre en café ikke har noe annet å tilby.

    Av pasta liker jeg å bruke Fusilli sin fullkornspasta, den er så mye bedre! Men her gjelder det smak og behag selvfølgelig! ♡ Og de hvite sukker kulene som jeg elsker, som nevnt tidligere, jeg aner dessverre ikke hva de heter – Men dere finner de på utenlandske butikker. De gjør salaten spesiell, for du får et hint av sukkerspinn følelse i deg, hehe. Soo, totally worth finding them.

    ♡ Oppskrift ♡

    1 neve Fusilli fullkornspasta – (eller så mye du ønsker å spise) kokes i 15 – 20 minutter

    1 halv mango skjært opp i middels store biter

    1 spiseskje solsikkekjerner

    Din favoritt salat (jeg bruker ferdig kuttet salat fra Coop) – Middelhavs salat

    Salt og pepper – Smak deg til

    1 teskje kalonji (Black seeds)

    1 neve friske bringebær

    2 spiseskjeer rømme

    Majones – Tilsvarende mengde av rømmen ca

    1 kuttet gulrot

    4 – 6 cherrytomater kuttet i halv

    1 neve Chatham village Krutonger (Eller andre krutonger) – Hell over krutongene helt til slutt, så de holder seg crispy

    Hvite sukker kuler – Så mange du ønsker

    Litt saft fra en fersk lime eller ifra flaske – Smak deg til

    Kokos masse – Dryss over gjennom lagene

    Miks alt godt sammen! Avkjøl pastaen enten med å helle kaldt vann over mens du har pastaen i en sil, eller legg den i kjøleskapet i 15 – 30 minutter.

    Koooos dere!

    Håper det smaker, in sha Allah ♡ ^^

    4
  • HINDUISMEN,  RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    Yoga er tilbedelse av solen

    As salaam aleykom og heisann! Håper dere har hatt en beautiful helg ♡ La oss begynne uken med litt Yoga prat… Hva er egentlig Yoga, dere? De færreste har satt seg inn i hva originalt sett Yoga faktisk er og hvor dens opphav stammer ifra. Dette innlegget er rettet mot selve praksisen Yoga i seg selv og dens lære, og ikke imot hver enkelt persons aktivitet og intensjon, for det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg.

    Det er ikke bare ikke – muslimer som praktiserer Yoga, mange muslimer utfører Yoga og reklamerer for det daglig fordi dem ikke er klar over hva det egentlig er. De aller fleste blir rett og slett lurt av Yoga praktiserere og av media til å tro at Yoga KUN er en trenings form, and thats it. Dette er en skummel utvikling fordi det er en stor informasjons FEIL i bildet. Om dere følger litt med på samfunnets utvikling angående psykisk helse så retter den seg mye mot den alternative verdenen med blant annet praktisering av Yoga, Crystal healing, en såkalt «Energi» healing, YinYang, Chakraer, «Breathing», måne tilbedelse, og mye mer – Som har ingen plass i Islam.

    Hvor skal man begynne? Det er så ufattelig mye nå som trender innenfor innovative nye praksiser som stammer ifra Buddhisme og Hinduismen, og da har vi blant annet Yoga. Det stammer opprinnelig ifra Hinduismen og deretter Buddhismen, og er ikke annet enn avgudsdyrkelse (Shirk). Fordi hensikten bak ritualene, de spesielle positurene og praksisen bak kulissene er rett og slett tilbedelse av solen. Troen baserer seg på å prøve å forene sjelen sin med Gud, eller som Yogiene selv kaller det for; å oppnå den øverste bevissthet via meditasjon, ord/ lyder og spesielle øvelser. Meningen er å tro på at Skaperen og skapelse (mennesket) blir i et med hverandre – Unity.

    Yoga er et hinduisk filosofisystem som sikter mot den mystiske foreningen mellom mennesket og Gud; En tilstand av fullstendig «bevissthet og ro» gjennom visse fysiske og mentale øvelser. Det er utbredt og godt kjent i India siden tidlige aldre. Det opprinnelige navnet på denne praksisen på Sanskrit er (Sastanga Soria Namaskar) som betyr «prostrering for solen på åtte steder i kroppen».

    Dette vet som sagt, de aller færreste, og mange blir overrasket! Så derfor kan man heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det er kun opp til Allaah azzawajal å bedømme – Og ikke meg. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på shirk, er ikke en rett jeg har.

    Uavhengig av det, når vi snakker om Yoga praksisen i seg selv, så er ikke utviklingen av trenden så rart i heller, for det selges jo masse Yoga utstyr, matter, tightser, bøker etc og alt innenfor det overalt – Men i flere av bøkene deres så lyver og pynter dem på sannheten, fordi dem fremstiller Yoga som en treningsform og en kilde som liksom skal gi indre ro og fred, uten å nevne at det i realiteten er tilbedelse av solen. De har og navngitt positurene litt andre og «penere» navn for å normalisere ritualene blant folket. Opprinnelig kommer positurenes navn fra Sanskrit, hvor de f.eks heter Adho Mukha Shvanasana, Bhujangasana etc. Alt i alt er det ganske sykt – Og overhode ikke godt for hverken hjertet eller sjel.

    Vi som muslimer burde vite bedre ♡ For jeg mener, vi må vite hva vi kan praktisere og hva vi bør holde oss unna – Fordi det kan være Satansk verk, you know. Han Satan, han er flink til å skape illusjoner og fantasi vrangforestillinger i mentaliteten hos mennesket. Han er smart og veit nøyaktig hvordan han skal inspirere og imponere mennesket til å involvere seg i avgudsdyrkelse, ved å gjøre det vakkert og unikt, uten at mennesket er klar over det – På grunn av mangel på research og kunnskap. Han er så sinnsykt utspekulert! Altså, greit nok å være «alternativ» av seg, men det innenfor Islamsk struktur og grenser. For min del ringer det store varsel bjeller i hode mitt om jeg kommer over en video av Yoga hvor det er pyntet med Buddha statuer i bakgrunnen etc, isnt it kind of obvious, think for yourself.

    Det som trender blant muslimer nå om dagen er at mange tror at det som er overnevnt som f.eks Yoga, Crystal healing, en såkalt «Energi» healing, YinYang, Chakraer, «Breathing» etc er lov til å praktisere så lenge man ikke gjør det i en grad av at det har noe med Buddhisme og Hinduismen å gjøre – Men det blir totalt og holistisk sett feil fordi dets opphav er derifra. Så man kan dessverre ikke bare plukke ut visse elementer fra diverse religioner og koble dem sammen med Islam, og tro at det er greit – Når det opprinnelig stammer ifra poleteisme. Islam er den eneste sanne religionen som praktiserer pure monoteisme. Alle de andre nevnte ritualene med Chakraer, Breathing etc skal jeg in sha Allah snakke mer om i andre kommende innlegg, idag har jeg bare tatt opp spesifikt temaet med Yoga. So stay tuned with Feeldia nettmagasin! ♡

    Det er en god grunn for hvorfor jeg valgte å opprette et «nytt» og nøytralt konsept innenfor uttøying – Feeldia stretch. Nettopp fordi jeg ville at det skulle være fri ifra avgudsdyrkelse. Man kan fint praktisere uttøyings øvelser og styrke øvelser, så lenge de er redefinerte, hvor øvelsene ikke er de samme som Yoga positurene/ øvelsene/ ritualene. Og selvfølgelig er det ikke noe galt i å bruke en drikke flaske, treningsmatte etc fordi det blir solgt som «Yoga utstyr», for det er jo ikke Yoga utstyr på generelt grunnlag, det er bare vanlig treningsutstyr som dem oppgir et visst navn for å selge produktet. Så slapp helt av, hehe ♡

    Disse øvelsene fikk jeg fra en utdannet personlig trener som hadde bred erfaring og kunnskap om Yoga og så og si alt annet innenfor trening i over 10 år, hvor vi hadde våres samtaler om emnet. Så jeg ba henne om å gi meg spesifikke uttøying øvelser som IKKE har noen ting med Yoga å gjøre. Så de finner du på siden her ♡ Alhamdulillah

    For å bare nevne det, og for å ikke gjøre saken helt ensidig hvor man fremmer kun én side av saken. Så er det visse Ulamaa/ Lærde som nevner at Yoga er tillatt i Islam, (så lenge man fjerner) alle avgudsdyrkelses (Shirk) aspektere ifra det 100 %. Og at man da fortsatt kan «kalle» det for Yoga hvor man gjør (vanlige og nøytrale) uttøyings/ styrke øvelser. Selv om da folk i dagens generasjon velger å bare kalle uttøyingen for «Yoga» eller «Manogia» eller whatever, så vil ikke det i realiteten være ekte Yoga, med mindre man praktiserer de spesielle positurene/ øvelsene eller lydene etc som innebæres i Yoga for å utføre det. Om man da velger å praktisere det, burde man NØYE finne ut om hver enkelt øvelse, positur etc er ekte Yoga eller nøytral uttøying, så det er sagt.

    Men, jeg står for at Yoga ikke er tillatt i Islam, fordi hele posten handler om Yoga og dens lære, og ikke «fake Yoga», som igrunn ikke blir Yoga. Det er så important å lære og bevisstgjøre seg om emner som dette! Vi må ikke bare beskytte oss selv ifra det, men også beskytte muslimske barn i vår Ummah, cause they are the future, in sha Allah. Det implementeres jo «barne Yoga» i f.eks barnehager, skoler, i gymmen, you name it, nå om dagen. Og det er starten på mental feil programmering.

    Her er noen linker og fatwaer som forklarer dypere og bedre angående hva Yoga er, dets opphav og mye mer in sha Allah. Jeg håper for all del at dere leser dere opp angående dette emnet, for det er SÅ viktig altså! 😀 ♡ Og gjerne se den vedlagte 5 minutters YouTube videon fra flinke Shaykh Assim Al Hakeem.

    Fatwa fra Islamweb.net

    https://www.islamweb.net/emainpage/PrintFatwa.php?lang=E&Id=85297

    Fatwa fra Islamqa.com

    https://islamqa.info/en/answers/101591/yoga-its-origins-and-the-ruling-on-practising-it

    Fatwa fra amjaonline.org

    https://www.amjaonline.org/fatwa/en/81088/is-yoga-haram

    Om Surya Namaskar

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surya_Namaskar

    Om solgudenheten Surya

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surya

    Det opprinnelige ordet for Yoga positurer «Ansana»

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Asana

    Noen av de mest kjente Yoga øvelsene (tilbedelsene):

    Downward Dog Positur:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Downward_Dog_Pose

    Lotus positur:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lotus_position

    Pranāma positur:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pran%C4%81ma

    In the end, Allaah azzawajal knows best.

    5
  • INTERIØR

    Poster dilemma

    Det der med å finne riktig poster altså, eller den PERFEKTE posteren til å pynte veggen med er ikke bare bare! 😀 Ihvertfall når jeg er så sykt kresen på alt av interiør. Jeg vil liksom at bilde skal gi meg en følelse av at det «tar meg mentalt noe sted» om dere skjønner. På en reise til et underlig vakkert sted, noe nytt og egenartet, noe som har med fantasi å gjøre. Men samtidig er jeg ikke helt der where im into surrealistiske bilder. Det blir litt drøyt for meg. Samme med abstrakt kunst, da må det virkelig være noe spesielt, som klarer å overbevise meg.

    Åhh, det er for mye å velge mellom, men samtidig FOR LITE å velge mellom, føler jeg. Jeg har brukt ganske lang tid på å jakte etter det perfekte bildet, men tror ærlig jeg ikke kommer til å finne det med det første. Fant heller ikke noen særlig poster butikker i Dubai, som jeg hadde håpet på. Eller kanskje jeg ikke gjorde en god nok research.

    Så da blir det heller løsning nummer to, som er å finne et midlertidig fint bilde som kan gi meg god følelsen enn så lenge, in sha Allah. Dere vet jo meg hittil, me and pink – We are sort of best friends, haha ♡ Så jeg vil jo selvfølgelig at bilde har noe rosa preg i seg, gjerne med noe gull detaljer, kan også ha litt sorte, lilla og hvite nyanser, eller noe annet.

    Virker som at veldig mange kjøper postere fra f.eks Desenio, posterstore etc, for de har jo masse fine postere, men har de noe som tilfredsstiller hjertet mitt, mon tro? Hehe…

    Seriøst! Jeg synes det er SÅÅ vanskelig å finne noe som faller i smak. Her i innlegget ser dere 2 bilder som jeg synes er helt ok, men jeg vil ikke ha noe som bare er ok. Bilder av mennesker eller dyr henger jeg heller ikke opp, og blomster bilder blir litt too much for me. Islamske bilder derimot, er ma shaa Allaah veldig vakre! ♡ Størrelsen på bilde jeg er ute etter er 50×70 in sha Allah. Om dere har noen forslag til nettbutikker eller om det er noen postere dere synes er utrolig fine, som jeg bare MÅ sjekke ut – Send meg gjerne en melding med link, søtinger! ♡ ^^ Blir veldig glad for alle anbefalinger!

    SubhanAllah, det er mai allerede! God fredag – Kjærleik ♡

    5