• BEAUTY

    Home made avokado maske

    Denne masken her er herlig, dere! Like, seriously you got to try it. Finnes det noe enklere enn å sette sammen en skikkelig god hjemmelaget ansiktsmaske eller … Det er så godt å å vite nøyaktig hva som befinner seg i ingrediensene! LOVE it ♡ Jeg bruker jo selvfølgelig produkter, kremer og masker fra butikken også. Men da står jeg alltid å leser meg igjennom på baksiden av produktet for å unngå parabener etc. Sånne sheet masks er jeg heller ikke noe fan av, synes de dessverre er horrible å ha på ansiktet – no offence to it, hehe!

    Dette er en ansiktsmaske bestående av avokado og black onion seeds. Bare å finne seg en bolle, bruk halve avokadoen, mos den med ei gaffel, og ha oppi 1 te skje black onion seeds. Bland sammen, og smør på ansiktet umiddelbart eller om du vil ha en kjølende effekt setter du den bare i kjøleskapet i 30 minutter. Jeg har alltid på masker litt lenger fordi jeg koser meg sånn med det, hihi ♡ ^^ Så for all del, ha gjerne masken på mellom 15 – 30 minutter, in sha Allah. Har du mer igjen av masken, da er det bare å legge den tilbake igjen i kjøleskapet og så er den like god til å brukes dagen etter!

    ♡ Avokado

    Avokado har et høyt innhold av umettet fett. Den har også et høyt innhold av folat og kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Avokado er også en god kilde til vitamin E som er bra for huden! Den har og B6 og kopper, og vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

    ♡ Angående vitamin E …

    Når huden føles stresset og ute av balanse, er det E-vitamin du trenger. Reparerende E-vitamin styrker og gjenoppretter hudens fuktighetsbarriere og nøytraliserer frie radikaler som påskynder hudens aldring, vet du ^^ I likhet med C-vitamin forekommer E-vitamin naturlig i huden og brytes ned av sollys. Ved å tilføre huden E-vitamin kan du dempe f.eks rødhet på grunn av solskader og bygge opp hudens motstandskraft. Det betennelsesdempende vitaminet hjelper også mot arr og rifter.

    ♡ Black onion seeds (Kalonji)

    Black onion seeds er ikke bare super godt til matlagingen, for den har flere andre fine fordeler au! Blant annet inneholder de alle de essensielle fettsyrene, aminosyrer, vitaminer og antioksidant, which is also good for the skin ♡

    Etter å ha vasket av masken og ha sittet med den i 30 minutter, hvor den stivner ganske så godt til, føler jeg huden min er noe strammere og den kan gi en effekt av å dempe røde kviser. For øyeblikket hadde det poppet ut et par på ansiktet mitt, og etter masken var de faktisk synligere dempet! Selvfølgelig er alle resultater alltid individuelle, så man må nesten bare teste seg litt frem. Men, atså oppstrammet hud og mindre kviser – Thats awesome! 😀 ♡ Who doesnt want that!

    2