• ARTIFICIAL,  RAMADAN & EID ♡

    Tutorial: Årets ramadan kalender – 2020

    As salaam aleykom and hello dear monday! I det siste har jeg holdt på med et artig lite prosjekt. Det poppet opp en idé om at dette året her skal jeg in sha Allah lage meg en Ramadan kalender for å holde meg selv motivert. Ramadan kalender er langt ifra kun for barn, fordi glede, motivasjon og drivkraft er sunt for både store og små ♡ Det handler om å finne de små gledene som kan drive deg litt og litt nærmere til å gjøre gode gjerninger, in sha Allah ^^ Du vet, det kan til og med være tilbedelse å lage seg en Ramadan kalender hvor du in sha Allah får belønning for det, hvis man lager det for å komme nærmere Allaah SWT og Islam. For det handler om å ha riktig intensjon, at det gjøres for å tilbe Allaah azzawajal ♡

    Så det tok meg noen dager å få laget den helt ferdig, men det er vel mer fordi jeg for det meste har holdt meg hjemme for tiden, og har måttet vente med å kjøpe ting som trengs. Men den kan fint lages på bare noen timer! Ramadan nærmer seg med stormskritt nå dere, men det er fortsatt tid til å lage seg sin egen Ramadan kalender! 😀 Den gir en ganske så koselig vibe her i hjemmet nå at det varmer i hjertet – So its totally worth making it. Spesielt hvis du er en av de som føler at du må gå gjennom Ramadan og feire Eid alene – Da er dette en SUPER fin idé for å glede deg selv! ♡ 😀 Og husk å kjøpe en Eid gave til deg selv også, det skal virkelig jeg, in sha Allah! Hihi …

    Tanken om at jeg skulle printe ut Allaah azzawajal sine 99 navn på a4 ark, klippe dem til (papiret altså), og legge 3 – 4 navn oppi enhver pose så jeg in sha Allah skulle minnes om Allahs vakre navn via kalenderen hver dag, måtte jeg dessverre droppe. Ettersom det har vært vanskelig å finne en printer for tiden, fordi bibliotekene er jo stengt. Da blei det bare snop og godteri i posene denne gangen! Men om du har en printer tilgjengelig, kan du jo fint gjøre det selv om du ønsker. Eller å skrive små lapper for hånd med gjøremål for dagene i Ramadan er også noe spennende man kan putte oppi posene.

    Noen ting hadde jeg liggende i skuffen fra før, som f.eks de «jule» kulene. De kjøpte jeg bare til å pynte med til Eid etc for noen år tilbake. Så bruk gjerne dekorasjon som dere har liggende fra før! Dere skal få en liste over hva som trengs for å lage kalenderen og hvor man in sha Allah kan få kjøpt det ♡ Det meste er kjøpt fra Søstrene Grene.

    ♡ Gull stjerner i papir – Fra Søstrene Grene (1 pakke inneholder 3 stk)

    ◇ Beige blomster stjerner i papir – Fra Søstrene Grene (1 pakke inneholder 3 stk)

    ♡ Lyse rosa, lilla og hvite bokser – Fra Søstrene Grene (4 lilla, 2 hvite og 2 rosa)

    ◇ Gull tråd – Den kjøpte jeg i en random butikk fra utlandet – Men Søstrene Grene har mye forskjellige utvalg av fine tråder! (1 stk)

    ♡ Gjennomsiktig fisketråd – Fra Søstrene Grene (1 stk)

    ◇ Runde gull klistermerker – Fra Søstrene Grene (1 pakke)

    ♡ Runde lyse rosa klistermerker – Fra Søstrene Grene (1 pakke)

    ◇ Glass kuler («jule» kuler) – Hadde gamle liggende fra før. Litt usikker på hvor man får kjøpt det nå på denne tiden av året, dessverre.

    ♡ Rosa hjerte gift seals – Fra Lagerhaus. Så de hadde noen på Søstrene Grene også! (1 pakke)

    ◇ Gull glitterbånd klistermerker – Fra Søstrene Grene (1 pakke)

    ♡ Gjennomsiktige hvite goodiebags – Fra Søstrene Grene (3 pakker)

    ◇ Ditt favoritt godteri og snop!

    ♡ Eventuelt: Allaah SWT sine 99 navn som du kan printe Her eller skrive dem for hånd

    +

    ◇ Saks, hull maskin, en solid kvist, dobbeltsidig teip med godt feste, målebånd, ark, 2 spiker, hammer og ei tusj, eventuelt farger.

    ♡ Finn et sted i rommet du vil henge og spikre opp kalenderen. Bruk målebånd om det trengs, for å se hvor mye plass du har. Spikre opp 2 spikre i veggen med ca 30 cm avstand. Bruk en solid kvist, ca 1 meter lang. Surr tråden flere ganger rundt kvisten, heng tråden så over spikerene og knyt godt fast så den tåler all tyngden.

    ◇ Bruk hullmaskinen til å lage små hull midt på øverst på goodiebags’ene.

    ♡ Fortsett med å lage hull med hullmaskinen på toppen midterst på alle boksene (de hvite, lilla og lyse rosa)

    ◇ Pynt boksene og goodiebagsene med klistermerker (De runde lyserosa og gullfargede, gull glitter båndet og de rosa seal hjertene.

    ♡ Fortsett med å skrive opp månedens datoer på goodiebags’ene og på boksene.

    ◇ Fyll goodiebagsene og boksene med godterier og eventuelle gjøremål, Allaahs 99 navn, før du henger de opp.

    ♡ Stikk tråden igjennom hullene og begynn å henge alt opp i ulike lengder. Bruk en farget tråd (jeg har brukt den gull tråden), og den gjennomsiktige fisketråden til å henge opp, så det ikke blir for mange synlige tråder.

    ◇ Tegn og skriv Ramadan Mubarak, Happy Ramadan (Whatever you wish) på a4 ark, klipp det til geometrisk form om du vil, og heng det på kalenderen ved å sette dobbeltsidig teip på kvisten.

    The stuff ….

    Tråd

    Goodiebags

    Bokser

    Papir blomst/ stjerne

    Saks + dobbeltsidig teip

    Hulltang

    Gull tråd + gjennomsiktig fisketråd

    Solid kvist

    Underveis … ♡

    6