• CALLIGRAPHY,  TRENING

    Hoppeloppe trening

    Yes da, da er jeg igang igjen med trening, dere! Jeg falt dessverre litt ut av min egen rutine når jeg var bortreist, men jeg gjør alt jeg kan nå for å get back on track. Så bye bye o lazy days! Og det føles så bra, alhamdulillah ^^ ♡ For uansett om man har skeiet ut med treningen, går det alltid ann å starte på nytt. Og det at våren er igang gir meg kind of ny treningsglede.

    Når man starter på nytt og ikke har trent på en stund gjelder det å ikke gå all in fysisk sett med en gang. Mentalt sett, såklart ja! Men fysisk bør man faktisk starte smått og rolig, så man ikke trener feil eller overbelaster kroppen sin. For alt må tilvennes, og det tar tid! Selv Calligraphy’en min tar tid å forbedre seg, men begynner å bli en smule bedre nå, hehe.

    Hoppetau

    Hoppetau – Det er en enkel og morsom treningsform for hele kroppen! ^^ For å si det sånn, det er en effektiv fettforbrenner, som du kan ta med deg overalt. Thats so awesome and practical, girls! Som en bonus aktiverer hopping de fleste musklene i kroppen.

    Bruk av hoppetau kan inkluderes som oppvarming i en styrkeøkt, eller kjøres som en egen kondisjonsøkt. Kroppstemperaturen øker i takt med blodgjennomstrømningen, og kropp og hode forberedes på hardere arbeid. Jevnlig bruk av hoppetau styrker ikke bare kondisjonen, men bedrer også koordinasjonsevnen, balansen og fotarbeidet.

    Sett deg gjerne et mål for en 1 måneds workout periode, sånn i første omgang om du ikke har trent på lenge. Bare sånn for å komme igang og for få lysten tilbake, og for å oppnå et mål som ikke er for langt unna i fremtiden. Så sett gjerne av 10 – 15 minutter til litt hopping annenhver dag ♡ Etter en måneds tid vil du in sha Allah føle noe forbedring, om du fullfører. Selv om du trener hjemme, bruk gjerne treningstøy allikevel for å bli mentalt innstilt og motivert.

    Hoppetau øvelser ♡

    Hoppetau gir utallige treningsmuligheter for både nybegynnere og eksperter. Uansett hvilke øvelser du kaster deg ut i, er det viktig at du holder knærne myke og fjærende. En klassisk øvelse med hoppetau er lett jogg på stedet. Som om du var ute og luntet en tur. Vil du ha mer kondistrening med hoppetauet, ta høye kneløft mens du hopper. Har du god kontroll på teknikken, kan du prøve å hinke mens du skifter vekta fra fot til fot, eller slalåm der du hopper med samlende bein fra side til side.

    Å velge et tau som passer deg er helt essensielt for at du skal få glede og nytte av hoppingen. Det finnes flere ulike tau på markedet, og det aller viktigste er at lengden er tilpasset kroppen din. Når du står på midten av tauet, skal hendlene rekke deg til armhulene. Det skal også kunne svinges enkelt uten at det krøller eller vrir seg.

    ♡ Dette kan man trene med hoppetau

    Hopping er en fantastisk kardioøvelse, men det er faktisk også en god styrkeøvelse som strammer opp kroppen. Du bruker stort sett alle musklene i kroppen når du hopper. Du trener biceps og triceps ved å holde hoppetauet i konstant bevegelse. Du trener magemusklene ved å holde kjernemuskulaturen spent mens du hopper opp og ned og fram og tilbake. Samtidig trener du stort sett alle musklene i bein og bak når du hopper i en konstant bevegelse. 

    Fem fordeler med hoppetau ♡

    1. Hoppetau er super kondisjonstrening

    Der du får opp pulsen lynraskt og får høy forbrenning. 

    2. Det er enkelt å komme i gang

    Trening med hoppetau krever verken store muskler eller heftig kondis. Du kan begynne stille og rolig, for så å øke både intensitet og vanskelighetsgrad i takt med at du blir bedre. Supert!

    3. Hoppetau veier lite

    Så du kan lett ha det med i veska når du drar på ferie eller på hytta. Så innmari praktisk.

    4. Hoppetau trener balansen

    Teknikken for å hoppe tau krever litt øvelse, men når den først sitter er hopping en effektiv balanseøvelse. 

    5. Hoppetau kan brukes overalt

    Du trenger ikke et medlemskap på et treningssenter for å hoppe. Bruk hoppetauet på stuegulvet hjemme eller ute i hagen. 

    3