• INSPIRASJON

    10 ting å gjøre i karantene tiden ♡

    As salaam aleykom Queens and Princesses! ♡ Håper dere har hatt en avslappet helg. Om kreativiteten ikke har vært helt til topps på grunn av den kjedelige unormale hverdagen vi er midt oppi nå, så har jeg noen tips til hvordan du kan bruke tiden din på noe positivt. Selv om det kan føles ut som klokka har gått i stykker nå, så er det alltid viktig å ha noe å gjøre … By the way, husk at det er Tahajjud Night nå på onsdag, in shaa Allaah. Hope you have it in your plans ^^ Har du ikke fått med deg hva det er, så kan du lese mer om det her.

    1. Å lese bøker er blitt elsk, iallefall for min del! Les ferdig en bok du aldri ble ferdig med, eller start å lese en ny bok. Sett deg et mål med å lese minst 5 – 10 sider hver dag.

    2. Begynn med vår rengjøringen allerede nå, jeg har alt startet! Jeg driver å vasker og rydder litt her og der, når jeg føler for det. Fordi nå som solen endelig trår litt frem her i Norge, da kan jeg få et kick for å begynne med rengjøring. Det er så FIN vår følelse! ♡ Nå har vi god tid så vi trenger ikke å stresse oss igjennom det heller. Sett av en hel dag om du orker, eller ta å vask en hylle her og der, inni kjøleskapet, inni kommodene etc, little by little.

    3. Perfekt timing til å gå gjennom og rydde klesskapet! Typisk oss nordiske kvinner har dessverre ofte for mye klær som ikke blir brukt. Sjekk hva du har, om du ikke bruker noe, sleng det i posen uten å tenke for mye på plaggets historie. Når man blir for tilknyttet til noe, kan det være vanskelig å gi slipp på det. Deretter doner tøyet til veldedighet bokser. Jeg gir aldri klær etc til Fretex, jeg prøver alltid å gi bort tøy til de andre boksene hvor det står at ca 15 % eller noe doneres til visse land for selvhjelp. For meg føles det litt mer riktig. De finnes sikkert i nærheten av deg et eller annet sted! ^^

    4. Sett din fargerike kreative side ut i verden igjen, begynn å male eller tegne noe som inspirerer deg, som gir deg motivasjons kraften tilbake. Bare ved å tegne eller male noe fint i hverdagen kan være grunnen til hvorfor du føler mestrings følelse og får deg til å smile gjennom dagen. Om vi bare tenkte over hvor mye farger i selv er med på å forme hverdagen våres, det er utrolig SubhanAllah. For tenk deg på toppen av Corona, om verden hadde gått fra å være fargerik til svart hvitt. Nei, dit vil vi ikke tenke engang, hehe! Så, lets be artificial – Alhamdulillah for farger! ELSK ♡

    5. Pynt deg litt ekstra mens du har muligheten til å være hjemme, bruk sminke og fresh deg opp med en herlig duftende parfyme i hjemmet, hvor vi nå kan gjøre det med god samvittighet. For som dere sikkert veit fra før, vi bør jo unngå å bruke sminke eller parfyme ute blant fremmede menn, ifølge Islam. Så la oss benytte oss av muligheten ved å shine’e litt extra og lukte som ny blomstret vår i vårt eget hjem. Det vil være med på å gi deg bedre selv følelse ved å se pen og fresh ut, in a halaal way. Its the little things that matter 😉

    6. Ta godt vare på håret ditt under stress perioder, så begynn å kure det! Det er SÅ viktig det, girls. Mange som dessverre kan begynne å miste en del hår under slike perioder. Jeg har lagt ut en hår kur du kan leke og prøve deg litt frem med. Jeg er fortsatt i min testing periode, og dere vil in shaa Allaah få en ærlig oppdatering litt etter hvert. Kuren finner du HER.

    7. Nå som du har noe tid til overs, reflekter over dine verdier som betyr noe for deg. Sett av tid til å lage deg personlige mål som du kan starte med allerede nå. Finn deg ei notat bok/ journal som du liker utseendet på, det kan faktisk ha en innvirkning og gjøre deg motivert. Lag deg 3 mål du skal jobbe fast med i en periode fremover. La oss f.eks si 3 mål for en periode på 2 – 3 måneder, avhengig av hva målet ditt går ut på. Det kan være mål for både psykisk helse, f.eks å sette seg mål for å komme nærmere Allaah azzawajal, og fysiske ønske oppnåelser. F.eks gjøre en bedre innsats på arbeidsplassen når du returnerer, eller å lese deg ekstra opp til eksamen fremover.

    8. Begynn å se en Islamsk serie for å booste opp Imaan’en igjen. Det er så mye å velge mellom der ute nå på YouTube ^^

    9. Gjenoppta kontakten med en venninne. Vær den som faktisk tar initiativet til å løfte opp røret for en telefon samtale, eller sende en melding hvor DU SELV tar initiativet til å treffes etter karantene tiden. Ved å ta initiativ viser du venninnen din at du faktisk bryr deg om henne og at vennskapet fortsatt betyr noe for deg. Og det kan kanskje være viktig for henne å føle og se. So be the reason for her smile.

    10. Begynn å engasjere deg i da’wah, ved å lese www.finnveien.no – Det er en fantastisk gyllen mulighet, for som vi vet, det å kalle folk til Islam er påbudt for alle muslimer. Trust me, jeg har lest gjennom siden flere ganger, og man fortsetter å lære SubhanAllaah. Sett deg et mål om å lese f.eks kun 10 – 15 minutter av nettsiden hver dag. Bare via det kan man komme langt, in sha Allah ♡

    7