• ISLAM,  KRISTENDOM,  RELIGION

    Kan muslimer feire Påske?

    God mandag, snuppiser! ♡ Vi lever generelt i en tid hvor alle er sårbare rundt oss, spesielt nå om dagen. Og det skal man absolutt respektere og ta hensyn til. Men noe som er viktigst av alt og høyere enn det er at vi som muslimer bør respektere Allaah azzawajal og Islam først og fremst, ved å prøve å praktisere Islam til den grad hver enkelt av oss klarer.

    Som vi vet er påske tiden rett rundt hjørnet, men det mange muslimer og ikke – muslimer ikke vet, er hva påsken faktisk er og hva den dreier seg om. Da er vi nødt til å spre kunnskap om akkurat det 😄

    Noen ganger kan det være vanskelig å gi råd/ naseeha til en person fordi vedkommende kan tolke ting feil og ta seg nær av det på en negativ måte – når intensjonen til rådgiveren har vært helt det motsatte, at man kun advarer og sier ifra fordi man ønsker vedkommende evig lykke og befrielse i Jannah ♡ Selv om vi har blitt en nærtagende nasjon, bør vi også huske på at Allaah SWT har valgt oss muslimer til å være det BESTE folket i verden, og det er det en god grunn for. Det er nettopp fordi som muslim skal man skille mellom rett og gal etisk lærdom, og man skal tillate det gode og forby det onde.

    Vi alle synder på hver vår måte, ingen er syndefri, og heller ikke jeg. Men én ting har jeg alltid vært fast bestemt på! Det er at jeg aldri prøver å forandre på noe som helst i Islam, eller å tilføye noe som ikke tilhører der. Da kaller jeg meg heller for en synder og prøver å rette på meg selv, for Allaah’s religion er perfekt og feilfri. AllahuAkbar! ♡

    Poenget er bare at uansett hvor mye vi synder, bør vi aldri la oss påvirkes i den grad av folk, av deres kultur og religion at vi glemmer hva våres egen religion lærer og hva Islam sine verdier går ut på. For det andre må vi også være bevisst over at når man f.eks legger ut et innlegg som fremmer påske og «kos» i barnehagen og på skolen, hvor alle våres 568 venner på sosiale medier ser det, så oppfordrer man til å misslede folk vekk fra Islam. Det er en bitter realitet! Men det er en realitet vi må ta ansvar for før eller siden, og da er før best.

    Nettopp derfor føler jeg for å opplyse dette med påske feiring fordi vi som muslimer burde prøve å ta bedre valg, inkludert meg selv ♡ Uavhengig av lav Imaan, eller høy Imaan.. samme det. Det er bare visse ting som er kind of prinsippsak, iallefall for min del. Når folk sier «god påske» til meg, svarer jeg alltid «beklager, men jeg feirer ikke påske!» og avslutter med et smil, verre er det ikke ♡ Vi må anerkjenne at Islam har de BESTE verdiene, selv i de hardeste tidene i 2020 etc! So, what is this so called Påske? Er det virkelig bare en rosa lilla harepus her, og et gjemt uskyldig lite påskeegg mellom de gule liljene der… Hehe, det er det ikke, as.

    Treenigheten

    For det første må vi huske at kristendommen er basert på treenigheten, hvor de mener at Gud (Faderen), Den hellige ånd, og Jesus er Gud i én. Eller at Jesus (fred være med han) er Guds sønn – Astaghfirullah. Dette er ifølge Islam selvfølgelig avgudsdyrkelse. Nettopp derfor bør vi ta 100 % avstand ifra all påske feiring om det er i forbindelse med sosiale medier, skole, barnehage, på privaten etc. For hva har påske med Islam å gjøre? Ingenting.

    Viktigste høytiden i kirkeåret

    Påske er den viktigste høytiden i kirkeåret både for den katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene. Historisk sett går den kristne påsken tilbake til en av de store årlige høytidene i tidlig jødedom, nemlig pesach. Påsken viderefører også rituelle tradisjoner fra romersk feiring av våren med fokus på ny vekstperiode og nytt liv. Dette temaet fant gjenklang i det kristne påskebudskapet om Jesu død og oppstandelse.

    Kristen påske

    Påsken ble den første offisielle kristne høytiden. Den ble feiret til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse – som ifølge evangeliene fant sted nettopp under den jødiske påskefeiringen i Jerusalem.

    Opprinnelig ble den kristne festen feiret samtidig med jødenes pesach, men etter hvert ble den lagt til nærmeste søndag, dagen for Kristi oppstandelse. Datoen bestemmes av månekalenderen og feires den første dag med fullmåne etter vårjevndøgn. Førti dager før påske innledes fastetiden hvor man skal avholde seg fra å spise kjøtt, søtsaker og fettholdige matvarer. Senere ble synkroniseringen mellom kristen og jødisk påske ytterligere forskjøvet ved at de to tradisjonene beregnet årets gang med ulike kalendere.

    Merkedager i den kristne påsken

    Palmesøndag

    Er søndag før påske. Den feires til minne om Jesu inntog i Jerusalem. Ridende på et esel ble Jesus hyllet som en konge, og folk strødde palmegrener på veien til ære for ham (Matteus 21, 1–11 og paralleller).

    I katolsk tradisjon er presten kledd i en rød kappe som symbol på den korsfestede Jesus. Dagen blir feiret med en prosesjon i tilknytning til søndagsmessen hvor deltagerne holder oliven- eller palmeblader i hendene. Tradisjonen med gåsunger går antakelig tilbake på forsøk på å symbolisere disse palmene i en nordisk kontekst.

    Skjærtorsdag

    Er torsdag i den stille uke. Den feires i kirken til minne om at Jesus, etter denne tidens jødiske tradisjon, på denne kvelden spiste påskemåltidet med sine disipler, og at han i løpet av dette måltidet innstiftet nattverden (se Markus 14, 22–25 og paralleller). Dagen markerer slutten på fastetiden. Dette var også kvelden da Jesus vasket disiplenes føtter, og navnet «skjærtorsdag» kommer antakelig fra det gammelnorske skira, som betyr «renselse», og som skulle henspille nettopp på fotvaskingen. Fotvasking er et symbol på kristen nestekjærlighet, og inngår i dag ofte som et ledd i kirkelige ritualer i protestantiske kirker. I den katolske kirken kan også paven foreta fotvasking. I katolsk tid i Norge ble de som var lyst i bann offentlig tatt opp igjen i kirkens samfunn på denne dagen.

    Langfredag

    Er fredag i den stille uke. Dagen feires til minne om Jesu død (se Markus kapittel 14–15 og paralleller). Dagen var en bots- og fastedag, og fra middelalderen av ble det holdt en egen gudstjeneste på denne dagen, som er forskjellig fra den vanlige messen, særlig ved at det ikke innvies nye nattverdselementer.

    I den katolske kirken markeres dagen mange steder ved at bilder av Jesus dekkes med et sort klede som tegn på hans død. I Den norske kirke er liturgien denne dagen enklere enn vanlig; det er den eneste dagen den liturgiske fargen svart kan velges. Det prekes over Jesu lidelseshistorie, som leses i sin helhet (se Matteus kapittel 26 og 27; Markus 14 og 15; Lukas 22 og 23; Johannes 18 og 19).

    Påskeaften

    Er kvelden før påskedag. Denne natten ble tidlig feiret som våkenatt fra lørdag kveld til søndag morgen. Lyssymbolikken ble markert med lys i og utenfor kirkene, og ble et viktig aspekt ved påskefeiringen, som et tegn på at «Kristus er verdens lys». Tradisjonelt var dette siste dag i fasten. I nyere tid er det blitt vanlig å feire lysmesse natt til første påskedag, og slik symbolsk følge Kristus fra mørket (døden) til lyset (livet).

    Påskedag

    Er dagen da Jesus, ifølge evangeliene, stod opp fra de døde (Matteus 28, 1–10 og parallelle tekster i de synoptiske evangeliene og Johannes kapittel 20). Tradisjonelt regnes dette i kirkene som den hendelsen all kristen tro er bygget på. Kirkens erkjennelse av at Jesus var stått opp startet ifølge Det nye testamente påskemorgen med at kvinnene som kom til graven for å stelle Jesu legeme, fant graven tom (Lukas 24, 1–12). Påskemorgenens gudstjeneste er fortsatt høydepunktet i de store kirkenes påskefeiring. Andre påskedag er mandagen etter påskedag.

    REPROGRAM YOUR MIND ♡

    Når vi vet denne informasjonen om hva påskefeiringen egentlig handler om og hva dets opphav er, det vil da være lukrativt som muslimer å prøve å ta avstand ifra det for å tilfredsstille Allah SWT 🧡 Og selvfølgelig blir man alltid belønnet fra Allah SWT i gjengjeld for hva vi ofrer for Han, in shaa Allaah. Livet handler jo nettopp om det å ofre, og i gjengjeld bli belønnet med det evige Paradis ♡ Islam er helt glimrende!

    5
  • DUNYA,  FASHION

    Spring clothes wishlist – 1

    As salaam aleykom ^^ Jeg begynner litt og litt å komme inn i rutine igjen, som krever litt disiplin, men i bunn og grunn tror jeg det føles også godt. Det vil det iallefall over tid, vet jeg! Det er så lett å bare bli værende i ferie modus når man er i utlandet, selv om man virkelig prøver å ikke være det og fortsette med normal hverdagsrutine. Jeg skal nok bli flinkere med Allahs hjelp, in sha Allah. For det handler kun om disiplin, disiplin, disiplin dere! ♡

    1.HER2.HER3.HER4.HER

    Angående ønskeliste av vår klær! Det kan være så mye å velge mellom det, men den oransje kjolen der var skikkelig fin. Jeg elsker blomster, ekte blomster altså. Om det så er print av det på klær er jeg lite fan, egentlig. Føler det fort kan se litt for «krussedull» ut på meg, når et plagg er over designet med alle Frognerparkens blomster på seg. At det tar for mye fokus på noe vis, men det er nå bare min synsvinkel. Det kan ofte se nydelig og vår friskt ut på andre, men jeg bruker lite av det selv, for det kler meg sjeldent.

    <3

    <3

    Når det gjelder online shopping, det er litt standard at mange bloggere ofte shopper ifra Nelly.com, Na-Kd.com etc. Jeg liker alltid å titte meg gjennom de andre butikkene vi har også som Zara, Vila, Bestseller, Gina Tricot, for å nevne noen. For noen år tilbake fant jeg ut om Bestseller.no, jeg tror det kind of er satt sammen av flere butikker som Vero Moda, Vila, Only etc på ét sted, om jeg ikke tar helt feil. Innimellom har de klær som man ikke finner på de andre nettbutikkene. Så derfor kan det kanskje bli et bedre alternativ for shopping, om man ser etter noe som skiller seg litt ut. Nå om dagen har jo en del nettsider gratis hjemlevering, det er jo et fint pluss! ^^

    I hode mitt prøver jeg å innstille meg på at vi in sha Allah skal få en FIN vår selv i 2020, selv om Corona er med oss. For MED vanskelighet kommer alltid lettelse, og alhamdulillah for det! ♡ Gleder meg til å gå ut etterhvert, kanskje øye finner noen små gule hestehov som prøver å sprike opp av jorden. Og hvitveis, som så fint pleier å titte frem gjennom en del ugress på høyre siden av veien, om jeg er på vei til bussen – Fantastiske små gleder i livet!

    Have a BLESSED Jumuah!

    4
  • FEELDIA EVENTS

    Feeldia – Tahajjud Night 1

    God onsdag dere ♡ Åååh, ikveld er altså eventet Tahajjud Night etter Isha tid, in sha Allah. Er ikke det bare helt AMAZING? ♡ Det at i kanskje noen ulike hjem her ute i Norge, samles vi med kjærlighet og samhold på grunn av et online event hvor vi har intensjon om å tilbe og elske Allaah azzawajal ved å be frivillige Salaah – Det varmer i hjertet!

    En liten Moské som jeg var i, i løpet av Dubai turen – Så NYDELIG design, ma shaa Allaah

    <3

    Hvor skjer eventet? Altså, vi ber i våres egne hjem. Om så bare én person der ute er med på eventet, KUN for tilfredsstille Allaah SWT og for å prøve å komme nærmere Hans Majestet, så vil det være til fordel for henne selv, hvor hun samler opp ajr (belønning) for å in sha Allah entre Jannah. For min del, jeg bryr meg ikke om hvor mange som joiner, for det er overhode ikke tallene som er viktige for meg. Allaah SWT styrer selv hvem Han vil guide til å utføre gode gjerninger. Men å opparbeide oss ajr, det er viktig for oss alle!

    Min oppgave er bare å dele ut invitasjoner og formidle budskap til vår Ummah, resten er opp til Skaperen, in sha Allah. For det er kun Allaah SWT som kan åpne et låst hjerte og guide vedkommende til Siratul mustaqim. Jeg er så evig takknemlig for at Han allmektige har gitt meg muligheten til å dele ut invitasjoner, for det er en gave og blessing i seg selv – Alhamdulillah ♡

    Mitt nye Salaah teppe ♡ Rose Gold!

    Så females, etter Isha gjelder det! Håper dere er mentalt innstilt, for det blir SÅ BRA in sha Allah. Tenn noen fine lys rundt deg, for å skape en KOSELIG og LUN atmosfære. Gjerne duftlys om du vil. Demp lyset. Ta frem ditt favoritt bønne teppe, by the way jeg har fått meg 2 nye, og jeg liker de kjempe godt! Gjør Wudo for å bli både fysisk og spirituelt ren for Han ♡ Kle på deg maxiskjørt, kjole eller abaya med din vakreste hijab og gjør intensjon om å be Salaatul Tahajjud eller Qyam ul Lail. Prøv ditt beste å ha kusho. Be så mange rakaah du orker, because everything counts, in sha Allah. Håper ditt hjerte blir fylt med fred, og måtte Allaah SWT akseptere våre gode gjerninger, ameen ♡ Ha en nydelig natt!

    4
  • INSPIRASJON

    10 ting å gjøre i karantene tiden ♡

    As salaam aleykom Queens and Princesses! ♡ Håper dere har hatt en avslappet helg. Om kreativiteten ikke har vært helt til topps på grunn av den kjedelige unormale hverdagen vi er midt oppi nå, så har jeg noen tips til hvordan du kan bruke tiden din på noe positivt. Selv om det kan føles ut som klokka har gått i stykker nå, så er det alltid viktig å ha noe å gjøre … By the way, husk at det er Tahajjud Night nå på onsdag, in shaa Allaah. Hope you have it in your plans ^^ Har du ikke fått med deg hva det er, så kan du lese mer om det her.

    1. Å lese bøker er blitt elsk, iallefall for min del! Les ferdig en bok du aldri ble ferdig med, eller start å lese en ny bok. Sett deg et mål med å lese minst 5 – 10 sider hver dag.

    2. Begynn med vår rengjøringen allerede nå, jeg har alt startet! Jeg driver å vasker og rydder litt her og der, når jeg føler for det. Fordi nå som solen endelig trår litt frem her i Norge, da kan jeg få et kick for å begynne med rengjøring. Det er så FIN vår følelse! ♡ Nå har vi god tid så vi trenger ikke å stresse oss igjennom det heller. Sett av en hel dag om du orker, eller ta å vask en hylle her og der, inni kjøleskapet, inni kommodene etc, little by little.

    3. Perfekt timing til å gå gjennom og rydde klesskapet! Typisk oss nordiske kvinner har dessverre ofte for mye klær som ikke blir brukt. Sjekk hva du har, om du ikke bruker noe, sleng det i posen uten å tenke for mye på plaggets historie. Når man blir for tilknyttet til noe, kan det være vanskelig å gi slipp på det. Deretter doner tøyet til veldedighet bokser. Jeg gir aldri klær etc til Fretex, jeg prøver alltid å gi bort tøy til de andre boksene hvor det står at ca 15 % eller noe doneres til visse land for selvhjelp. For meg føles det litt mer riktig. De finnes sikkert i nærheten av deg et eller annet sted! ^^

    4. Sett din fargerike kreative side ut i verden igjen, begynn å male eller tegne noe som inspirerer deg, som gir deg motivasjons kraften tilbake. Bare ved å tegne eller male noe fint i hverdagen kan være grunnen til hvorfor du føler mestrings følelse og får deg til å smile gjennom dagen. Om vi bare tenkte over hvor mye farger i selv er med på å forme hverdagen våres, det er utrolig SubhanAllah. For tenk deg på toppen av Corona, om verden hadde gått fra å være fargerik til svart hvitt. Nei, dit vil vi ikke tenke engang, hehe! Så, lets be artificial – Alhamdulillah for farger! ELSK ♡

    5. Pynt deg litt ekstra mens du har muligheten til å være hjemme, bruk sminke og fresh deg opp med en herlig duftende parfyme i hjemmet, hvor vi nå kan gjøre det med god samvittighet. For som dere sikkert veit fra før, vi bør jo unngå å bruke sminke eller parfyme ute blant fremmede menn, ifølge Islam. Så la oss benytte oss av muligheten ved å shine’e litt extra og lukte som ny blomstret vår i vårt eget hjem. Det vil være med på å gi deg bedre selv følelse ved å se pen og fresh ut, in a halaal way. Its the little things that matter 😉

    6. Ta godt vare på håret ditt under stress perioder, så begynn å kure det! Det er SÅ viktig det, girls. Mange som dessverre kan begynne å miste en del hår under slike perioder. Jeg har lagt ut en hår kur du kan leke og prøve deg litt frem med. Jeg er fortsatt i min testing periode, og dere vil in shaa Allaah få en ærlig oppdatering litt etter hvert. Kuren finner du HER.

    7. Nå som du har noe tid til overs, reflekter over dine verdier som betyr noe for deg. Sett av tid til å lage deg personlige mål som du kan starte med allerede nå. Finn deg ei notat bok/ journal som du liker utseendet på, det kan faktisk ha en innvirkning og gjøre deg motivert. Lag deg 3 mål du skal jobbe fast med i en periode fremover. La oss f.eks si 3 mål for en periode på 2 – 3 måneder, avhengig av hva målet ditt går ut på. Det kan være mål for både psykisk helse, f.eks å sette seg mål for å komme nærmere Allaah azzawajal, og fysiske ønske oppnåelser. F.eks gjøre en bedre innsats på arbeidsplassen når du returnerer, eller å lese deg ekstra opp til eksamen fremover.

    8. Begynn å se en Islamsk serie for å booste opp Imaan’en igjen. Det er så mye å velge mellom der ute nå på YouTube ^^

    9. Gjenoppta kontakten med en venninne. Vær den som faktisk tar initiativet til å løfte opp røret for en telefon samtale, eller sende en melding hvor DU SELV tar initiativet til å treffes etter karantene tiden. Ved å ta initiativ viser du venninnen din at du faktisk bryr deg om henne og at vennskapet fortsatt betyr noe for deg. Og det kan kanskje være viktig for henne å føle og se. So be the reason for her smile.

    10. Begynn å engasjere deg i da’wah, ved å lese www.finnveien.no – Det er en fantastisk gyllen mulighet, for som vi vet, det å kalle folk til Islam er påbudt for alle muslimer. Trust me, jeg har lest gjennom siden flere ganger, og man fortsetter å lære SubhanAllaah. Sett deg et mål om å lese f.eks kun 10 – 15 minutter av nettsiden hver dag. Bare via det kan man komme langt, in sha Allah ♡

    7
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Be your own Best friend

    Dere må hilse på naboens nydelighet, Tiger heter han! SubhanAllah er det mulig å være SÅ SØT?! Virkelig, ma shaa Allaah ♡ Åååh, bare se på han da… En ekte koseklump som ser ut som vanilje iskrem, hehe!

    Jeg har mine gode venninner rundt meg, som alhamdulillah stiller opp whenever I need them, og det setter jeg utrolig mye pris på ♡ Men allikevel tror jeg det aller viktigste for meg gjennom hele mitt liv faktisk har vært å være selvstendig hvor jeg er min egen bestevenn. Det å være uavhengig av andre, selv om de er der for deg. Eller, rettere sagt, jeg har 2 bestevenner! Den ene er meg selv selvfølgelig, og den andre er ikke noen annen enn Allaah azzawajal Himself ♡ For meg så har alltid lojalitet og genuinitet overfor falskhet vært kjempe viktig, det er kvaliteter jeg ser etter hos andre, før andre kvaliteter.

    FLUFFY LITEN PRINCE ♡ AWWW

    Gjennom livet støter vi på mange ulike folk som krysser våre veier, både gjennom fine rosa rike soloppganger og grå haglete dager. Enten er de kommet for å bli mens andre kun er temporære, som gjerne passerte livet vårt for å lære oss noe. Jeg har skjønt gjennom livet at det mennesket man kan stole mest på overfor noen andre, i de fleste tilfeller, iallefall i mitt tilfelle, er meg selv. Du vil alltid være den personen som forstår deg selv best, hvor du kjenner til ditt eget hav med dine dypeste hemmeligheter, og dine personlige grenser. Det er du som kan ta ansvar for dine egne handlinger, bry deg om din egen helse på en måte som ingen andre kan bry seg om. Du kan fortsatt se de hvite glansfulle perle tankene dine, selv om det iblant ser sort og mørkt ut på bunnen av havet. Som andre ikke kan føle eller se, så kan du fortsatt se dem om du bare leiter lenge nok, hvor du blir bedre kjent med deg selv, gang etter gang.

    Det å stole nok på seg selv, og gjøre seg uavhengig av andre kan ta tid og kan trenge mental trening. Self love og Self care er så utrolig fint og viktig, når man gjør det på riktig måte – Uten å være egoistisk mot seg selv eller andre. Mange ganger lengter mennesket etter omsorg og «magiske» støttende ord hos andre, som er helt naturlig at vi gjør. Men det BESTE er om man klarer å heie på seg selv, ved å være sin egen bestevenn! ♡ Hvor du alltid forteller deg selv at du in sha Allah SKAL klare det, med Allaah SWT sin hjelp. At du sier og tenker nøyaktig de samme støttende ordene til deg selv, som du ønsker at en annen nær venn/ bestevenn skal fortelle deg. Vi må være flinke med å si de omsorgsfulle tankene våres til OSS SELV når vi står i en sårbar og vanskelig situasjon, som vi ville ha sagt til venninnene våres. Gi deg selv en klapp på skulderen iblant, med en tonn med ydmykhet selvfølgelig. Sett alltid selvstendighet øverst på listen, dere ^^

    » Girl, det er alltid rom for forberdrings potensiale, men du er også BRA NOK som du er! Selv om du innimellom får kviser og uren hud, så er fortsatt huden og ansiktet ditt så utrolig nydelig. Det gjør ingenting om det har poppet ut noen grå hvite hårstrå her og der, for det vil skje hos alle. Gjør alltid det beste du kan innenfor trening, men om du fortsatt har litt fett hengende igjen på magen, så kan du enten fortsette å prøve å bli kvitt det, eller bare elske og akseptere deg selv for hvordan kroppen din ser ut. Ikke bry deg om hva andre tenker om deg! Tenk på din egen mental og fysiske helse først og fremst, always. Uansett hvor mye du har syndet, så er det alltid en vei tilbake for å finne Allah azzawajal ♡ Han venter på at du skal komme gråtende til Han – Så Hans Majestet kan lindre smerten din og gi deg Sakinah i hjerte. Allaah SWT er den mest barmhjertige og Han ELSKER å tilgi. So its all gonna be fine, in sha Allah. Always have faith! »

    Be your own Best friend – Snakk og fortell DEG SELV de samme støtte ordene som du ville ha sagt til den nærmeste du er glad i!

    Skriv gjerne ned et lignende og betydningsfullt avsnitt (som det eksempelet over i rosa skrift) hvor du skriver ned alt du ville ha sagt til ei annen venninne for å støtte henne, og les det om og om igjen – Men tenk heller at budskapet i seg selv er til deg ♡ God helg, snuppiser!

    4
  • VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    THE ARMY OF SATAN – EPISODE 2

    As salaam aleykom og hei fineste dere! Håper dere kommer gjennom dagene med tålmodighet! ♡ Beklager, det har vært litt mye mas og for mye å gjøre denne uken. Enda føles ting litt surrealistisk ut i hode mitt, men det er helt greit. For det gjør det sikkert for de fleste av oss nå. Vi må vite at det faktisk er lov å bryte sammen. Det er lov å føle at hverdagen vi er satt i er vanskelig, intens og fremmed. Det er lov å være oppgitt og motløs, det er helt naturlig at vi kan føle det slik nå. Det er lov å kjenne at livet har stoppet litt opp, eller at man føler at man sitter fast på grunn av hele situasjonen. It’s all alright.

    Håper bare alle er friske, trygge og er flinke til å passe på seg selv, og ikke minst andre i denne perioden. For nå gjelder det at vi alle står sammen, ta ansvar, ta hensyn og pass på hverandre. Now, its co-working time for real! ♡

    On the positive side! Det med å fylle dagene med små gleder og sette pris på de vi har rundt oss, det er viktig akkuratt nå ♡ Altså, å fylle små øyeblikk med noe godt, selv om dagene rundt kan være utfordrende. Hva med å se en 10 minutters YouTube påminnelse som er godt for både sinn og hjertet? Eller, hvorfor ikke begynne med vårrengjøringen allerede nå, perfekt timing! Kanskje du kan bruke litt tid på å bli bedre kjent med deg selv, på noe vis. Eller du kan male ferdig maleriet som du aldri rakk å gjøre ferdig ^^ Nå som alt er snudd litt opp ned og vi «tvinges» til å holde oss unna det meste vi ellers gjør på autopilot. Da har vi en gyllen mulighet til å fokusere på Self love og Self care, hvor vi prøver å komme nærmere Allaah SWT, og samtidig finner små gleder som gir oss Sakinah i hjertet. Ta vare på familien, men OGSÅ ta godt vare på vennene dine, både nære og bekjente! ♡

    La oss fortsette med serien vi har begynt med, in sha Allah. Så vi fyller hjernen med noe lærerikt som også bringer fordeler til hverdagen våres ^^ Episode 2, lets roll!

    Have a great wednesday! ♡

    4
  • FEELDIA EVENTS

    Upcoming: Feeldia – Tahajjud night 1

    Det er så innmari mye fokus på Corona nå, ja vi leser at skoler og barnehager stenges, og det vurderes at flyplassene også skal stenges. SubhanAllah, helt plutselig føles det faktisk ut som at ting bare har blitt snudd helt opp ned og at vi i Norge sammen med andre land for første gang PÅ LENGE opplever en ekte folkehelse krise. Ja, det stemmer, i vårt dyrebare Norge! Jeg merker at hele situasjonen faktisk gjør meg litt stresset og trist, for ting er ute av kontroll. Men, ok …

    Dette er virkelig en test fra Allaah azzawajal! Vi må huske at Han er den ENESTE som kan kontrollere situasjonen, for han er tross alt Al Muhaymin – Beskytteren, Al Qahhaar – Den alt dominerende, og Ar Ra’uf – Den medlidende ♡ Vi må ALLE ta initiativ sammen til å løfte våres hender i dua om at Han allmektige in sha Allah skal beskytte oss! Jeg føler at dette er en type message til menneskeheten om at vi alle BØR finne Allaah SWT og Islam igjen. Han kaller oss tilbake til Han så vi skal bli mer ydmyke mot Han, så vi SØKER HJELP kun hos Allaah SWT ♡ Så, legg panikken litt i skuffen, organiser hode og følelsene ved å heller lese Quran, be mer Salaah for å søke ro og fred i hjertet! Vi må SNAKKE med Allaah SWT istedet for å skravle om Corona med alle andre, in sha Allah. Keep in touch with Allaah azzawajal, first and foremost! ♡ For Han HAR kuren, og den kuren Han har er den mest effektive kuren, ever. Vi må stole på og ha Tawakkul Allaah, for ALL vanskelighet kommer MED lettelse.

    Jeg vil at vi samtidig prøver å fokusere litt på andre ting, så vi ikke blir helt spist opp av Corona her, haha! På noe som er mer POSITIVT! Så, snart er det et nytt event med meg – Onsdag 25.Mars 2020, in sha Allah ♡ Jeg håper du setter av tid i forveien, hvor du noterer ned datoen på telefonen din for Feeldia – Tahajjud Night. Det er så greit å skrive det ned på telefonen – Så man innstiller seg på det mentalt og kan føle seg litt forberedt i forkant. Om du har intensjon og ønske om å bli med på dette flotte online eventet for å opparbeide deg og tjene gode gjerninger til kontoen din for dommedagen, ved å be Tahajjud/ Qyam ul Lail Salaah, så GRIP sjansen, in sha Allah ♡ For hva er bedre enn å tjene ajr (belønning fra Allaah SWT) i denne dunya? Ingenting!

    Om du ikke er helt sikker på hva Tahajjud/ Qiyaam al-layl Salaah (Bønn) er, så til informasjon; det er ekstra frivillige bønn som man kan be etter Isha Salaah/ tid. Ekstra bønn kalles for Nawafiil bønn, og man har det som intensjon at man skal be Nawafiil istedet for Fard (obligatorisk bønn). Du kan lese mer om det her Islamqa.com Om du så har lyst til å be bare 2 rakaah med Tahajjud – Nawafiil Salaah, eller om du klarer og ønsker å be f.eks mellom 4 – 10 rakaah – Det er helt opp til deg, og ALT er bedre enn ingenting! For vi alle er på ulikt nivå angående vår Imaan med tanke på hvor mye man orker å be. Så aldri tenk at 2 rakaah er for lite, eller ikke har noe verdi, for det har det så absolutt ♡ ^^

    Har du ikke lyst til å be Tahajjud/ Qiyaam al-layl alene, spør kanskje noen venninner, moren din, søsteren din eller noen om å stå sammen med deg under Tahajjud Night, tenk hvor KOSELIG er det ikke å be sammen. Men å bare stå for seg selv foran Skaperen sin for å tilbe Han litt ekstra, er også NYDELIG om man så velger å gjøre det alene! ♡ Ta på deg rene, fine heldekkende klær som gjør at du føler deg BLID og vakker som den Dronningen/ Prinsessen du er, and feel the good blessed vibe foran Skaperen vår, in sha Allah. Åååh, jeg gleder meg ♡ Noe å se frem til!

    By the way, søstre! Det er Jumuah idag, la oss sikte til å prøve å lese Surah al Kahf, in sha Allah ♡ Det er dagens challenge før magrib tid!

    Angående Corona – Denne korte videoen på 6 minutter er GULL verdt ♡

    LOVE!

    6
  • HELSE & SYKDOMSLÆRE

    Livsstils sykdommer

    As salaam aleykom, idag skinner solen og det er godt og varmt. Deilig med sommer altså! Livsstilsykdommer, yes det har vi dessverre mye av rundt omkring oss. Det er mange som er syke, og til og med kronisk syke for livet ut, og mange er så velsignet at dem ikke er syke i det hele tatt – men alhamdulillah for alt.

    Nå om dagen hører man jo om «Corona» her og «Corona» der! Nesten så jeg er litt glad for at jeg ikke er i Norge før øyeblikket, fordi det føles ut som at folk har fått helt ekstrem angst for å bli smittet av viruset. Jeg aner ikke om viruset har kommet seg til Dubai, men jeg tror det har det – Allahualeem. Kanskje det bare har seg slik at jeg fortsatt er såpass automatisk i ferie modus, så skremselen har bare ikke gått inn på meg på noe vis, enda. Det er for så vidt bra i utgangspunktet, for jeg har litt type sånn innstilling om at «hvorfor over bekymre seg så lenge man ikke er blitt rammet. NÅR man blir rammet, ja DA kan vi bekymre oss og søke hjelp, in sha Allah.»

    Men i mellomtiden, jeg gidder rett og slett ikke å bry meg så mye om det. For jeg har alltid vært sånn super hygienisk av meg på generell basis i livet. Det å passe på at jeg vasker hender ofte, også når jeg er ute og får mulighet, er viktig for meg. Jeg liker egentlig ikke å ta på andre ting som folk har tatt på, som f.eks inne på bussen når man må holde seg fast til den greia i taket for å ikke miste balansen, eller på knapper etc. Fordi jeg alltid har tatt hygiene og deres forhåndsregler på alvor – langt før miss Corona kom.

    Livsstilssykdommer kan enkelt defineres som enhver sykdom som har sammenheng med hvordan en person lever. Her er noen kjennetegn for livsstilssykdommer: Dette er sykdommer som trenger lang tid for å utvikle seg, og når sykdommen er etablert, er det vanskelig å helbrede den, desverre. For å se på den positive siden, så er dette samtidig sykdommer som vi i høy grad kan forebygge eller forsinke gjennom å endre livsstilen våres.

    Vet dere, de viktigste tiltakene er faktisk veldig åpenbare. Noen av tingene man kan gjøre er å spise mindre og sunnere mat. For det er flere som kan ha en tendens til å små spise sånn konstant innimellom. Fordi man føler seg sulten, da kan man prøve å erstatte småspising med å drikke mer vann, så man kan føle seg litt mettere. Kroppen er ofte dehydrert uansett, så det er bare bra å drikke mye! Vi må bli mer fysisk aktive, det må vi ikke ta lett på. Det å sette av tid til 2 – 3 treningsøkter i uken, som er litt hardere enn bare litt mosjon gjennom dagen, om det så er på 20 – 30 minutter for hver økt, det er en GOD start! Slutte å røyke selvfølgelig, (om) man har det problemet, for som vi vet, det gir også dårlig ånde og dårlig kroppslukt. Vi må også begrense forurensningen og prøve å forbedre miljøforholdene i samfunnet, på arbeidsplassene og i hjemmet våres, in sha Allah ♡

    Kanskje er økt fysisk aktivitet noe av det aller viktigste tiltaket mot livsstilssykdommer. Altså, den moderne sivilisasjonen har ført til at dagens mennesker bruker kroppen vesentlig mye mindre enn før. Vi er blitt late, passiviserte og inaktive, dessverre! Mye takket være datamaskiner og bruk av Internett, faktisk – Så blir man mye sittende og låst fast til et sted, uten å tenke over det. Eller om man ikke er helt der hvor man setter av faste treningsøkter, er det uansett bra med regelmessig mosjon og bruk av kroppen i 30 – 60 minutter per dag – det styrker kroppen og forbruker kalorier. Nå er det mer snakk om det å bare være aktiv ved å bevege kroppen og gå rundt. På den måten begrenser vi også risikoen for overvekt, diabetes, hjertekarsykdommer og benskjørhet.

    Det som har skjedd i løpet av de siste 50 årene er at vi har imidlertid endret våre matvaner slik at det meste vi i dag spiser er raskt stekt mat, mettet fett, raffinert mat, med høyt sukkerinnhold og mindre frukt og grønnsaker. Dette har ført til at en typisk kost idag består av ca. 30% karbohydrater, 10 – 12% protein, 40% fett og 20% sukker. This is not good, folkens.

    Det viser seg at et høyt inntak av frukt, bær og grønnsaker, grove kornprodukter og fisk kan være med på å forebygge en rekke sykdommer som f.eks type 2 diabetes, hjerte – og karsykdommer, kreft og osteoporose. So, lets aim at this, in sha Allah ♡

    LETS STAY HEALTHY, SO WE STAY HAPPY, IN SHA ALLAH ♡

    6
  • DUNYA,  INTERIØR

    Interiør wishlist – 1

    1.HER2.HER3.HER4.HER5.HER

    Åååh, da var det faktisk på tide å skrive et innlegg om interiør! ♡ For jeg er super glad i alt innenfor det. Alt fra farger, deres ulike og unike stiler fra møbel til møbel, fasonger og nydelige myke stoff som er med på å skape gode atmosfærer. Yes, you name it – It gives me a good cozy feeling! Interiør design, det er noe jeg fint kan sitte og prate om over en kaffe i lang tid med venninner. Ihvertfall hvis venninnen min har likedan interesse for interiør design! Det er SÅ gøy å gå i dybden av design, hva slags effekt det gir hos mennesker på det psykiske planet og hvordan det kan være med på å gjøre hverdagen litt finere og kulere, alhamdulillah.

    Jeg hadde egentlig tenkt meg ut i dag for jeg må innom postkontoret, og var så klar for det. Men når jeg våknet var det så innmari grått og overskyet at jeg mistet fort lysten til å dra til byen. I want the beautiful sun to shine upon me when im outside! ^^ Men, like greit, så da ble det heller en avslappende start på uken her, med en lat morgen, gitt.

    Her er noen want’ies on the wishlist om dagen! Det er jo så deilig at vi snart in sha Allah går mot vår tid nå i Norge. Selv om jeg har sommer rundt meg nå, er det fortsatt noe annet å være hjemme i sin egen by og sitt eget hus på norsk jord med deilig vår og smålig frisk bris rundt seg. Jeg tror at Zara Home dessverre ikke finnes i Norge enda, det er litt kjipt. Håper det kommer snart da, det hadde jeg likt iallefall! ♡ Tror det fortsatt går ann å bestille ting derifra online.

    Litt tilbake til det med interiør! Det er så innmari deilig med nye fluffy slipperser. Jeg så noen fine på Zara Home her nede, og nå angrer jeg litt på at jeg ikke kjøpte de, hehe. Men disse som jeg poster nå er også veldig fine! ♡ De dør knottene fra Zara Home, åh! De synes jeg kan være med på å piffe opp en gammel kommode to the next level innen geometrisk og gull design. Det var liksom akkurat passe mengde av det hvite designet sammen med det resterende gull designet. Og tro meg, jeg er utrolig kresen innen interiør design! For jeg er som regel alltid ute etter noe som er veldig meg, særegent, eller ting som ikke alle har og er unikt, eller noe som kan minne meg om noe spesielt. Jeg kan kjøpe noe, men så ta det med hjem og re – designe det ved å f.eks male, lakke over, eller bruke andre kreative metoder for å pynte ting så jeg får dem akkurat sånn jeg har forestilt meg i hodet mitt. I love to be artificial and develope! ♡

    God mandag, søstre! Kjærleik

    3
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Be Miss independent

    As salaam aleykom og god morgen søtinger ♡ Her om dagen snakket jeg og en venninne om viktigheten av å være selvstendig i dagens samfunn. Hvor vanskelig og utfordrende det mange ganger faktisk kan være. Ja, og det spesielt med tanke på mental helse. Jeg igrunn har alltid vært selvstendig av meg, når det kommer til egentlig alle faktorer i livet, både psykisk og fysiske. They call it, «To be a one man army». Haha, første gang jeg hørte det begynte jeg å le, for mange ganger har det på en måte vært veldig sant, i flere tilfeller gjennom livet. Og det er jeg så glad for, nettopp fordi det har gjort meg så mye mer selvstendig og sterkere mentalt sett! Alhamdulillah ♡ Ikke at jeg er noen form for eller har noe å gjøre med en army. Men man er med andre ord, en kjemper! En som kjemper imot sin egen nafs og dårlige side. En som prøver å fikse ting på egenhånd, før man søker hjelp ifra andre folk.

    Realiteten er faktisk at det er flere der ute som sliter utrolig mye med angst, panikk angst, depresjon, traumer, tvangslidelser, selvmordstanker og mye annet. Også blant oss muslimer! Som kan være med på å redusere livskvaliteten deres i ulike grader, dessverre. Altså, roten til psykiske plager kan være så mangt, det! Problemet er at det som kan være med på å (forsterke) psykiske lidelser er at folk begynner både bevisst og ubevisst å gjøre seg avhengig av dunya, og deretter søker tilflukt i det. Det kan bli sånn for mange, selv uten å ha noe som helst intensjon om å søke tilflukt hos noe annet enn Gud. Fordi det eneste man kan tenke da, når man er i en slik desperat eller trengende situasjon; er at man vil kun tenke på hvordan man kan få det bedre DER OG DA i sekundet. Det er menneskelig å søke og leite etter hjelp, for ingen liker innerst inne å ha det vondt eller å være i sorg.

    Saken er det at han der Satan, han er alltid rundt blant oss. Vi må ikke glemme han! Han gjør stadig vekk alt mer glitrende og fristende for oss så vi kan gjøre oss selv bare enda mer avhengige av ALT annet enn Allaah azzawajal. Fordi han vil gjøre alt for at vi skal glemme Allaah SWT og Islam, for å mislede oss.

    Da snakker jeg om at vi må først og fremst gå tilbake til Allaah SWT for å søke tilflukt hos Han! For Satan lurer oss mennesker til å bli avhengig av alt annet som f.eks medisiner i ekstrem eller unødvendig grad. Også av f.eks musikk hvor folk ikke klarer å gå utendørs uten øreproppene, Internett/ TV/ Serie titting i (alt for mange) timer om dagen, venner, familie, psykologer, leger, yes alt mulig er det snakk om.

    Man tenker ikke så nøye eller ofte over det, men i seg selv er det ikke bra å være AVHENGIG av noe som helst! F.eks at mange drar til psykiater og kanskje blir medisinert for fullt når det ikke er den beste eller riktige løsningen. Altså, hvor folk kan bli avhengige av f.eks anti-depressive medisiner over tid. Som kan føre til at folk mister kontroll, blir avhengige og heller bruker medisin OVERFOR å søke tilflukt hos Allaah SWT. Selvfølgelig, OM man trenger medisinering så gjør man jo det – Det er helt greit! Men det er ikke helt det jeg prater om, nå er heller poenget at folk blir avhengige av ting som heller kan være med på å (forsterke) problemet, enn å løse det. We got to be more balanced and independent in life!

    Ofte ser og hører jeg at muslimske søstre blir oppfordret til å søke profesjonell hjelp hos psykiater, lege eller psykolog, og det er ikke noe galt i det. Det er bare fint å ha noen å prate med, fint å ha venner å prate med også! Selvfølgelig ♡ Men hvor det er noe galt, det er ved at enkelte blir oppgitte over at man anbefaler å søke tilflukt og hjelp hos Allaah azzawajal og Islam. Da reagerer jeg, I mean, are they serious? Har folk helt glemt at Allaah SWT er den BESTE i eksistensen vår til å kurere psykiske lidelser og fysiske plager ♡

    For i mange tilfeller så kan folk gå til legen, psykologer etc i årevis, men fortsatt sliter dem i livet. Det er fordi dem ikke spør Allaah azzawajal, som er DEN BESTE fikseren – Om hjelp. Han er langt BEDRE enn en profesjonell lege, en psykolog med sin mastergrad eller hvem som helst, til å kurere ALT i verden ♡ SubhanAllah, det er Han som tester oss i første omgang, og HAN har kuren – Ikke Instagram, vennene våres, familien, musikk, sosiale medier eller noe som helst annet. Ja, det kan være med på å gi temporær komfort med de overnevnte faktorene – Men det er fortsatt ikke løsningen for å oppnå indre genuin fred i hjertet. Om man så f.eks har mangel på lojale venner, støttende familiemedlemmer, eller sliter økonomisk or whatever – Så er den kun Allaah SWT som kan hjelpe oss med å få ønskene våres oppfylt, ved å gjøre dua.

    For vi lever i en tid hvor mange dessverre ikke tør å gå ut å spise på en restaurant alene, eller ikke tør å gå på shopping alene, og det er faktisk litt trist. Eller i verste fall tar sitt eget liv fordi dem ikke får nok likes på sine Instagram bilder, ja det er 2020 det. Mennesker er med på å lage illusjoner for seg selv for å føle velbehag, og deretter gjør seg avhengig av det. Men det er bare midlertidig falsk glede, dessverre – Det er ikke indre fred. Vi må frigjøre oss selv ved å bli MER avhengig av Allaah SWT og Islam ♡

    Jeg bare VEIT så sinnsykt godt at når man er langt nede, har mistet alt eksisterende håp, er knust hvor ting har svartnet helt til tusen brikker, hvor du ikke kan se noen av pusle brikkene igjen – Om det så er «psykiske eller fysiske brikker» så kan Allaah azzawajal sette sammen puslespillet (livet ditt) på mindre enn et sekund – Om vi bare prioriterer det med å snakke og gjøre dua til Han, in sha Allah ♡

    For vi alle har en negativ og en positiv side ved oss selv. Vi mennesker synder, og vi søker tilgivelse, thats life! We break and fall, but we rise again, in sha Allah. Men vi må bruke de RIKTIGE ressursene! Og Alhamdulillah for Allaah SWT sin MERCY – Som overkommer alt ♡

    Forresten, jeg bare måtte kjøpe med meg disse to nydelige lysene! Åååh ELSK ♡ Fint design for øye, og de lukter SÅ godt, good vibes. God helg da, dere! ♡

    3
  • DUNYA,  WORLD TRIPS

    Dubai Global Village

    Noen ganger er det nesten litt utfordrende å måtte tenke seg frem til å konstant være kreativ og spennende. Altså, nå refererer jeg til alt generelt i livet. Det er (først og fremst for min egen del) jeg gjør det, fordi jeg alltid har vært fargerik av meg! ♡ Men også for bloggens skyld må jeg være litt kreativ, det sier seg selv. Det er derfor jeg egentlig er så glad for at Allaah azzawajal guidet meg til å begynne å blogge, for det gjør at jeg konstant vokser, lærer og utforsker nye sider av meg selv, og ikke minst av av folk og verden.

    Ikke bare utforsker nye, men også tar opp gamle lidenskaper fra meg selv igjen, så jeg in sha Allah blomstrer på nytt. Og det er så FINT! Alhamdulillah ♡ For enten kan man være som en blomst som dør ut etter sommeren, eller så kan man heller prøve på å være en staude variant av blomsten! Definisjonen på en staude er en plante som spirer fra en overvintret rot om våren, blomstrer og visner ned igjen om høsten. Stauder kommer i mange farger, fasonger, høyder og byr på lang blomstringstid, og da er det kanskje ikke så rart at disse plantene er tilbake for fullt. And this is how we should be like! Vi har alle våre oppturer og nedturer, men vi må alltid satse høyere og in sha Allah komme tilbake sterkere og bedre ♡

    Så man finner nok alltid en kul idé som man ønsker å utforske om man bare er flink og kreativ nok til å leite seg frem på Google, informasjons messig og via bøker etc. Det som egentlig er litt rart for meg selv nesten er at jeg aldri hadde noen som helst planer om å bli en blogger. Jeg pleide å lese andres blogger i ny og ned, og titte gjennom deres fine bilder for inspirasjon, kreativitet og glede. Som jeg gjør innimellom for så vidt enda! Men det at jeg skulle begynne å blogge en dag selv, hadde jeg aldri trodd, hehe! Idéen bare kom så kjapt og bare var inni bilde, plutselig. Så tenkte jeg, javel det får bare bli sånn in sha Allah, så får vi se hvor Allaah azzawajal fører meg hen. AllahuAkbar ♡

    Dagen i går har hatt mange smakfulle kontraster fra her og der, kjempe spennende altså! Jeg bestemte meg for å ta turen innom Dubai Global Village, siden alle har pratet så mye positivt om det. Jeg hadde ikke sjekket åpningstiden for parken, som var rundt kl.16.00 – som betyr at jeg var tidlig ute. Det gjorde at jeg fikk muligheten til stikke innom Mall of Emirates, som er like ved der man tar bussen videre. Parken var et stykke unna, men jeg kommer meg rundt med T-banen og buss, jeg! No worries.

    Parken i seg selv er en park med masse forskjellige attraksjoner, for både familie og venner! En park om forskjellige kulturer fra verden over! Alt fra en fornøyelsespark til masse god mat fra ulike land. Det er mye fin shopping der for den som liker det. De har også et sykt kul racing car show der! Ååå, det irriterer meg litt at jeg gikk glipp av det, for det gikk etter 1,5 t eller noe, og det var på tide å reise hjemover. Men det showet vil jeg virkelig få med meg en annen gang, in sha Allah. For det er kult at de hadde noe som man ikke ser over alt.

    Her får dere ihvertfall litt bildedryss fra Global Village! Hope you like it ♡

    Ser ut som Agrabah, hehe!

    Dette spøkelseshuset ser skikkelige kult ut, men jeg turte ikke å gå inn!

    Og denne her, oh my God! Mens jeg sto og skikket opp mot himmelen, tenkte jeg, tør jeg virkelig å fly så høyt opp, haha. Men en part inni meg hadde SÅ lyst, selv om den skremmer meg.

    Circus for meg er minner! Selv om jeg er imot ekte sirkus den dag idag.

    Såå innmari fine fontener her, som har ulike show i seg selv! PRETTY ♡

    LOVE ♡ Alhamdulillah

    7
  • ISLAM,  RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    Crystal healing

    As salaam aleykom og hei beautifuls ♡ Håper dere har hatt en avslappet og fin helg! Naboen ringte på døra i helga og lurte på om hun kunne få låne Internett av meg siden hennes hadde tydeligvis kræsjet, og det er ikke så lett å få noen til å komme for å få det fikset når det er helg og folk ikke jobber. Så hun fikk alhamdulillah låne det til arbeidet sitt, så håper det var til nytte for henne ♡ Jeg synes det bare er koselig jeg, når folk ringer på sånn og man er varme og behjelpelige mot hverandre, man er tross alt naboer. Naboer burde kjenne til hverandre til en viss grad, spør du meg! For jeg er ikke så glad i klein fremmedhet, hehe.

    Samtalen førte jo videre til en positiv dialog om Islam, hvor hun var veldig nysgjerrig på hva Islam sier om Crystal healing etc. For det er jo bl.a det som trender nå om dagen, hvis dere har fulgt med! Hvor mange er involvert i troen om at Crystal og pendant healing er ekte med helbredende krefter. Det er noe vi muslimer IKKE skal tro på! For det er faktisk haraam å tro på at Crystals og steiner som er skapt av Skaperen vår Allaah azzawajal, at de krystallene har unike og overnaturlige evner til å helbrede mennesker. For det har dem ikke i det hele tatt! Folk tror på Crystals hvor dem tror at de f.eks kan gi dem mer lykke, mer penger i livet, mer kjærlighet eller mer suksess i livet etc. Alt fra at det kan være med på å heale deg psykisk, at selve steinen kan fjerne f.eks angst, depresjoner, traumer, til å helbrede fysiske sykdommer og alt mulig, SubhanAllah! De tror på at steinene har en type «god energi» som vil helbrede deg. Den såkalte «energien» de prater om, eksisterer ikke! Det er bare en oppdiktet illusjon i hode til de som praktiserer Crystal healing.

    Så folk kjøper masse Crystals hvor dem tilber de både direkte og inndirekte i hjemmene sine, bevisst og ubevisst også… Mange har f.eks med seg en stein i vesken sin, lommen, i BHen, well u name it. Eller lager pendants (halskjeder, armbånd etc av det), akkurat som folk som bruker taweez rundt halsen og gjør shirk (avgudsdyrkelse) med det ved å gi det overnaturlige krefter hvor dem søker hjelp og beskyttelse ifra det. De gjør avgudsdyrkelse ved å tro på at krystallene har samme attributter og evner, som kun Allaah azzawajal har. For det er kun Allaah SWT som kan gi oss noe som helst, om det så er noe positivt eller negativt i livet! Det er kun Allaah SWT som kan helbrede, gi oss ro og fred i hjertet, og guide oss, ikke en stein. En stein eller statue kan ikke hjelpe seg selv engang om man så knuser den i bakken eller skyller den ned i do. Folk får tro på akkuratt hva de vil, men min oppgave er bare å opplyse og invitere folk til Islam – Sannheten! ♡

    Det var en fin samtale, det var det. Jeg elsker å diskutere og gjøre da’wah til folk, spesielt til alternative folk og innenfor de ulike kulturene! For man lærer og opplever alltid noe nytt. Dialogen er også ofte lettere å føre med dem, føler jeg. Da’wah (å kalle folk til Islam) har alltid vært en stor passion for meg! I just LOVE it! ♡

    Jeg selv har alltid elsket krystaller i så mange år, langt før det begynte å bli populært som interiør og religion/ tilbedelse i vår tid. Det er en helt nydelig skapelse av Allaah SWT. Men jeg tilber dem IKKE! For meg er de bare pynte gjenstander, uten at de har noe form for krefter i det hele tatt. I Islam er det lov å bruke krystaller (ikke statuer som Buddha, Fatimas hånd etc) til pynt i huset, eller å bruke stener som smykker (halskjeder, armbånd etc) er tillatt, så lenge man holder seg unna avgudsdyrkelse (shirk) ved å IKKE søke noe form for hjelp fra steinene. Man må bare ikke tro på at Crystal healing er noe som eksisterer, for det gjør det rett og slett ikke! Det er bare oppfunnet overtro av steiner og mineraler, for å søke hjelp og trygghet hos noe annet enn Gud. De sier alltid at «det fungerer om du bare går inn for det mentalt, og TROR på det, så vil krystallene hjelpe deg». Men sannheten er at Crystal healing er Satan sitt verk hvor han lurer folk, og dermed lurer folk seg selv og andre. For folk kan innbille seg og tro så mye de bare vil at krystallene vil hjelpe dere, men deres tro vil ikke gi stenene noe form for krefter eller energi. Foruten om det, utseendemessig, yes det er helt nydelige steiner, hehe. No doubt about that! And yes, I am a Crystal stone collector, men KUN for interiør og design. Jeg tilber kun Allaah SWT – La ilaha illallah muhammadur rasulullah! ♡

    Egentlig hadde jeg tenkt til å skrive om noe helt annet, men plutselig så ble jeg sittende her å skrive om krystaller etter helgens lille episode, hehe. Den alternative verdenen med Crystal healing kan innebære så utrolig mye mer enn bare troen på krystaller. Dem som praktiserer det kan, og jeg sier ikke at de nødvendigvis er involvert i det, men mange kan og er også involvert i magic, spådom via kort, Satansk spiritisme og mye mer, både bevisst og ubevisst. Idag har jeg bare tatt for meg konkret det med Crystal healing! Om dere er mer nysgjerrige på hva Islam sier om Crystal healing etc angående fiqh og regler, kan dere in sha Allah lese mer om det her:

    https://islamqa.info/en/answers/192206/ruling-on-dealing-in-so-called-healing-crystals

    Ha en fortsatt strålende mandag! ♡

    7