• BEAUTY

    Naturlig hårkur

    Lenge har jeg søkt etter den såkalte perfekte hår kuren, som virkelig gir ordentlig næring til håret hvor det styrkes og pleies godt. Som ikke bare gir midlertidig glans og fake resultat rett etter vask! Der resultatet er vedvarende over tid, hvor det føles naturlig sunnere, styrket og friskere, det er det jeg er ute etter, in sha Allah! Selvfølgelig må man kure håret sitt ofte så ingrediensene får en sjanse til å fungere.

    Jeg synes det er litt rart at noen forventer at man skal føle et mirakel resultat av et produkt ved bare én gangs bruk, også ikke fortsette å bruke det. Ja, nei da får man ikke noe særlig resultat kan man si. Man må jo gi et produkt tid og tålmodighet til å gi noe form resultat i det hele tatt, med mindre man får noe form for negativ eller allergisk reaksjon umiddelbart. Da sier det seg selv at man ikke burde fortsette!

    Denne kur oppskriften fikk jeg av hun flinke frisøren fra Miss Cutting Edge salongen. Disse salongene ligger litt sånn rundt omkring i Dubai, og er kun for kvinner! Yay, thumbs up for that! Der hadde de alt fra hår behandling, ansikts behandlinger, thai massasje, manikyr og pedikyr opplegg etc, altså mye å velge mellom når man først er ute etter luksus! ♡ ^^

    Jeg har tidligere hørt at mange bruker egg i håret, men helt ærlig har jeg aldri turt å prøve det, hehe! For ja, dessverre høres det litt ekkelt ut, og alltid vært redd for at det skal være vanskelig å skylle det ut. Eller at det skal gi fra seg lukt! Føler også at det egentlig er for tidlig å gi noe særlig tilbakemelding angående hvordan kuren er i seg selv og håret mitt. For i mine øyne bør man bruke et produkt iallefall mellom 1 – 3 måneder, for å virkelig gi det en sjanse til å tilvenne seg huden, hodebunnen eller hvilken som helst kroppsdel. Vi alle har ulik hodebunn, pH verdier, hud etc, så det er naturlig at produkter kan virke annerledes fra person til person. Men her får dere oppskriften iallefall! ♡

    Jeg har nå ihvertfall fått testet ut (en variant) av hår kuren i går! Hvor det økologiske jeg har brukt er selve honningen, kokosmelken og egget, so far. Til nå føles håret mitt glansfullt og mykt! ♡ Oppskriften er alhamdulillah simpel, og basert på helt naturlige ingredienser. Der jeg befinner meg nå er det litt vanskelig å få tak i ekte alovera plante, og jeg hadde heller ikke helt 100 % naturlig arganolje. Da kjøpte jeg det jeg fant i farta, så kan jo dere også teste ut kuren om dere vil med økologiske ingredienser. Jeg får heller prøve å skaffe alle de ekte ingrediensene med tiden, in sha Allah. Også har jeg tatt med 2 spiseskjeer argan olje krem balsam siden jeg allerede hadde det liggende. Men lurer på om jeg skal bytte ut den arganolje balsamen med olivenolje neste gang, I think so maybe.

    Jeg skal in sha Allah prøve meg litt frem, å få til å kure håret mitt 1 gang i uken, deretter oppdatere dere igjen om en måneds tid ♡ Hvis resultatet i løpet av den tid ikke er noe positivt, ja da får dere nok høre om det, hehe. Så får vi bare vente i spenning!

    God fredag snuppiser! ♡

    9
  • FEELDIA EVENTS

    FEELDIA – Hijab Day 1

    God morgen finininger! ♡ Jeg har akkuratt drukket ferdig kaffe koppen min, og nytet hver slurk av den. Er skikkelig kaffe person jeg altså, spesielt om morgenen. Mmm, rykende god Nescafé Gold, ELSK! Føler jeg er litt sent ute med innlegget idag, dessverre. Har sovet litt lenge siden jeg var så sliten fra byturen i går. But no worries! Norge er jo noen timer bak Dubai uansett, klokkeslett messig. Idag er faktisk første dagen jeg synes det har blitt litt varmt her inne i leiligheten, for det har vært kaldt til nå. Ute også kjennes det nesten for varmt nå, føles ut som type 30 grader eller noe. Mange som liker det, men for meg er det akkurat på grensen.

    Idag er det tid for en selv disipline challenge, for det er nemlig Feeldia – Hijab Day, dere! ♡ Konseptet går simpelt ut på at man setter av dagen sin til oppgaven som utføres hvor enn man befinner seg i løpet av dagen. Om det så er på skolen, ute i det offentlige eller på arbeidsplassen etc, så bærer man hijab for å elske og tilbe Allaah azzawajal, in sha Allah. Håper noen av dere synes dette online eventet kan være en støttespiller og motivasjons faktor for å prøve å komme et steg nærmere Allaah azzawajal. Måtte Allaah SWT styrke oss mentalt og i hjertet hvor det føles GODT å bære hijab, ameen.

    Nå skal jeg fortsette dagen min, samle tankene litt og prøve å finne ut av hva mer jeg skal utforske nede i byen. Åhh, det var så fint å se solnedgangen ved stranda i går! Sola var så stor, rund med en skikkelig skarp orange/ gul farge som fanget folks blikk. Deilig følelse, alhamdulillah! ^^

    Have a BLESSED hijab day, in sha Allah ♡

    6
  • VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    The army of satan – Episode 1

    Monday again! Åhh, denne helgen har jeg bare brukt all energi på å slappe av, rett og slett. Har fått handlet litt nye og forhåpentligvis freshe hår produkter! Fikk noen gode tips av hudpleie salongen jeg var på sist, så nå er snart tiden inne for å teste de ut, det blir spennende ^^ ♡ Så kommer jeg in sha Allah tilbake med litt mer info ang produktene og resultater etterhvert. Men dere… To something little different!

    Denne serien gitt, ja hva skal man si om den egentlig, hehe.. Jeg har sett den en del ganger, men jeg kan fortsette å se den så utrolig mange ganger og fortsatt får man klump i halsen. Mens man ser får man liksom noen slag ansiktet angående realiteten. Jeg tror denne serien kan være en uturn for mange der ute, for den er bare SÅ BRA! Den treffer meg alltid i hjertet, SubhanAllah.

    Derfor tenkte jeg at den vil jeg gjerne dele med dere, og jeg håper dere blir med på å se den sammen med meg, in sha Allah. Altså, å se hele serien litt og litt, sikter jeg til. For som sagt tidligere, alt jeg poster er først og fremst alltid en påminnelse til meg selv, før dere ♡ Alhamdulillah! Det jeg liker med episodene er at de er korte, dype og veldig reflekterende, ma shaa Allaah. Det er totalt 17 episoder/ parter, hvor hver video varer i ca 10 – 15 minutter. God hjerne trim for både sinn og hjertet i løpet av dagen!

    By the way, jeg tror de prater litt sånn innimellom om illuminati greier etc i disse videoene. Men helt ærlig, jeg personlig tror ikke helt på illuminati, fordi det er basert på spekulasjoner. Selv om mange ting innenfor det plutselig kan virke rasjonelt og agenda, så må ting ha Islamsk bevis. Det er rett og slett fordi jeg kun vil forholde meg in sha Allah til Quran og Hadits, og hva Lærde i Islam sier om ulike temaer. Pointet er bare, vær litt kritisk, og alltid gå tilbake til hva Ulamaa/ Lærde sier om ting hvis dere er usikre på noe, også på generell basis. Da kan dere bruke de sidene her f.eks https://feeldia.com/kilder/

    Jeg tror og mener at det er så sinnsykt viktig å bli kjent med hvem Satan virkelig er. At han er vår ERKEFIENDE! Det å innse at han HATER oss, og ønsker oss både vondt her i dunya og evig helvetet, det er så lett å glemme det fordi man drømmer seg konstant bort i denne glitrende dunyaen. Shaytan kommer ifra ordet «Shatan», som betyr uren og base. Noen tror han er/ var en engel, men nei han er en Jinn skapt av ild uten røyk. Det er så utrolig lett for han å LYVE, LURE OG BEDRA oss på alle mulige måter, SubhanAllah. Ofte legger vi mennesker ikke merke til det engang, fordi han alltid pynter på ting rett foran øynene og ørene våres.

    Jeg foretrekker alltid å kalle han for «Satan» istedet for «Shaytan». For jeg føler at når folk sier Shaytan, så blir det kanskje ikke tatt like seriøst nå til dags. Allaah SWT vet best! Men ordet «Satan» høres bare mer ekte og ille ut for min del, som vekker mine ører litt mer iallefall. Men det er nå meg da! Ulike ord treffer folk på ulike vis, I guess.

    Satan (Iblis) kan igrunn ikke gjøre annet enn å hviske til hjertene våres. For han har også et valg om å enten mislede folk og være syndefull, eller å adlyde Allaah SWT, men han velger å være ulydig pga sin nafs og arroganse. Fordi livet og dunya er ikke kun en test for bare oss mennesker, men også for Jinn. Så, det gjelder å være BEVISST og VÅKEN konstant, så han klarer å påvirke oss minst mulig, in sha Allah.

    Anyway, serien på helhetlig basis er kjempe lærerik og har mye nyttig kunnskap! Nå har jeg sett første episode, så håper jeg dere ønsker å bli med på å se resten, in sha Allah ♡ Try them, and you’ll be the judge!

    Hugs XOXO

    5
  • BLESSINGS,  HVERDAG

    Pink jumuah

    As salaam aleykom, ville bare stikke innom en liten tur og si salaam og hei til dere! ♡ Her er det travelt og føler tiden flyr litt bort nå… Har fått vasket litt, laget meg god middag. Det ble chicken nuggets med andre godsaker. Yepp, en kjapp, men god middag. Alhamdulillah for all mat sier jeg bare! Blessings! ♡

    Har dere tatt dere tiden til å lese Surah al Kahf idag eller, snuppiser?! Selv om det har vært hektisk, tvang jeg meg selv til å lese den, og det føltes SÅ beroligende og godt, alhamdulillah. Næring for sjelen og hjertet vet dere, noe av det viktigste vi trenger, for å balansere livet ♡ Det er fortsatt litt tid igjen om dere har cravings for å lese den!

    Den rosa lille boken/ Quranen er så fantastisk, så søt, og super praktisk å ha med på reise. For det kan fort bli litt tungt å pakke med hele Quranen. Den har viktige Surah’er i seg som Surah al Kahf, Surah Yasin, Surah ar Rahman, Surah mulk etc. Utseendemessig er den også kjempe fin ma shaa Allaah. Hadde tenkt å skaffe meg en sånn lenge, så var det en søt jente som kom å ga meg den helt uten videre. SÅ SNILT, tenk! Måtte Allaah azzawajal belønne henne godt, ameen ♡

    Masse god helg ♡ Kjærleik

    6
  • TRENING

    Trenings motivasjon

    Ettersom årene har begynt å gå har det faktisk virkelig gått opp for meg hvor viktig trening er for helsen min. For enten fortsetter man å styrke seg selv via trening med kondisjon, styrke, utholdenhet etc. Eller så fortsetter man å bli svakere og får dårligere helse over lang sikt, som virkelig ikke er bra. Da gjelder det å innse konsekvensene i realitet (å tenke på langsiktige utspill), komme i rutine igjen, og prøve å faktisk like og bli komfortabel med trening. For motivasjon er så utrolig viktig, dere! Da er det snakk om den type motivasjonen som varer over tid, hvor man har klart å programmere hjernen til å like noe. Positiv vibe, definitely! For temporær «en måneds» motivasjon vil vi ikke ha, hehe.

    En viktig faktor som er med inn i bilde her er at mange dessverre sammenligner seg selv, bl.a kroppen sin med andres, og sin egen trening med andres trening. Om det så er på trenings studio, via bloggere som legger ut såkalte perfekte redigerte bilder av kroppen deres, YouTube’ere etc. Not good at all!

    Det jeg gjorde for å get back on the track again var rett og slett at jeg virkelig gikk inn i meg selv og sa at «jeg kan bare ikke sammenligne hverken min trenings type, helse eller kropp med noen som helst andres». Og det har vært en støtte faktor for min egen del. Hvor jeg har lagt all mental fokus på meg selv, utelukket andre, og fokusert på hva slags resultat jeg ønsker for meg selv. Som er et ulikt resultat fra andre. Fokuset mitt ligger ved at jeg tenker på fremtiden og bruker det som en motivasjons faktor for å holde meg gående.

    Så først av alt om man ikke er så glad i å trene, eller ikke har trent på lenge, men ønsker å forandre på det og bli mer trenings glad. Da tror jeg at man må ha en liten dyp conversation med seg selv, prøve å overbevise seg selv om hvorfor trening er viktig for akkurat deg og din helse. Man kan begynne med å reflektere over 2 eller 3 punkter, hvor du bruker det som din motivasjon for å starte med trening igjen. Skriv det ned! ♡ Tenk ofte på hvorfor du TRENGER trening, og hva som kan få deg til å LIKE treningen.

    Så tar vi neste steg next time, in sha Allah ♡

    4
  • BLESSINGS,  HVERDAG

    First.. a green smoothie

    As salaam aleykom og hei søteste dere ♡ Helgen har gått fort, vært fin og veldig spesiell for meg. Fått med meg stilige minner for å si det sånn. Håper dere har hatt det fint og!

    Jeg prøver å starte dagen min hver dag med en sunn og grønn smoothie. Føler at jeg er litt sunnere da, sånn innvendig og mentalt sett. Har på en måte klart å få det inn i hverdags rutinen min nå, så det er jo nice. Sometimes the little things matters, you know. For min del så er det viktig å ha rutiner i hverdagen. Og jeg tror det er super viktig å ha sunn mat og drikke inkludert med i rutinen, så kropp og hode henger med i svingene.

    Resten av dagen har gått til Dubai Marina etc. Det er så fint område, dere! Ønsket jeg heller hadde plassert meg der, men det er et dyrt område tror jeg. Er ikke så rart i heller, det er jo kjempe nære stranda hvor alle turistene ønsker å dra, nydelige utsikter, herlige restauranter like ved og fin shopping der. Sist gang jeg var der sto det noen søte damer der ute som delte ut gratis kuponger til hudpleie salongen deres. Hvem sier ikke ja takk til en gratis hudpleie time, hehe! Så jeg må virkelig få meg dit idag, in sha Allah. Det blir så deilig med litt egentid! Er så viktig det, altså ♡ Fortsatt god mandag, dere!

    Spa time girls… ♡

    Åååh, her er dem så innmari flinke altså! Med massasje, hudpleie, alt. LOVE.

    7
  • DUNYA,  WORLD TRIPS

    Dubai Miracle Garden

    Det er så innmari koselig å gå på tur gjennom fine parker, spesielt når været henger med. Jeg hadde innstilt meg på å in sha Allah stikke innom Miracle Garden her i Dubai, mens jeg var i Norge. Det var et absolutt must på listen! Egentlig, har det dessverre blitt utsatt så mange ganger nå på grunn av ulike ting som brått har kommet i veien, som forkjølelse, andre ærender, og blant annet ganske så windy days her.

    Men NÅ altså! Jeg fikk meg endelig dit igår, alhamdulillah. Alle følelser som seriøst blomstrer inni meg når jeg ser så vakker skapelse som Allaah azzawajal har skapt, alt sammen i parken som er av natur. Det føles vidunderlig! For det er helt utrolig hvordan Allaah SWT virkelig kan designe SÅ fine, perfekte planter og blomster! Im impressed dunya og design vis, for jeg er virkelig en blomster person. Jeg mener, se på de fargene og mønstrene! AllahuAkbar ♡

    Synes det dessverre er for lite av parker med mye blomster, fine sitte plasser og farger rundt om der jeg bor ellers i Norge. Ønsket Norge hadde investert litt mer i blomsterfylte parker rundt omkring. For de «parkene» eller stedene hvor jeg føler jeg ser mest blomster på sommeren er dessverre når man går random forbi gravplasser. Innom der frister det ikke å gå på tur, akkurat.

    Anbefaler virkelig å ta Dubai Miracle Garden med på sjekk listen om dere in sha Allah har planer om å reise hit en gang ♡ For det er nesten som å bli litt borte i fantasi land! Fun, for sure!

    Den katta der ser litt creepy ut, må jeg si.

    Dollyyy…

    Disse huskene her, åhh ELSK å ligge på de og glane på den solfylte himmelen mens man spinner! ♡

    Smoothie’ene i parken er bare SÅ gode! Naturlige og freshe.. Mmm ♡ Alhamdulillah

    Da fikk dere litt bilder fra i går! Now, lets let the weekend begin, in sha Allah. God helg, klemmer! ♡

    8
  • FEELDIA EVENTS

    Upcoming: Feeldia – Hijab Day 1

    As salaam aleykom og vær hilset vakre søstre ♡ Jeg har lest, hørt og fått med meg lenge at det er flere søstre som har en indre kamp i seg selv når det kommer til bruk av hijab. Det er så mange der ute som faktisk virkelig ønsker å bruke hijab, og det skjønner jeg så godt for det er jo helt nydelig! Men av ulike årsaker og utfordringer i hverdagen kan dem bli mentalt hindret til å klare å ta steget. Og det motiverte meg til å prøve å gjøre en positiv forandring!

    Jeg synes det er veldig positivt og helt FANTASTISK med den éne World hijab dagen som er hvert år 1.februar og det er flere søstre som gleder seg og ser frem til den dagen ♡ Men jeg synes det er litt trist at konseptet i seg selv bare er én gang i året, for i mitt hjerte ønsket jeg at det kunne vært oftere. For ønsker man en virkelig forandring, så må handlinger skje ofte og jevnlig så det blir en del av den naturlige hverdagen, in sha Allah.

    Derfor har Feeldia valgt å utvikle konseptet Feeldia Events. Konseptet går ut på flere ulike online events, hvor man setter av dagen sin til oppgaven og utfordringen som utføres hvor enn man befinner seg i løpet av dagen. Om det så er på skolen, ute i det offentlige eller på arbeidsplassen etc. Avhenger jo helt av hva eventet går ut på. Forskjellige events vil in sha Allah skje 1-2 ganger i måneden.

    Bare for å klargjøre en ting, for dem som kanskje er litt i tvil. Feeldia Hijab Day og andre datoer for andre eventer er bare helt tilfeldige dager som jeg plukker ut for organisatoriske årsaker. De dagene har ikke noe spesiell status innen Islam, det er bare eventer som er ment for å være til støtte og som motivasjonsfaktorer. Nevner det bare om noen skulle være i tvil om det er bid’ah (nye innovasjoner) eller ikke. Det er ikke bid’ah med Feeldia sin praktisering av events, fordi de går ut på helt vanlige ting som (allerede) er en del av Islam, og ikke er noe nytt tilført til Islam. Heller er det en oppmuntring til å praktisere Islam! Dere kan lese mer om det her www.islamqa.com om dere er interessert i mer kunnskap rundt det, in sha Allah ♡

    Så la meg introdusere dere til Feeldia – Hijab Day! Akkurat Hijab Day er noe jeg in sha Allah vil prøve å få til én gang i måneden. Konseptet og eventet er vel litt mer rettet mot dem som ikke bærer hijab for fulltid. Men selvfølgelig, alle er velkomne til å bli med. Så challengeen går basically bare ut på at man ofrer og setter av den dagen til å bære hijab med intensjon om å elske og tilbe Allaah azzawajal, in sha Allah ♡ Så, I hope you beautiful ladies are in, og jeg håper dere noterer ned datoen 25. Februar 2020, så dere kan bli litt mentalt forberedt i forkant. Jeg håper at dette in sha Allah kan være til hjelp for noen der ute, så man kan få mer motivasjon og lyst til å bære hijab oftere ♡


    5
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Målsetting – Aim higher

    Åååh hallo og as salaam aleykom ♡ La oss snakke litt om målsetting idag! For det er faktisk et punkt som er veldig unikt og positivt for seg selv. Det er virkelig en fantastisk ting å praktisere i sin hverdag. Det er lett i grunn å bare sette seg mål her og der som kan virke betydelige der og da in the moment, og man kanskje er super hypet i 2-3 ukers tid… Plutselig! Så begynner sort of real life med gamle vaner og sirkler å treffe inn igjen. Yes da, happend to me a lot of times during life. Men det går an å endre på det, for mønstre kan man endre på og styre selv. Det kommer bare an på hvordan man ser ting rundt seg, og kreativitet har SÅ mye å si, ihvertfall for meg.

    Jeg har ofte tenkt at folk må, eller ihvertfall at jeg må sikte høyere i livet. Spesielt som en muslim i Norge, og ikke minst for å prøve å være den beste versjonen av meg selv for Allaah azzawajal sin skyld ♡ At jeg fortsetter å lære og vokse! Alltid, in sha Allah, for det er det som betyr noe! Da er det viktig med målsetting for å utvikle seg selv.

    Prøve så godt jeg kan å nå mine mål, gjøre de betydelige og verdifulle for meg selv, sette dem i praksis og realitet. Deretter testes man, og til slutt in sha Allah nå dem med et positivt resultat. Og det kan ta sin tid, men det er SÅ VERDT det når man til slutt får til hva enn man ønsker å oppnå! Den GODE følelsen! ♡ Cause either we are growing, og we are dying. For selv om andre kanskje ikke gjør det, må man alltid FORTSETTE å tro på seg selv.

    Det med å bli eller å være et journal menneske hvor man skriver ned sine ønsker, mål, resultat, hverdagslige gjøremål, eventuelle hindringer/ endringer og ressurser etc. Om det så er i en bok eller på telefonen er det uansett en smart egenskap og ressurs å ha med seg. Altså, hvor man har noe å holde seg fast til for å bli mer systematisk og organisert. Og ikke minst for å bli inspirert og motivert, for det er også en viktig del og drivkraft for å oppnå målet sitt. Om du ikke er en skrive og journal person enda, burde du virkelig teste det ut, for det kan være med på å snu livet ditt til en mer ryddig hverdag. Det kan være lettere da å oppnå målene sine, om du har det skriftlig med deg, in sha Allah ♡

    So,

    lets write it all down,

    aim higher,

    make the goals happend!

    In sha Allah

    4
  • HELSE & SYKDOMSLÆRE

    Hva vil det si å være syk…

    As salaam aleykom, håper dere har hatt en deilig helg! ♡ Når jeg gikk på skole gikk jeg blant annet helse og oppvekstfag, da lærte vi masse om helse og ulike sykdommer. Både fysiske og psykiske sykdommer, sosiale sammensetninger, kommunikasjon og samhandling, tverrfaglig samarbeid, hudpleie og mye mer. Altså, jeg er ingen lege. Men vi hadde flere ulike praksisperioder og et veldig lærerikt pensum hvor jeg fikk med meg mye erfaring og kunnskap ifra, som gjør at jeg er faglært. Det har formet meg på en fin og dyp måte.

    Sykdommer generelt og hvordan det påvirker menneskers helse, hverdag og livskvalitet har jeg alltid hatt stor interesse av å lære mer om. For sykdom er noe vi alle kan bli rammet av anytime, anywhere. Hvordan folk har blitt preget gjennom livet innen psykisk helse kan være utrolig innviklet og omfattende. Men det at folk fortsetter å prøver litt og litt å forbedre selvbilde sitt for å kunne bli den beste versjonen av seg selv, DET er beundringsverdig ♡ Så la oss heie på hverandre!

    Det er ikke lett å ha kunnskap om (alle) forskjellige sykdommer som finnes der ute, for det er en tonnevis av dem. Men jeg ønsker å påminne meg selv og andre om at de eksisterer, er en realitet og hverdag for flere av oss for å skape mer forståelse blant oss. For om man er så velsignet at man ikke har noen helseplager i det hele tatt, går det ofte i glemmeboken at andre kanskje har en tøffere og annerledes hverdag enn seg selv. Da kan det også bli vanskelig å forstå deres situasjoner. Så det går fortsatt fint an å ha kunnskap om og lære om sykdommer på ulike nivå.

    Derfor har tenkt at jeg fremover også vil skrive om ulike sykdommer, fakta og hvordan man kan prøve å gjøre noen tiltak for å forbedre hverdagen litt, in sha Allah ♡ La oss ihvertfall begynne smått med…

    ◇ Sykdom ◇

    Vi alle opplever sykdom forskjellig. Årsakene til at vi opplever sykdom forskjellig kan være flere, men vi vet at kunnskap om helse, og hvordan man har lært å takle sykdom, kan ha betydning. Det sosiale nettverket og den enkeltes forutsetninger, ressurser og livsbetingelser generelt vil også påvirke denne oppfatningen.

    Man har krav på å få kontakt med lege når man føler seg syk. Legen vil vurdere hvilke symptomer man har, og eventuelt stille en diagnose.

    En sykdom er en fysisk eller psykisk tilstand som gir ubehag, smerte eller nedsatt funksjonsevne. Vi skiller mellom sykdom og skade, dere.

    ◇ Symptomer ◇

    Et symptom er en opplevd endring av helsetilstanden som (kan) skyldes sykdom. Tretthet, kløe, svimmelhet, hodepine og feber er noen eksempler på symptomer.

    ◇ Diagnose ◇

    En diagnose omfatter de symptomene og sykdommene personen har. Ut fra diagnosen og symptomene vil legen vurdere om man trenger behandling.

    ◇ Behandling ◇

    Målet for all behandling er å legge til rette for at personen kan leve et best mulig liv. Mange sykdommer går over av seg selv. Det tar kroppens immunforsvar seg av, mens andre trenger behandling.

    ◇ Habilitering ◇

    Habilitering kommer av ordet habilitere som betyr «å gjøre skikket» eller «å gjøre dyktig». Habilitering vil si å trene opp funksjoner som en person (ikke har hatt tidligere).

    ◇ Rehabilitering ◇

    Rehabilitering er satt sammen av re, som betyr «tilbake til», og habilitering. Rehabilitering vil si å trene opp igjen funksjoner som en person (har hatt tidligere), men som personen har mistet etter sykdom eller skade.

    ~ ◇ ◇ ◇ ~

    4
  • BLESSINGS,  QURAN

    Quran & kos

    I dag skinner sola her, og det er Jumuah dere! HERLIG ♡ Fredag er alltid en super fin mulighet til å tjene gode gjerninger (ajr) på. Det å få muligheten til å lese Surah al Kahf og ta tak i den challenge’en gjennom dagen kan være en utfordring for flere av oss. Vi er jo så opptatt med livet, skole, jobb, barn og generelt alt mulig hektisk.

    For ikke å snakke om TID dere! Ja, hvor blir det av den gitt, føler den bare løper fra oss hele tiden, mens man selv ofte henger etter med flere oppgaver, avtaler og ærender. Det kan jo skje, men jeg igrunn prøver jeg alltid å være en planlegger da. Og hvor ofte har man ikke en unnskyldning på unnskyldning for seg selv hvor underbevisstheten er i en indre dialog med bevisstheten om å utsette ting. Procrastinating, yea… We dont want that on our list, hehe! Så jeg må bare prøve så godt jeg kan å holde meg fokusert på de rette tingene, in sha Allah.

    Og det med å ha intensjon om at alle gode gjerninger er kun for å tilbe Allaah azzawajal alene og for Hans pleasure ♡ Det er noe jeg synes er så utrolig vakkert, its pure love for Allaah SWT.

    Så, hvem er med på dagens challenge om å lese Surah al Kahf før magrib? Im in! ♡ Det tar ca bare 25-30 min å lese kapittelet. Beste av alt, den GODE mestrings følelsen man sitter igjen med etter å ha klart å fullføre Jumuah’s challenge. En dyp og deilig følelse beriket med indre ro og refleksjon, i hvert fall for min del. GULL VERDT ♡ For selv om man har hatt ting å gjøre så har man tatt seg en halvtime av dagen til å ha en spesiell tid med Allaah azzawajal og Han sine ord, SubhanAllah. Når man tenker over hvordan man er connected med Allaah SWT når man har gjort Wudo, føler seg ren og pen mens man sitter og koser seg med Quran. Alhamdulillah, strive to become the REAL you ♡ You’re worth it!

    Helgen er neste stopp og jeg skal kose med videre med en god og varm te sammens med en titt i journalen min. Kjøpte også en liten sjokolade kjeks igår som jeg ikke har testet før. Her nede har dem så mye utvalg av godis og snacks! Åååh, fristende, ja! Men altså, kos dokker masse i helga sisters!

    Hugs XOXO

    3
  • HVERDAG,  WORLD TRIPS

    I varmere strøk

    God morgen, håper dere har våknet opp med gode vibes denne torsdagen! ♡ So far har jeg hatt det flotters her nede i Dubai. Alhamdulillah. Det er så kos og deilig med litt varme altså! Når det ble bestemt at det ble en reise hit for en liten ferie trodde jeg at det skulle være ganske så varmt her, men ærlig det er egentlig ikke så innmari varmt som man skulle tro. Det kan beskrives litt som norsk sommervær. Det står på værmeldingen ofte at det er rundt 24-26 grader, men synes til nå det har føltes mer ut som rundt 19-21. Man trenger å ha med seg en lett sommerjakke eller genser for å si det sånn.

    Igår var det en sammenkomst her med kjempe hyggelige norske damer på en utrolig koselig café! Åååh, utsikten der mens man sitter å nyter kaffen sin, hvor du bare ser den fine grønn blå innsjøen rett overfor deg, og det med god latter og hygge. DEILIG følelse, dere! ♡ Alhamdulillah. Caféen heter La Pain Quotidien, ta en dere en tur dit om dere skal besøke Dubai.

    Så her får dere litt bilde dryss fra gårsdagen! Kanskje jeg kan komme med en liten Dubai guide etterhvert, om dere ønsker ♡

    Dere ser denne stilige saken her. Først trodde jeg det var en karusell som var en type som Spaceshot, men det er faktisk en flyvende café! Hvor kult er ikke det, hehe! Jeg prøvde den ikke ut, men altså man kjøper en billett med en kaffe, flyr opp, og koser seg med nydelig utsikt over havet i 15 min. Love it!

    Tenk å ha en sånn en, i JANNAH in sha Allah! ♡

    Nydelige Dubai, allahuAkbar!

    Er sååå mye fint interiør her! ELSK ♡

    5
  • BLESSINGS,  ISLAM

    Islams 5 søyler

    As salaam aleykom og hei fininger, håper det står bra til! ♡ Jeg vil jo hovedsaklig at bloggen min skal dreie seg om en positiv og realistisk hverdag. Vi folk har så mye stress rundt om oss i livet fra før, at jeg synes det er fint at man kan se litt bort ifra det ved å klikke seg inn på en interessant blogg. Når jeg leser og titter innom andres blogger liker jeg å bli inspirert til å tenke nytt og kreativt. Og ikke minst at stoffet kanskje er litt lærerikt og, så man kan sitte igjen med en litt bedre følelse psykisk sett. Det er ihvertfall et pluss i boka mi! ♡

    Men igrunn vil jo all type innhold og tekst påvirke folk forskjellig, fordi folk er på ulike stadier og nivå med tanke på kunnskap og imaan. Det er mange som vet hva basic Islam går ut på, men det er faktisk mange muslimer og ikke-muslimer som ikke vet det. Så om man vet ting fra før som jeg in sha Allah kommer til å blogge om fremover med tanke på Islam eller hva som helst annet, ja da sier vi alhamdulillah for det. For generelt sett, er det bare positivt med en påminnelse, ihvertfall i mine øyne. Alt jeg poster er uansett alltid en påminnelse først og fremst til meg selv, deretter andre! Alhamdulillah ♡

    1.Trosbekjennelsen

    Så dere, Islam er basert på fem søyler og den aller første er det å erklære at man er muslim som skjer ved at man sier trosbekjennelsen: «Ash hado al la ilaha illa Allah wa ash hado anna Mohammadan rasoul o Allah.» (Jeg bevitner at det finnes ingen guddom utenom Allah og at Mohammad er Hans sendebud).

    2.Salaah (Bønn) ♡

    Salaah er den nest viktigste søylen av Islams fem søyler. Fem ganger i døgnet skal vi muslimer utføre en fast bønn (Salaah). I tillegg kan og bør man be både ekstra bønn som følger det samme mønsteret som de obligatoriske bønn. Samt bønner som bare bes med tungen eller i hjertet, altså dua.

    Hvor HERLIG er det ikke at vi kan kontakte og connecte med Skaperen vår helt direkte? ELSK ♡

    3.Betale Zakaat ♡

    Zakaat er nummer tre av Islams fem søyler. Akkurat som Allah har skapt mennesker med ulike farger, holdninger og kunnskapsnivåer, så varierer også deres gjerninger og tilbud. Han har gjort noen av dem rike og noen fattige, for å teste de rike på om de viser takknemlighet, og for å teste de fattige om de er tålmodige. SubhanAllah! Fordi de troende er et søskenskap, og søskenskap er basert på medfølelse, vennlighet, kjærlighet og barmhjertighet, har Allaah inntatt muslimene zakaat som er hentet fra de rike og gitt til de fattige.

    Zakat renser og renser rikdom, og renser sjelen fra gjerrighet og elendighet. Det styrker kjærligheten mellom de rike og fattige, tar bort hat og bringer godhet til vår ummah. LOVE!

    4.Hajj ♡

    Hajj, åååh for en fantastisk søyle i Islam! Den innebærer å reise til Mekka i en bestemt tidsperiode, for å utføre spesielle tilbedelses handlinger for Allaah azzawajal sin skyld. Måtte vi virkelig få muligheten til å få oppleve det en dag, in sha Allah! ♡

    5.Faste i Ramadaan ♡

    Fasten i måneden Ramadaan er en av Islams fem søyler, og er obligatorisk for muslimer, om det ikke er godkjente grunner for å la være. Å faste betyr å avstå fra ting som bryter fasten, for eksempel mat, drikke og samleie, fra bruddet av ekte daggry til solnedgang, med den hensikt å faste.

    Allaah SWT har inntatt denne ummah å faste i en måned av året, for å komme nærmere Allaah SWT. For å unngå det som Allaah SWT har forbudt, å bli vant til å være tålmodig. For å bringe nafsen vår under kontroll, å konkurrere i raushet og for å demonstrere samarbeid og gjensidig medfølelse. Allaah sier (tolkning av betydningen):

    Det er heller ikke så innmari lenge igjen til Ramadaan nå, dere! Tenk, så koselig! Måtte vi alle in sha Allah få muligheten til å oppleve Ramadaan 2020, ameen. Noe å se frem til… ♡

    6
  • HVERDAG

    Intro av nettsiden

    Jeg vet at jeg har valgt å ha en ganske særegen nettside, siden jeg har vært med på å designe alt utseendemessig selv. Så det har gått etter mine forslag og ønsker. For jeg ville at den skulle reflektere meg så mye så mulig. Yep, totally! Så når jeg sa at jeg heller ville ha en nøkkel som meny knapp, visste jeg at det ikke er helt som folk flest velger å ha sine menyer. Som regel har dem jo det man kaller for en «burger» meny oppe i et hjørne, som er de tre strekene stablet oppå hverandre. Jeg har den jeg også, bare at den kanskje er litt gjemt. Avhenger jo litt og hvor mye man gidder å sjekke ut nettsiden og finne den.

    Uansett, dere som leser eller ønsker å bruke nettsiden på andre måter, dere har alhamdulillah ihvertfall skjønt at nøkkelen er menyen. Obviously. Forhåpentligvis også funnet «burger» menyen, og «diamant» knappene, som jeg kaller de. Føler det er en sånn liten og rask IQ test, det med å finne menyen etc, hehe.

    Her ser dere «burger» menyen, om dere ikke har lagt merke til den tidligere. Om man klikker på den popper det opp en «slideout side bar» på venstre side. Ja, jeg vet, for et langt navn på den dingsen, men det er nå det det kalles.

    Deretter ser vi da search, kategorier, bloggens siste innlegg, Salaah tider i Norge som forandrer seg hver dag automatisk, og om man scroller lenger ned ser man også en Qibla finder. Håper dere finner det praktisk og brukervennlig in sha Allah ♡ Også har vi «diamant» knappene på selve forsiden, som man finner ved å bare scrolle seg nedover.

    Ops! Nå holdt jeg nesten på å glemme en liten detalj her. Den detaljen har jeg faktisk alltid satt pris på, det er når andre har scrolle knapp på nettsiden sin for å komme seg kjapt tilbake til topps igjen. Det går greit å scrolle seg nedover, det bare gjør fingrene sånn automatisk. Men synes det ofte er tungvint når man må sitte å scrolle seg evig langt opp igjen. Så om dere ikke har sett det, så har jeg en scrolle nøkkel på de aller fleste sidene nede på høyre hjørne. Den popper opp etterhvert som man kommer seg lenger ned ♡

    Når jeg våknet i dag følte jeg for å ta en kjapp liten ryddings på morgenen. Så jeg har støvsugd og tørket litt støv over benke platene. Den følelsen av at støv er borte så jeg ikke puster det inn like mye, det er en god følelse det! Så må jeg komme meg til butikken for å handle litt mat etterhvert, blant annet brokkoli og gulrøtter. Noen synes brokkoli ikke er så innmari godt, men jeg liker å spise små, søte og sunne grønne trær jeg, hehe ♡

    2
  • CALLIGRAPHY,  HVERDAG

    En Muslimas utfordringer i Norge

    As salaam aleykom og riktig god mandag! ♡ Ny og fresh uke på gang… Det var både spennende og litt skummelt å faktisk publisere nettsiden min online for første gang. Men sånn er det jo ofte med alle nye steg og prosjekter som man skal dele offentlig. Når man kanskje tror at man aldri kommer til å bli ferdig, så er man der helt plutselig og ting kan virke litt surrealistisk, men alhamdulillah for alt. For det er Allaah azzawajal som har hjulpet meg hele veien.

    Anyway, når man ønsker å praktisere Islam i et så fint land som Norge, vet vi at det fortsatt kan bære med seg mange ulike utfordringer, spesielt for kvinner og de som er unge. Det er ting man kan ta tak i og faktisk løse, om vi bare deler tips og gode ord med hverandre. Det er flere som sliter med å bruke hijab ute på jobben sin fordi dem kanskje er redd for å bli utstøtt av kollegaer, og også av sjefen sin.

    Altså, det er helt menneskelig å innimellom føle frykt over hva andre skal tenke og mene om deg. Det (kan) være utfordrende å be sine obligatoriske Salaah på en hektisk dag på jobb, men det er absolutt mulig å få det til om man bare har nok viljestyrke.

    For å ikke snakke om vriene lærere som ikke lar deg be innenfor skolens område, SubhanAllah. Det husker jeg at jeg hørte om når jeg gikk på VGS, så yes da, de finnes. Eller det med å ikke ville håndhilse på det motsatte kjønn. Aldri skjønt hvorfor i alle dager folk skal ha et problem med det, hehe! Jeg mener, til og med uavhengig av religion eller kultur.

    Det er jo MIN hånd og det skal være 100% opp til meg, eller hver enkelt om vi ikke ønsker å berøre det motsatte kjønn. For meg personlig blir det å trå over mine grenser og undertrykke meg som person ved å pålegge meg at jeg MÅ berøre det motsatte kjønn via å håndhilse, når jeg ikke har lyst til det. Det går begge veier, at også for menn kan det være urettferdig at de MÅ håndhilse og berøre en fremmed kvinne når dem ikke ønsker å gjøre det, med respekt overfor Gud og sin kone (om de har kone).

    Men frykt ikke kjære søstre, for det handler rett og slett om å finne den indre spesielle styrken i seg og kjempe for sine rettigheter ved å ta makten tilbake. Hvor du bestemmer over deg selv, og ikke lar deg undertrykke av andres normer og kultur. For vi må huske, WE are Muslima’s, and WE are The Queen’s, eller Princesse’s, om man heller foretrekker å kalle seg det. Jeg liker begge deler jeg, hehe! Og det er ingen som får berøre Dronningen eller Prinsessen med mindre henne selv har gitt tillatelse om det. Thats just how it is.

    Så om man blir satt i en slik setting hvor en mann strekker ut sin hånd for å håndhilse på deg og du virkelig ikke ønsker å berøre han, det beste man kan gjøre da er å legge hånden sin på hjertet sitt istedet og si på en fin måte «beklager, men jeg berører ikke det motsatte kjønn». Vipps, så er man ferdig med saken. Kanskje det føles litt kleint og flaut å gjøre det første gang, men tro meg etter hvert føles det helt naturlig, because you got the power back. Man kan også trene på dette som et rollespill med ei venninne eller noen, så det sitter som et skudd når man havner i en live situasjon, in sha Allah.

    Hvis saken viser seg å være litt mer komplisert, eller om man rett og slett ikke tørr å konfrontere sin kollega eller klassekamerat direkte i situasjonen, kan man eventuelt ta det opp med sjefen eller læreren sin. Så de kan være et profesjonelt mellomledd hvor de håndterer saken for deg, in sha Allah. Men jeg synes nok igrunn at det er best å prøve å si det direkte til vedkommende selv.

    Det var mine tanker for øyeblikket. Jeg ønsker dere en fortsatt hyggelig og positiv dag. Lets smile through the day, cause your smile might make someone happy! ♡ Meg og engelsken min da… Ja, jeg liker å kombinere litt norsk og engelsk når jeg skriver. Jeg skalv litt i hånda når jeg skrev den Calligraphy’en, for jeg har ikke skrevet på en stund. Pluss at tippen på tusjen er litt ødelagt, men men… Ser frem til å være litt mer kreativ fremover iallefall!

    Klemmer til dere ♡

    5
  • FEELDIA,  HVERDAG

    Velkommen ♡

    As salaam aleykom og heisann fine dere! ♡ Åååh, som jeg håper alt står bra til med dere! Først av alt vil jeg takke dere alle som har valgt å klikke seg inn på nettsiden og bloggen min. Dette med blogg er en ny reise i mitt liv, og jeg håper dere vil bli med på den med de ulike kapitlene som nettmagasinet/ bloggen skal dele. Dere kan kalle meg Feeldia, I guess. Men jeg er på en måte ikke helt Feeldia heller, for Feeldia er Feeldia, om dere skjønner. Så det er nok ikke mitt ekte navn, i og med at jeg har valgt å fremheve merke mitt overfor meg selv som person. Det er det nok ulike årsaker til. Dette er et nettmagasin/ blogg som jeg ønsker in sha Allah skal handle om litt av hvert, egentlig. Alt fra livsstil og selvutvikling, meg selv, Islam, inspirasjon, bøker og kunnskap, helse og hverdag, og ikke minst masse glitter og stas. A think we all like some sparkles? Atleast I do, hehe!

    SubhanAllah, tenk vi har nådd 2020, og ikke minst Februar allerede! Lenge har jeg observert hva som skjer rundt oss i den tiden vi lever i nå. Jeg hadde en trang inni meg om gjøre en endring. Først og fremst med meg selv, for jeg vil streve etter å bli den beste utgaven av meg selv som jeg kan bli. Deretter prøve å inspirere andre kvinner og jenter til å gjøre det samme, og praktisere Islam for å in sha Allah komme nærmere Allaah azzawajal for å bli bedre kjent med Hans Majestet. Hensikten bak blogg magasinet er ikke at folk skal se på meg som et forbilde, det er derfor jeg til en viss grad har valgt å holde meg anonym. For hensikten min er in sha Allah å gjøre Islam populært. Allaah SWT har så utrolig mye kjærlighet å tilby, so lets embrace it ♡

    Altså, 2019 var et hektisk år, som gikk både treigt og ganske fort min del når jeg tenker meg om. Må ærlig si at året hadde en del utfordringer med seg, med andre ord en utrolig positiv og lærerik berg og dalbane fikk jeg gjennomgå. Sikkert for mange av dere der ute og! Jeg skal prøve å se frem til 2020 med et åpent sinn, ta en dag av gangen og bære litt tålmodighet og tro på Allaah azzawajal om at Han skal guide meg gjennom året på en fin måte, in sha Allah. Håper dere også in sha Allah kommer til å få oppleve masse positivitet og kjærlighet dette året ♡ Jeg skal prøve å blogge så ofte som jeg får mulighet, så håper jeg dere fortsetter å henge med!

    Xoxo ♡

    4